WszystkoZajęte Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Witam, proszę Was, użytkowników WMASG o przeliczenie FPS na prędkość w metrach na sekundę. FPS: 380 Waga kulki: 0.25g Z góry dziękuję :) Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Kpisz, czy fizyki w szkole nie miałeś? Link to post Share on other sites
Terkov Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 380 stóp to 115.824 metrów Tak trudno wpisać to w googlach? FPS'y mierzy się na 0,2g, więc jeśli interesuje Cię Twoja prędkość wylotowa, to tylko na takich ta wartość ma jakieś znaczenie. Link to post Share on other sites
Skejter Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 http://kpasg.net/showthread.php?p=219944 :icon_razz2: Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Dziękuję wszystkim za udzielnie odpowiedzi. Kpisz, czy fizyki w szkole nie miałeś? Mam fizykę ale drugi rok przerabiamy co to jest v,co to s, co to t i mierzymy zależności czasu na jednostajnej prostoliniowej, także proszę o zrozumienie. Co do linków to wpisywałem ale znalazło mi takie przeliczniki że nic nie mogłem wywnioskować. Link to post Share on other sites
Szczypek Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 ale wystarczy sprawdzić ile stóp ma jeden metr. Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Mam fizykę ale drugi rok przerabiamy co to jest v,co to s, co to t O jednostkach miary mnie uczyli w V klasie szkoły podstawowej. Ale wybaczam Ci, bo właśnie spojrzałem na podstawę programową dla obecnej podstawówki i widzę, że teraz nie ma fizyki, tylko przyroda i nikt już nie uczy co to jest metr i stopa, ale w zamian za to jesteś bardziej zainteresowany światem, jego bogactwem i pięknem. W gimnazjum i liceum też widzę, że nie uczą jednostek miar, tak więc jesteś usprawiedliwiony. Kurczę, ja dziecka do szkoły nie poślę, w domu zostanie, sam będę uczyć. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Dla jasności, jestem w drugiej gimnazjum ale przyjmuję przeprosiny. Proszę o zamknięcie tematu czy co tam robicie. Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 11, 2011 Report Share Posted November 11, 2011 Dla jasności, jestem w drugiej gimnazjum ale przyjmuję przeprosiny. Proszę o zamknięcie tematu czy co tam robicie. Ale informatyke/technologię informacyjną masz od 1gim, tam zapewne uczyli jak korzystać z google, tak więc warto szukać :bialaflaga: Twój poziom z fizyki może i jest niski, ale za to poziom lenistwa przewyższa wszystko, zaśmiecasz w ten sposób forum. :angry: Tu masz odp. http://www.google.pl/search?q=fps++m%2Fs&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Na wpis w "szukaj google" "fps m/s" Tak ! Popieram zamknąć temat :blink: Pzdr. Link to post Share on other sites
Recommended Posts