ARIES OUTDOOR Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Nie będę nasyłał przyjaciół, że niby przypadkiem odkryli... Za zgodą Redakcji WMASG. Pragnę poinformować, że na polskim rynku pojawiła się nowa firma produkująca oporządzenie i wyposażenie wojskowe (w przyszłości również sprzęt survivalowy, turystyczny i EDC). W wątku postaram się udzielić wszelkich odpowiedzi, prezentować nowości i ważne newsy z zakresu działalności firmy. Staram się, by towar był stale dostępny. Zawsze istnieje możliwość doszycia czegoś do zamówienia, jeśli akurat towar jest niedostępny. Na chwilę obecną oferta skromna, lecz będę ją poszerzał zgodnie z Waszymi potrzebami. Na początek prezentacja kilku produktów. BattleChestrig (BCR) z dodatkami MCR czyli MiniChestrig Rękaw na pas, profilowany, z pasem półsztywnym Inne artykuły w sklepie. CUSTOM. Jak najbardziej, w wolnym czasie. Preferuję omówienie projektu z klientam, więc oferta skierowana raczej do ludzi z Górnego Śląska. Adres sklepu www.ariesoutdoor.sklepna5.pl Stronka wkrótce. Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Wypowiem się jako pierwszaczek :) Posiadam MiniChestrig z ładownicami do MP5, dwoma ładownicami pistoletowymi (HiCapa), ładownicą na radio oraz ładownice uniwersalne i torbę zrzutową na pas i jestem bardzo zadowolony. Wszystko wykonane solidnie i w pełni funkcjonalnie. Ładownice do magazynków są ciasne, ale przy tym łatwo je wyciągać i wkładać. Rozwiązanie z klapami otwieranymi od góry jest dla mnie o wiele bardziej funkcjonalne (pomysł wykonawcy z prośbą o akceptację). Worek zrzutowy również spisuje się rewelacyjnie. Ściągacz przy "wlocie" pozwala na idealne dostosowanie otworu do grubości ręki tudzież wiekości maga. Nic nie wylatuje podczas biegania, skakania czy czołgania. Szczegóły swobodnie dogadane z wykonawcą sprawiły, że sprzęt jest naprawdę godny polecenia. Edited November 16, 2011 by wojtazkk Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 No to i ja pochwalę nową firmę. Zamówiłem już 3 projekty zanim Wuki ruszył oficjalnie ze sklepem; mini chestrig na magi kbk AK, pas z szelkami nisko profilowymi i beltkit. Każdy projekt był przedyskutowany i dokładnie omówiony tak by odpowiadał moim wymaganiom. Po czasie wyszło kilka mniejszych błędów konstrukcyjnych, którymi się podzieliłem, co jak widzę w ofercie przełożyło się na lepszą jakość obecnych projektów. Samo szycie bardzo estetyczne i mocarne. Fajowska jest ta lekka cordurka. Rangeer Green jaśniejszy niż ten który kupowałem kiedyś u PSTG. Zdjęcia szpeju które mi uszył ponad pół roku temu AO: https://picasaweb.google.com/117146597917831409517/ARIESOUTDOOR Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Część newsów ląduje na FB http://www.facebook.com/AriesOutdoor Quote Link to post Share on other sites
Cramp Posted December 3, 2011 Report Share Posted December 3, 2011 Polecam ! Asortyment wykonany precyzyjne, rozwiązania konstrukcyjne i szycie na wysokim poziomie. Materiały; tylko pierwszy gatunek. Quote Link to post Share on other sites
Warthog Posted December 4, 2011 Report Share Posted December 4, 2011 Miałem zaszczyt testować prototyp mini Chesta na magi do M4, mam go już ponad rok i nie ma ma nim śladów zużycia, materiały bardzo dobrej jakości, tak samo szycie, żadne nitki nie odchodzą. Kieszenie na magazynki dopasowane, magazynki siedzą w nich dobrze, nie ruszają się, a wyjmowanie ich nie sprawia żadnego problemu, nic się nie zahacza, chodzą jak nasmarowane. kilka fotek: https://picasaweb.google.com/tygryski.asg/Sturmwald200211#5575804844507454642 https://picasaweb.google.com/tygryski.asg/SwiatOKsiezycaIV#5622957631192215650 https://picasaweb.google.com/tygryski.asg/Nysa1111#5589608381753375154 Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 Ze względu na powtarzający się problem w korespondencji mailowej chciałbym wszystkim przypomnieć, że dysponuję tylko cordurą RG i OD. Nie ma na chwwilę obecną możliwości szycia w innym kolorze, chyba, że z powierzonego materiału. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Na Allegro, na koncie firmowym, wystawiłem trochę rzeczy w obniżonych cenach http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=23723168 Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted December 21, 2011 Author Report Share Posted December 21, 2011 Informuję, że z okazji Świąt do 30 grudnia 2011 obniżyłem część cen oraz obniżyłem limit dla darmowej wysyłki. Do 30 grudnia darmową wysyłką objęte są zamówienia na kwotę 200 pln i więcej (było 350). Wesołych Świąt. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 czy ma ktoś porównanie ranger greena używanego przez flyyea i ariesa? Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Używam customowego chlebaka od Aries outdoor, zdjęcia są na facebook AO http://www.facebook.com/AriesOutdoor Solidne szycie, materiały, świetny kontakt i omówienie projektu. Polecam :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Nie wiem jak ma się ich cordura RG do tehj Flye, ale mogę napisać, że jest to ta sama cordura co w kamizelkach Reccon dla DWS i Velociraptorach dla BOR. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Witam. Czy bedziecie w przyszłości szyć w cordurze multicam ?? Dzięki i pozdro Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 Witam. W dalszej perspektywie MC jest niewykluczony, na chwilę obecną musielibyśmy zaoferować produkt z taśmami w oliwce, co mija się z celem. OGŁOSZENIE W trybie ekspresowym firma przenosi się do innego miasta. Spowoduje to wyłączenie możliwości dokonywania zakupów na okres około dwóch tygodni. W nowej lokalizacji ruszamy z kopyta więc spodziewajcie się nowości. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Gdzie uciekasz z Chorzowa? Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Niedługo wracamy po reorganizacji. Firma została przeniesiona do Kędzierzyna-Koźla, woj. opolskie - czyli na stare śmieci. W międzyczasie udało nam się zważyć część naszej oferty. Chestrig BCR około 442 gram Chestrig MCR około 280 gram Pas profilowany bez pasa wewnętrznego około 245 gram Kieszeń 3x4 około 130 gram (potężny zamek #8 waży swoje) Shingle Blank 43 gramy Kieszeń pistoletowa 32 gramy I to się nazywa lekko. Gramy=kilogramy=ból :) Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted January 12, 2012 Author Report Share Posted January 12, 2012 Witam Reorganizacja zakończona. Zapraszam do zakupów. Nowości na dniach. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted January 16, 2012 Author Report Share Posted January 16, 2012 (edited) Witam. Informuję, że od dziś na sklep można wchodzić poprzez domenę www.ariesoutdoor.pl Edited January 16, 2012 by ARIES OUTDOOR Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Dzisiaj dostałem MCR od Ariesa. Póki co to wrażenia ogólne, bo z oczywistych względów nie miałem jak przetestować chesta w terenie. Szycie porządne, nie ma wystających nitek itp. Na ogromny plus zasługuje waga oporządzenia - z ciekawości sprawdziłem i rzeczywiście waży jedynie 280g. Ogólnie konstrukcja przemyślana, żadnych zbędnych udziwnień. Więcej skrobnę jak przetestuję je w terenie. A samej firmie mogę się wypowiedzieć w samych superlatywach - kontakt wzorowy, realizacja zamówienia błyskawiczna - w niedzielę zamówiłem, w poniedziałek poszła kasa i we wtorek już mam paczkę. Mam nadzieję, że firma zacznie wprowadzać nowe produkty, nowe kolory, oczywiście dalej idąc w kierunku zmniejszenia wagi oporządzenia. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 (edited) Ponieważ nie każdy korzysta z Facebooka w zakładce Custom sklepu wrzuciłem kilka fot z kilku przykładowych customowych realizacji. http://www.ariesoutdoor.sklepna5.pl/informacje/3/custom.html Edited January 18, 2012 by ARIES OUTDOOR Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Ten buttpack jest zintegrowany z pasem, czy to tylko na fotce tak wygląda? Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Buttpack jest na stałe przyszyty. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted February 9, 2012 Author Report Share Posted February 9, 2012 Witam. Tak jak Miszczo napisał, jest naszyty. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 W związku z realizacją zamówienia na wyjazd do ciepłych krajów, przyjmowanie zamówień na custom zostaje wstrzymane do około 10 marca. Towary dostępne w sklepie wysyłam na bieżąco. Oczywiście o projektach rozmawiać możemy. Równocześnie informuję, że ze wspomnianego zamówienia powinno zostać trochę materiałów, w tym Cordura Coyote Brown 1000D firmy CF WEBER. Oczywiście jakość pierwsza, żadne resztki, odpady czy leżaki magazynowe. Jest to prawdopodobnie ten sam odcień, który widzicie na ostatnich fotkach innej polskiej firmy, dość ciemny. Dodatki i taśmy w kolorze Tan (jaśniejsze) lub oliwkowe/zielone (ładnie się komponuje). Przepraszam tych, których informowałem, że CB nie będzie, za wprowadzenie w błąd. Wciąż nie przewiduję CB jako stałego koloru, to jednorazowa akcja. Przypominam, że najnowsze informacje najszybciej lądują na firmowej stronie na Facebook. Przy okazji, poinformuję, że właśnie na Facebook trwa nieustający mały "konkurs". Nagrodą jest darmowa przesyłka bez względu na wartość zamówienia. Trzeba "polubić" stronę ARIES OUTDOOR na Facebook. Szansa wygranej to 2% :) Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 Za oknem wiosna więc wiosenne obniżki. Chestrig MiniCR w obniżonej cenie. Wysyłka gratis od 178 złotych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts