Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Skorpion Jg czy Well

Recommended Posts

Jestem posiadaczem Scorpiona Well i:

-Cały dolny korpus jest z metalu, podobnie jak wszystkie pierdoły typu przyrządy celownicze, spust etc. Replika jest wbrew pozorom solidna, nic w niej nie trzeszczy ani nie lata. Pisanie, że Well to sam plastik jest lekkim naginaniem rzeczywistości. Szczerze mówiąc, byłem pozytywnie zaskoczony jakością wykonania swojego egzemplarza po przeczytaniu opinii na forum.

-Oba magazynki podają bardzo dobrze, bęben wystrzeliłem na jednym podkręceniu (całe 300 kulek). Do łukowego również nie mam zastrzeżeń.

-Rozłożona kolba lata w górę i w dół, zatrzask łatwo się wyrabia i niewiele można na to poradzić.

-Po wymianie gumki HU na silikonową (po delikatnych modyfikacjach) replika zyskała na skupieniu i zasięgu. Da się z tego trafić na 20 metrów i mnie to w zupełności wystarcza.

Nigdy nie miałem w ręce Scorpiona od JG, ale zgaduję, że podobnie jak w przypadku innych replik i tutaj wewnętrznie obie repliki niczym się nie różnią a dopłacanie za "FULL ZnAl" w replice bocznej dla mnie jest bez sensu.

Kupowałem go z myślą korzystania raz na ruski rok w budynku, na dystansach do 20 metrów. Miało być tanio, o niewielkiej mocy i wystarczającym ROFie. I jest! Z Wella jestem zadowolony, mój egzemplarz sprawuje się poprawnie. No i nie ukrywajmy, jego cena jest na tyle niska, że nie będzie szkoda, gdy jednak padnie :).

Pozdrawiam

Cykuśny

Edited by cyku

To ja napiszę jak było z moim Scorpionem:

- kupiony prawie nowy od dobrego znajomego, używany rzadko, bo niestety strzelał fatalnie, gorzej niż elektryczny Glock Cymy, stokowa gumka to tragedia, niestety jest niestandardowa (ale da się dopasować), podobnie jak dystanser - tu trzeba kombinować

- szybko strzeliła dysza (sama z siebie), wymieniona na gwarancji

- następnie stało się coś w hi-capie i przestał podawać kule (rozebrałem ale za cholerę nie mogłem dojść, co jest grane)

- strzeliła listwa dosyłacza, choć replika była używana bardzo rzadko (z powodów - patrz punkty powyżej)

Replikę sprzedałem na części. Wella nigdy więcej (czytałem, że niektórym dobrze strzela, produkty tej firmy to loteria).