Mazda_PL Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Witam! Tak jak w temacie poszukuje opini na temat repliki firmy Zeta Lab Mosin-Nagant z lunetą PU (dobrze jak by się ktoś wypowiedział, kto miał tą replikę). Piszę tutaj bo jeszcze nie znalazłem żadnego tematu na wielu forach odnośnie opini tej broni, tylko zapowiedź, a jeżeli ten temat już istnieje to proszę o przekierowanie. -Chodzi mi odnośnie czy tą repliką można się bawić w Vasilija Zaitsewa ? ;D -Czy jest dobra jako snajperka. -Która lepsza Green Gas / Sprężynówka ( wolał bym sprężynówkę bo w zimie airsoft też u nas występuje, choć proszę o wasze opinie ). -Jak u niej z awariami bo gwarancja 6 miechów i troszkę mnie to martwi. -Czy jest ta replika celna czy jak to z Kar98k Boys`a, że 3 na 5 strzałów trafia, a reszta ucieka w niebo? -I wgl. wasze opinie jak jesteście z tej repliki zadowoleni. Dzięki i Pozdrawiam, wielu fragów na ASG ;) Mazda_PL Link to post Share on other sites
patch Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Wydaje mi się, że w Polsce jeszcze jej nikt nie nabył Link to post Share on other sites
Mazda_PL Posted November 13, 2011 Author Report Share Posted November 13, 2011 Wydaje mi się, że w Polsce jeszcze jej nikt nie nabył I tutaj niestety racji nie masz bo na SpecShop.pl i GunFire.pl zeszły jak ciepłe bułeczki i z tąd moje pytanie, ale jak mówisz, że jest tak mało znana no cóż :( Link to post Share on other sites
Susinron Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Witam, Ja też założyłem tutaj temat związany z mosinem, z tym że pytałem o model 1944 carbine. Niestety brak konkretnych informacji. Z tego co się dowiaduje cały czas na temat mosinów od zety(głównie fora zagraniczne), repliki nadają się do użytku w boju. Nie wiem czy widziałeś ofertę sklepu airsoftpanda, gdzie mają do sprzedania mosiny w wersji skirmish. Parametry osiągów są naprawdę zadowalające(o ile prawdziwe). http://www.airsoftpanda.com/advanced_search_result.php?keywords=mosin&x=0&y=0 Z technicznej strony nie zmienili raczej wiele. Ja raczej zakupiłbym zwykłą wersję i sam ją przerobił nie dopłacając tych 200$ za zmianę zaworów czy jakieś zabiegi doszczelniające. A ich przeróbka wizualna ani trochę mi się nie podoba. Usunięcie oksydy nie było raczej dobre... Najgorsze jest to, że nigdzie nie znalazłem informacji od użytkowników, którzy strzelali się z tych replik dłuższy czas. Tak aby opisać czy np. wersja sprężynowa wytrzyma m150 na długo bo ma stalowe bebechy itp. Do wersji gazowej można stosować CO2 i red gas więc na niższe temperatury karabin powinien być użyteczny. Kwestia do ilu na - chcesz się strzelać. Dodatkowo gaz ładowany bezpośrednio w bolt to duży plus. Najkrótsza droga do kulki, brak drogich chłodzących się magów i problemów z ich nieszczelnością. Co do gwarancji to raczej jest kwestia standardów niż konkretnie modelu, na gazówki i sprężynówki zazwyczaj sklepy dają 6 msc nie zależnie od wytrzymałości. Sam zastanawiam się nad tym z jakim napędem zakupić mosina. Karabin chce dopiero na następny sezon także pozostaje liczyć na osoby, które zakupiły te repliki z gunfire i specshopu dawno temu. Pozdrawiam Sus. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 A ich przeróbka wizualna ani trochę mi się nie podoba. To już zależy od tego, czy lubimy realistycznie wyglądające kawałki wyśmiganej stali i drewna, czy lśniące cacuszka w pomarańczowym drewienku. A oksydy nie usunęli, a dosyć realistycznie wytarli. Według mnie - genialna przeróbka, czy warta dwustu dolców... Sprawa indywidualna. Wersja snajperska ma oryginalnie pomarańczowe drewno jak w zabawce, jeśli dobrze pamiętam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts