Kazik95 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Witam Chciałem zapytać czy ktoś próbował łączyć kamizelkę OLV(wersja bez ładownic) z kamizelką lubawa. Czyli jedną założyć na drugą ;) Jeśli ktoś wie coś na ten temat to prosił bym o podpowiedzi czy w ogóle to się będzie jakoś kupy trzymać i wyglądać. Jeśli ktoś by miał zdjęcia to byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 (edited) Ileśtamdziesiąt sekund googlowania ;) Na OLV w pustynnym camo. Link Edited November 24, 2011 by Tropiciel Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Jak kolega wyżej pokazał- jest to możliwe, ale będzie Ci w tym gorąco, niewygodnie, ogólnie nie warto. Natomiast OLV bez ładownic? Jest coś takiego? Może o KLV-kę chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 (edited) Gorąco będzie jak w praktycznie każdej z balistyką. A OLV bez ładownic są Np. TUTAJ, ale nie widziałem ich w leśnym kamuflażu. Edited November 26, 2011 by Królik Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Jeśli chodzi o połączenie balistyki i kamizelki taktycznej to sprawa wygląda tak: (oczywiście wypowiadam się jedynie na temat szpeju w wz.93 i pustynnym) Najwygodniej będzie kupić jakąś kamizelkę zintegrowaną. Oba MIWO maja kilka propozycji w całkiem atrakcyjnych cenach. Można też kombinować i używać zwykłej kamizelki balistycznej. KLV sprawdza się w miarę dobrze z większością kamizelek taktycznych. Jeśli chodzi o OLV to mamy do wyboru kilka opcji. - Poszukać wersji "oficerskiej", która ma jedynie kieszenie na dokumenty. (Widoczna w aukcji powyżej. W wz.93 również była produkowana) - Kupić normalną OLV i założyć na to taktyczną. (Da się, sam nosze OLV+KSP12, choć to bardziej konfiguracja do reko niż na akcje :icon_razz2: ) - Kupić normalną OLV i odpruć przednie kieszenie. (Będziemy mieli więcej luzu i z łatwością dopniemy kamizelkę taktyczną) Jednak przy wyborze OLV mamy znacznie gorszy komfort niż przy KLV. Głównie przez to że OLV jest dłuższa, ma kołnierz i generalnie sama w sobie jest niewygodna. Zarówno na OLV jak i KLV nie ma większych problemów z założeniem kamizelek taktycznych. W afganie było widać jak nasi używają z tą balistyką m.in. KT-12, KSP-12, Lubawką, niekiedy jakimiś chińskimi wynalazkami. Jakiś chcest rigg lub paso szelki też można spokojnie nosić. Co do komfortu użytkowania, to w obu połączeniach jest strasznie ciepło. Ale taki już urok balistyki. W zintegrowanych jest lepiej, pod względem mobilności, ale wymiana ciepła podobna :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted November 25, 2011 Author Report Share Posted November 25, 2011 Mam na oku OLV oficerską w wz.93 leśnym. Ale nie podam gdzie bo jest jedna sztuka i ktoś kupi :P Co do OLV wiem, że grzeje ale właśnie potrzebna mi jest na okres jesień-wiosna, żeby było cieplej ;) W lecie i tak będe latał w samej lubawie. Dzięki za odpowiedzi teraz tylko pozostało mi kupić kamizelke ;) Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 A co myślicie o połączeniu OLV oficerska + chińczyk. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted May 26, 2013 Report Share Posted May 26, 2013 (edited) Zarówno na OLV jak i KLV nie ma większych problemów z założeniem kamizelek taktycznych. W afganie było widać jak nasi używają z tą balistyką m.in. KT-12, KSP-12, Lubawką, niekiedy jakimiś chińskimi wynalazkami. Jakiś chcest rigg lub paso szelki też można spokojnie nosić. Edited May 26, 2013 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
Mikisek Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Trochę odkopuje temat, ale moje pytanie pasuje prawie idelanie ;) Otóż szukam zdjęcia połączenia kamizelki KLV i szelek oporządzeniwych Lubawka ;) Jeśli ktoś ma takie kamzy to prosze o podesłanie zdjęć :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts