The Gambler Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 ja wlasnie staram sie unkiknac takiej zabawy dla mnie jest fun kiedy leci seryjka:) niestety mam tylko 330 bb'sow w hi capie ale zawsze mam przy sobie pudeleczko by sobie napelnic w jakims okopie.w sumie jak bym mial jakas emke to pewno na lo capach bym jechal ale w augu sie fatalnie zmienia magi tak nieporecznie ze szok to zmien karabin. pozatym wg mnie jest to poniekad kwestia wyrobienia, jakos wiekszych problemow ze zmiana magazynka nie mam, a ty pewnie bedziesz mial do konca jego uzytkowania (bo watpie, zebys nauczyl sie je zmieniac uzywajac hicapa). No moze i sie nie naucze ale steyr mi sie podoba:) wiem ze to kestia wyrobienia sie ale... DO PA: Jak masz zamiar kogos zabic wlasnymi konczynami?? podchodzisz i udajesz strzal kulki?? :D no bo chyba go nie pobijesz:) Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 15, 2005 Report Share Posted March 15, 2005 Hi-Cap - sztuk jeden. + RealCap na czarną godzinę . Głównie ze względów finansowych. Link to post Share on other sites
Sand Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 a ja chciałam tylko przypomnieć, że w hi-capie istnieje coś takiego jak sprężyna, którą trzeba podkręcić, żeby podała kulki ;) i wcale nie jest tak, że mogę sobie za jednym zamachem wywalić 600 kuleczek :twisted: nie raz nie dwa - właśnie konieczność podkręcenia sprężyny (po 50-70 kulkach :> ) działa podobnie jak substytut zmiany low-capa. Powiem więcej, używając low-capów masz świadomość, że kulki w magu kończą się dość szybko i wiesz, że trzeba będzie magi zmieniać, ale za to jakże piękną i podnoszącą adrenalinę jest sytuacja, gdy okazuje się, że hi-cap zaczyna głucho grzechotać, a sprężyna za cholerę nie chce podać kulek do góry 8) w takiej sytuacji już mnie uratowała poczciwa Berettka ;) Link to post Share on other sites
Looc Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 :? To kto oddał głos na real-capy :?: :?: :?: REAL-CAPY :!: (albo low-capy) Mi by się znudziło strzelnie hi-cap'ami albo mid-cap'ami. Jak można pisać o magazynakach do aegów jak się nie ma aega?? Link to post Share on other sites
T.J. Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Najfajniejsze są mid-capy G&P (mówię o magach do emek) - 130 kulek, wygląda to nie nagorzej i nie trzeba podkręcać. To według mnie najbardziej optymalny mag 8) ... choć "im moment" mam tylko Stary i jednego Hi-capa CA, bo mid-cap G&P jeszcze nie dotarł ze sklepu :evil: Poza tym real-capy Stara do emek maja klimat: - realizm - niziutka cena - wyglądają w dodatku bardzo OK jak na plastiki - no i co ja zrobię z tym wolnym miejscem w ładownicach alice'a? Trza to czymś zapchać :wink: Link to post Share on other sites
Holman Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Najfajniejsze są mid-capy G&P (mówię o magach do emek) - 130 kulek, wygląda to nie nagorzej i nie trzeba podkręcać. To według mnie najbardziej optymalny mag 8) ... choć "im moment" mam tylko Stary i jednego Hi-capa CA, bo mid-cap G&P jeszcze nie dotarł ze sklepu :evil: Poza tym real-capy Stara do emek maja klimat: - realizm - niziutka cena - wyglądają w dodatku bardzo OK jak na plastiki - no i co ja zrobię z tym wolnym miejscem w ładownicach alice'a? Trza to czymś zapchać :wink: Ta, a jak fajnie te mid capy G&P nie podaja kulek (mimo smarowania i innych zabaw) :) Ja mialem 2 i ten sam problem wiec wymienilem na lowy TM. Ale widze, ze je zamowiles wiec bedziesz mial szanse przekonac sie sam czy sa takie fajne :) Link to post Share on other sites
T.J. Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 We'll see 8) Oceniłem je tylko patrząc na pojemność, brak pokretła i cenę. Jeśli masz rację, to trudno... zostaną low-capy TM:/ Link to post Share on other sites
Sony Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Ja nie mam problemu, bo P90 są tylko Hi i Lo Cap. Low Cap posiada SUUPER wygląd, te atrapy naboi, są mniam. :D Hicap do P90 nie grzechocze, więc też kusi, ale wyglad Low Capów przeważył. Dodatkowym atutem jest to, że Low mają 68 kulek a ostre oryginały mieszczą 50. Te 18 nie stanowi żadnej różnicy. Mam więc Real Low Cap :D. Prawie. Głos oddałem na Low Cap, te mieszczące 30 kulek uważam za lekki hardcore :D, Low Capy są wystarczająco "realne". Ale jak ktoś lubi, niech mu kulki dobrze latają. :D Link to post Share on other sites
Pikace Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 Ja nie mialem z mid-capem do AK-47 G&P najmniejszych problemow, a uzywam go od czasu jak tylko tem magi pojawily sie kraju... Poza tym jesli idzie o jakosc zewnetrznego wykonania to produkt G&P prezentuje sie bez watpienia najlepiej jesli idzie o magi do Kalacha, a mam porowanie bo uzywam takze low-capy TM i CA. O plastikowym real-capie nie wspominam, bo wykonaniem i waga zdecydowanie odbiega od reszty. Tak na marginesie to osobiscie uwazam, ze cena real-capow jest zdecydowanie zawyzona w stosunku do jakosci... Wole low-capy ze wzgledu na jakosc wykonania, tym bardziej ze raczej nie ma zadnego problemu aby takiego low-capa zaladowac "realna" iloscia kulek jesli jest taka koniecznosc czy preferencja. Link to post Share on other sites
Błażej Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 Przyznać należy, że najbardziej REAL są LOW CAPY. REAL CAPY są plastikowe i źle wykonane. MID CAPA miałem, ale się zacinał więc wymieniłem na 2 LOW CAPY, o HI CAPACH nawet nie piszę. Poza tym co to za gadanie "z lenistwa" albo " nie chce mi sie zmieniać magazynków"? A chce Wam się wstawać rano, jeździć gdzieś do lasu i latać z plastikowymi karabinkami? Jak zabawa to na całego. Link to post Share on other sites
val Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 A ja powiem tak: Gdyby mnie bylo stac na 3 lowcapy do P90 to bym preferowal takie rozwiazanie. Jednak poki co, ratuje sie jednym hicapem ( i awaryjnie lowcap). Owszem, raz na jakis czas trzeba nakrecic, czasem nie podaje kulek i robi psikusy ale nie jest zle.... Link to post Share on other sites
Recommended Posts