Oleander Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Witam! Jaką polecacie optykę do emki ze stałą muszką? Coś w granicach rozsądku i jaki rodzaj montaży mam wybrać? Pozdrawiam! Oleander Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Chodzi Ci o stały chwyt transportowy? Ładnie wygląda ACOG, a tak naprawdę - każdy kolimator będzie dobry. :) Byle nie luneta, w AS jeśli nie masz powyżej 550 FPS, jak nie więcej, to tylko przeszkadza przy celowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 (edited) Ja mam ostatnio ciśnienie na lunete, bo na większych leśnych strzelankach nie mogę czasem zidentyfikować munduru. Dobrze jest wiedzieć czy daleko przed sobą ma sie przeciwnika, luneta chyba pozwala rozwiać te wątpliwości. Edited November 9, 2011 by Pawelo Quote Link to post Share on other sites
Oleander Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 No ja mam dota zamontowanego na szynę, i się zastanawiam czy by sobie nie kupić przystawki x3. A do acoga jednak by mi przeszkadzała muszka Bo z jednej strony, mógłbym sprzedać mojego dota i kupić lunetę, ale wtedy mi muszka będzie zasłaniać. Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Lunecie na wysokim montażu nie będzie przeszkadzać. Quote Link to post Share on other sites
Oleander Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 To wiem, ale czy jak sobie kupie te przystawkę x3 to jaki będzie efekt tego? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Zaden. Muszka nawet przy montowaniu na szynie umieszczonej na komorze zamkowej na niskim montażu nie przeszkadza w używaniu lunety. Będzie natomiast wchodziła w światło kolimatora, ale jeżeli umie się z kolimatora korzystac to tez nie przeszkadza zupełnie. Quote Link to post Share on other sites
Oleander Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Czyli jak sobie strzele Acoga to będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Tak, będzie ok. PS: Osobiście uważam, że lunety w Airsofcie znajdują zastosowanie nawet przy zdecydowanie niższych FPSach :). Nie mówię, że wszędzie i zawsze, ale mi często się przydaje luneta w replice mającej nawet 350 FPS. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Do obserwacji terenu, rozpoznania swój/wróg, ale jednak, jakby nie patrzeć, optyka w ASG jest trochę dla utrzymania klimatu, trochę dla lansu i ciut dla celowania, bo mechaniczne przyrządy celownicze naprawdę nie gryzą i na naszych dystansach są najrozsądniejsze (bo chińskie kolimatory z plamką wielkości człowieka na 20 metrach nie zawsze pomagają). Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Może chodzi o kwestię przyzwyczajeń, bo przykładowo w G36 (stock), jeśli tylko mam na to czas - zawsze mierzę przez lunetę (łatwiej mi jest precyzyjnie wymierzyć). Ale nie wykluczam, że to ja mam coś ze wzrokiem.. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts