Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika do 1500 PLN - proszę o pomoc w wyborze

Recommended Posts

Witam.

Na wstępie chcę zaznaczyć, że jestem zielony w ASG ale chcę się zabrać za tę zabawę i postanowiłem dostać od Mikołaja :wink: m.in. replikę (resztę sprzętu oczywiście też), na której to chciałem skupić tu swoją uwagę i prosić o poradę – bo im więcej czytam tym bardziej głupieje.

1.  
  2. Chcę przeznaczyć na samą replikę (bez tuningu, baterii i etc.) do 1500 PLN.
  3. Replika ma być nowa – nie chcę używanej.
  4. Ma to być jakiś model M4A1.
  5. Docelowo (niekoniecznie na starcie) ma mieć uchwyt na szynie i kolimator lub jakąś optykę oraz planuję po jakimś czasie ewentualny tuning (tak sobie myślę, że na starcie fabryczne fpsy mi wystarczą – bezpieczniej dla ludzi).
  6. Zależy mi też na wierności wykonania (materiał, oznaczenia na replice itp.).
  7. Używana ma być do strzelanek w lesie.
  8. Jeśli to możliwe na starcie – żeby zachowała celność do 40 metrów.
  9. Niekoniecznie muszę kupić ją w Polsce – może to być jakiś sklep internetowy za granicą (wtedy koszty przesyłki mogłyby się zmieścić w tych 1500).

I teraz prośba – czy z tych w.w. danych ktoś doświadczony mógłby mi podpowiedzieć co mam wybrać (firma i model)?

Guest extremateria

1.Zależy mi też na wierności wykonania (materiał, oznaczenia na replice itp.).

Jesli chcesz oznaczen, wybij sobie ponizsza sugestie z glowy. KWA ma malowane oznaczenia. Jak sie zetra, nie pozostanie po nich slad. Z tego wzgledu tej repliki nie zakupilem, byl to dla mnie wlasciwie pewniak, do czasu jak sie o tym dowiedzialem.

Najlepiej oznaczenia tak jak w prawdziej bronii, wybijane.

Polecam M4a1 KWA - pancerny gearbox i "łatwo" o tunning .

Edited by Materia

Jeśli stawiasz na realizm - G&P. Jeśli na super osiągi za rozsądną cenę - KWA (obojętne czy KWA, KWA USA czy LMT ASG KWA - byle nazywało się KWA i było 2 generacji; wszystkie nowo sprzedawane repliki KWA w Polsce są 2 generacji).

Edited by Stalker

A ja mam pytanie odnosnie takiej giwery jak w linku. Warto czy lepiej KWA tak jak piszecie. Jaka różnica?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1830&name=G&G_-_GR4_CQB_H

5 osób (nie liczyłem) powiedziało ci, że najbardziej opłacalne jest kwa. Jest specjalny temat, w którym w ankiecie jest porównanie - 1 miejsce kwa, drugie G&P, nie rozumiem jak można nie zrozumieć, że kwa jest najlepsze w tym funduszu.

5 osób (nie liczyłem) powiedziało ci, że najbardziej opłacalne jest kwa. Jest specjalny temat, w którym w ankiecie jest porównanie - 1 miejsce kwa, drugie G&P, nie rozumiem jak można nie zrozumieć, że kwa jest najlepsze w tym funduszu.

Ja zrozumiałem doskonale - a to, że dwie osoby podpięły się do tematu i nadal go drążą ^^

• 5 years later...

Poza gumą, która lubi się rwać po wyjęciu z pudła nic nie trzeba robić, a nawet się zaleca by we flakach nie grzebać. Jedyne co możesz zrobić, to porting głowicy tłoka albo wymienić ją na wentylowaną. Nie jest to jednak konieczne, gdyż i bez tego jest szczelna.

Btw niezły odkop, i zły temat ;)

Edited by Nitro
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...