ARIES OUTDOOR Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 Znów wstrzymuję zamówienia na custom, co najmniej na dwa tygodnie. Tym razem torby transportowe dla jednej ze służb. Zdjęcia wkrótce. Omawianie projektów oczywiście możliwe. Towar będący na stanie (oznaczony na sklepie jako Magazyn: jest) wysyłam na bieżąco. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted March 20, 2012 Author Report Share Posted March 20, 2012 (edited) Obiecane zdjęcia, prototyp TR90, brak owijki na uchwytach głównych: Cordura 770dtex IRR, taśmy poliamidowe IRR, zamek główny 10 mm, zamki w kieszeniach 8mm (zamki KROKO), 96 litrów, 72 litry w komorze głównej, 5 kieszeni zewnętrznych, podwójne dno, większość środka podszyta ortalionem, szelki do transportu, 4 uchwyty, główne naszyte pod kątem dwa panele PALS 4x7. Prawdopodobnie zostanie materiału, jeśli będzie zainteresowanie kilka sztuk pojawi się na sklepie. Cena detaliczna około 350 pln. Możliwe drobne zmiany na życzenie. EDIT Zmiana wystroju strony sklepu. Edited March 20, 2012 by ARIES OUTDOOR Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted May 30, 2012 Author Report Share Posted May 30, 2012 Na stronie sklepu nowe zdjęcia ostatnich customowych realizacji. Oczywiście stali bywalcy FB widzieli je wcześniej. http://www.ariesoutdoor.pl -> CUSTOM Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 Drobna nowość. Po kilkunastu prototypach wreszcie jest ostateczna wersja. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 (edited) Hejka, czy jest możliwość uszycia kapelusza z NYCO MC? Taki leciutki custom. :wink: Edited June 28, 2012 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 Raczej nie. Maszyna ustawiona na grube, igły na grube, nici na grube. Chyba, że to nie przeszkadza. I fakt, że nakryć głowy nigdy nie szyłem. Wówczas nie ma problemu :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Hmm, mam pomysł. Spróbuj uszyć ładny kapelusz w MC z krótkim rondem, wentylatorami, rzepami na kocie oczy i znacznik IR na górze, a jeśli cena będzie fajna, to go kupię. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted July 5, 2012 Author Report Share Posted July 5, 2012 Dwie drobne nowości na sklepie. Kieszeń na radio NAV Monster Cargo DLX (funkcjonalnie mały buttpack) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Identyczną kieszeń wewnętrzną mam w buttpacku od PSTG. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted July 8, 2012 Author Report Share Posted July 8, 2012 Kurcze, a ja pomysł wziąłem z plecaka Wisporta :). Na życzenie wstawię inną. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 to i ja się pochwale :smile: oto ciras flyyea w ranger greenie i cargo, kieszeń na gruche i podwójny shingiel na magi do scara h od ariesa. kolory bardzo podobne, jakoś wykonania bardzo dobra, tak samo jak kontakt i sprawne szycie. polecam, i na pewno przy przypływie gotówki zamówie jeszcze pare rzeczy :smile: Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted July 13, 2012 Author Report Share Posted July 13, 2012 Pasek do portek. Większy, mniejszy? Pisać na email. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Można liczyć w najbliższym czasie na inny War Belt ?!? (ten który jest w ofercie, jak dla mnie to troszkę za bardzo rozbudowany :( ). Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted July 17, 2012 Author Report Share Posted July 17, 2012 Za bardzo rozbudowany? Hmm... prostszy? Nie, to ja chyba nie umiem. Mam taki, roboczo nazywa się Hornet Belt :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 A jednak umiesz :), obecnie na stronie masz: Rękaw na pas profilowany z pasem półsztywnym, to dość specyficzna konstrukcja, to co dałeś powyżej jest mniej rozbudowane :) Nazwa bardzo fajna, jak z rozmiarem? ustala się przy zamówieniu czy są jakieś określone z góry. możesz dać jeszcze fotkę drugiej strony? Jaka cena? Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted July 18, 2012 Author Report Share Posted July 18, 2012 (edited) Pas ma 84 cm długości plus klamra więc minimalny obwód pasa to około 87-90 cm. Do 110, może 115 w pasie obsłuży (nie mam dojścia do takiego modela.). Od spodu siatka dystansowa 3mm, w środku pianka sieciowana 10 mm. Cześć pistoletowa pasa sztywna. W sprawie ceny zapraszam na mail, bo na razie pas nie pojawi się w stałej ofercie sklepu. Jest niższa niż pas profilowany. Edited July 18, 2012 by ARIES OUTDOOR Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted September 3, 2012 Report Share Posted September 3, 2012 (edited) Moje nowe pasoszelki. Szelki wzorowane na ruskich PLCE prod. SSO, pas profilowany, dwurzędowy: Bardzo pancerne szycie i estetyczne, kontakt jak zawsze wzorowy! Więcej zdjęć: https://picasaweb.go...LCEAriesOutdoor Edited September 3, 2012 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 Witam. Pragnę poinformować, że na dniach w sklepie pojawi się po kilka sztuk dwóch nowości. Taktyczna mufka. Mała torba zrzutowa Dostępnych będzie też kilka sztuk ładownic ShingleM, do tej pory były tylko na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 (edited) Hornet belt od Aries: Edited March 11, 2013 by Bat_Sirius Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 (edited) Witam. Jak teraz z cordurą multicam?? Da radę uszyc ładownice na magi emkowe 2x2 - te klapowe, delikatnie poszerzane...? i ładownicę na radio? Edited March 11, 2013 by Pietia888 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Najłatwiej to chyba jednak mailem. Dla Aries Outdoor zapewne samo uszycie to najmniejszy problem, pytanie jak wygląda zaopatrzenie w cordure w MC. Quote Link to post Share on other sites
ARIES OUTDOOR Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Zdecydowanie przez email. MC jest resztka. Ten projekt pochłoną większość. Owa resztka zapewne na takie zamówienie by wystarczyła.Tylko nie wiem o jakie ładownice emkowe chodzi. Zapraszam na email. Z materiałami jest tak. Co ma Orkan Tactical mam i ja, jednak nowe lub niestandardowe kolory ściągam tylko dla większych zamówień. Podstawowym jest i będzie Ranger Green w gramaturze 560dtex. Pod ten materiał mam opracowane techniki i custom tworzy się szybciej, oczywiście mowa o niestandardowych pomysłach klienta. Również pod ten kolor mam komplet dodatków w zieleniach. Z Tan i czarnym bywa różnie, część jest, część trzeba ściągać, co znów wydłuża realizację zamówienia. Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Dzięki zainfo, już się dogadałem z PSTG. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Zanim zrobi, z ARIES przyszłyby trzy customowe zamówienia. ;) Do mnie przyszedł niedawno customowy pas od Wukiego. Kontakt perfekcyjny, wyszło trochę śmiesznie, bo ja z Wukaszem miał lepszy kontakt niż on ze mną (dużo spraw na łeb się nałożyło). No ale w końcu się udało, paczka jest u mnie, i już widzę, że nie jest ostatnia. Widać, że ktoś tutaj jest perfekcjonistą, niektóre patenty (np. niby prosta, ale skuteczna regulacja szelek) naprawdę zasługują na uznanie. Ogólnie bardzo polecam. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Dzięki zainfo, już się dogadałem z PSTG. Strasznie lubię produkty Kthulha i mam wiele z nich, ale w ostatnim czasie z jego firmą dzieje się coś złego. Coraz częściej daje ciała z terminami i dotrzymywaniem obietnic... To nie jest temat o PSTG, dlatego proszę o zachowanie takich komentarzy dla siebie, albo o pisanie ich w odpowiednich tematach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts