przemek298 Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Witam, zrezygnowawszy z kupna G#-sg1 JG od kolegi, który okazał sie złomem ,którego remont przewyższyłby koszt nowej repliki postanowiłem zakupić nową w kwocie do 500 zł. Odrazu zaznaczam, że nie mam możliwości dozbierania ani, że nie interesują mniekałachy, g36 i emki :biggrin: . Pooglądałem na TAIWANGUN i spodobały mi się trzy: M14 od CYMY ( cm.032 wodden style) T3-K1 od JG S-550 od JG. Osobiście najbardziej podoba mi się S-550 i m14, lecz nie wiem, który będzie lepszy dla początkującego. Dzięki, pzdr....przemek298 Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Wszystkie są ok. Najlepszy będzie Sig, gdyż ma bezproblemowy gearbox v.3. O wszystkich replikach masz długie wątki. Wszystkie są też długie, a Sig i G3 nawet bardzo długie. M14 ma specyficzny chwyt, który nie każdemu musi pasować. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Ja miałem do czynienia z S - 550 od JG. Strzela dobrze, ma nawet ładny ROF na stockowej batce. Zasięg porównywalny do CM 0.28, skupienie też podobne. Quote Link to post Share on other sites
przemek298 Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 Wybrałem te trzy ze względu na długą lufę- moją naprawpodobniejszą funkcją w drużynie będzie strzelec wyborowy, gdyż , nie chwaląc się :biggrin: najlepiej strzelam. Zależy mi na zasięgu i celności trochę większym niż reszty. Myślałem nad SWD od cymy ale to chyba niej est dobry pomysł dla początkującego :dry: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Długa lufa ma akurat małe znaczenie, chyba, że planujesz tuningi powyżej tych 550 FPS, preckę promyka itp, wtedy każdy centymetr lufy się liczy. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Czyli planujesz potencjalny tuning - polecam coś z gearboxem v.3, który dobrze znosi wysokie moce. Quote Link to post Share on other sites
przemek298 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Zdecydowałem się na m14 od cymy. Teraz zrodziło się pytanie czy lepszy będzie w wersji wodden czy socom. Ewentualnie czy są jakieś różnice w osiągach. pzdr....przemek298 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Osiągi te same. Wooden wygląda śmiesznie z plastikowym drewnem. Socom jest lepiej wyważony. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 (edited) Sorry do kasacji. Edited November 23, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts