Krycha_GWA Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Witam. Utworzyłem temat, ponieważ mam nadzieję, że ktoś z doświadczonych airsoftowców doradzi mi w wyborze komory hop-up do mojej emki. Nie mam dużego budżetu, więc proszę o propozycje komór kosztujących max. 50-70zł. W replike wymieniana była tylko guma hopa na guardera czarnego i lufa prec. JBU 6.01 363mm. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Bierz komore King Armsa. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Czerwony element. Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 Czerwony element. I kolejna osoba mówi o tym czerwonym elemencie. Czy zaobserwuję jakąkolwiek poprawę osiągów na tej komorze? I czy na prawdę wart dołożyć troche kasy i wrzucić tą od King Armsa? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Ja mam u siebie czerwonego elementa i jestem zadowolony ;) Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted November 20, 2011 Author Report Share Posted November 20, 2011 A dobrze wpływa na osiągi repliki? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 W temacie o częściach elementa pisali że dobrze. Od siebie mogę polecić komorę madbull ultimate hop up. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 (edited) Jak dla mnie za tą cenę komora elementa jest zadowalająca. Do mocnych tuningów raczej się nie nadaje, ale tak mniej-więcej 460fps jest idealna. Szczelność bardzo dobra, wytrzymałość również. Polecam. Edited November 20, 2011 by zb0oj Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 A zapomniałem dodać, na gumce systemy, komorze madbull ult. hu i doszczelnieniu zespołu cylindra na SPR P&J wyciągnęliśmy z kumplem 460fps. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Czemu chcesz zmienić komore?? Jeśli nie masz kup, czerwonego Elementa. Jak masz stock to zostaw.... Polecam kupić zieloną gumke G&G, i dysze DF mosiężną. Mam i jest idealna szczelność.... W sumie to montowałem je w kilku replikach, ale w P&J też daje dobrą szczelność :) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Krycha_GWA Posted November 23, 2011 Author Report Share Posted November 23, 2011 Czemu chcesz zmienić komore?? Jeśli nie masz kup, czerwonego Elementa. Jak masz stock to zostaw.... Polecam kupić zieloną gumke G&G, i dysze DF mosiężną. Mam i jest idealna szczelność.... W sumie to montowałem je w kilku replikach, ale w P&J też daje dobrą szczelność :) Pzdr. Komorę chcę zmienić, ponieważ co jakiś czas replika strzela mi dwiema kulkami, i myślę, że jest to jej wina, bo podaje o jedną kulkę za dużo. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Komorę chcę zmienić, ponieważ co jakiś czas replika strzela mi dwiema kulkami, i myślę, że jest to jej wina, bo podaje o jedną kulkę za dużo. A gumka HU sprawna jest ? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Uważam, ze podwójna kulka to nie wina komory, a jej ustawienia względem gb, czyli np dysze do emek występują w dwóch długościach, a i kołnierz gumy kołnierzowi nierówny i np dając za krótką, lub z fazą niezgrywająca się z kołnierzem możesz mieć właśnie taki efekt. A zdarzają się np puste strzały?? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 (edited) Komorę chcę zmienić, ponieważ co jakiś czas replika strzela mi dwiema kulkami, i myślę, że jest to jej wina, bo podaje o jedną kulkę za dużo. No to ja bym stawiał, że to nie wina komory :P.... Albo kołnierz jest usyfiony smarem(częste w replikach Chinoli- nie napisałeś ile ją masz.) lub już się wyrobił... Próbowałeś zmienić samą gumke... Tak jak pisałem Polecam kupić zieloną gumke G&G, i dysze DF mosiężną. Mam i jest idealna szczelność.... Pzdr. Edited November 26, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts