gewer12 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Witam, mam 2 problemy. 1. Posiadam cm.042s , wystrzelałem z niego 12k kulek. Na ostatniej strzelance miałem zacinke no to przeczyściłem lufę wyciorem. Wszystko ok, wkładam maga strzelam i znowu się zapchał, czyszcze i strzelam i znowu i znowu się zapycha. Kulki to P&J(nigdy nie miałem z nimi problemów) lufę wyczyściłem z piachu i różnych takich. Nigdy wcześniej nie miałem żadniej zacinki. 2. Kolega zrobił mi baterie z baterii od laptopa DELL. Mam 3 duże ogniwa (napięcie 11v chociaż strzela jak 8,4) tu moje pytanie : Czy ta batka nie rozwali mi repliki i czy nie zniszczy też ładowarki ? (ładowarka to batimex) Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
seger Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 1. masz moze piach w magazynkach. albo źle wyczyściłeś lufe. 2. gratulacje dla twojego kolegi ze zrobił pakiet z ogniw od kompa, dla ciebie tez oklaski za łądowanie niewłaściwą łądoawarką. Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Seger , batki jeszcze nie ładowałem dlatego się pytam. Wnioskuję , że bateria do kosza? Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
seger Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 raczej... Link to post Share on other sites
vandal7 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 to raczej replika połknie baterie nie bateria replikę :P Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Jak mogłes zmasakrować batke do della ty sadysto laptopowy... Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Nie ja tylko kumpel :icon_biggrin: . Mam jeszcze pytanie: Chce wymienić kable w moim AK na kable niskooporowe wraz z kostką stykową. Czy trzeba otwierać gb żeby to wymienić? Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Tak, potrzeba. Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Szym - to V.3 - nie. Nie trzeba. Co do zacinania się kulek - po pierwsze zmień kulki, bo te się tną strasznie i to ,że trafiłeś na "dobrą" paczkę, nie znaczy ,że kolejne takie muszą być. 2. Sprawdź, czy przy czyszczeniu nie uszkodziłeś kołnierzyka gumki, lub czy Ci się nie zawinął. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 White a jak wymienisz kostkę nie otwierając GB.? Jeżeli tak zrobisz to wielki szacun. Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 12, 2011 Author Report Share Posted November 12, 2011 Szymx już mi się udało zmienić kable nie otwierając gb. Trzeba było je przelutować do starej kostki stykowej. Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
szymx1 Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 To same kable wyżej napisałeś że razem z kostką stykową. Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Oj pomyłeczka z mojej strony - Szym zwracam honor. Jak Z kostką to, tak trzeba otworzyć ,ale jak widać chodziło tylko o zmiane kabli. I to też miełem na myśłi..to wtedy bez. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 13, 2011 Author Report Share Posted November 13, 2011 Witam, chciałbym wrócić do tego zapychania. Więc tak na dzisiejszej strzelance jak strzelałem na auto to replika się zapychała a jak na semi to wszystko ładnie śmiga. Pomóżcie. Z góry dziękuje. Pozdrawiam gewer Link to post Share on other sites
Recommended Posts