Masteruswww Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 (edited) Czy te pistolety to jest to samo? Na allegro Beretta m92F full metal kosztuje 85 zł a P818 Full metal na wszystkich stronach asg kosztuje około 45 zł a to podobno to samo. O co tu chodzi? Edited November 26, 2011 by Masteruswww Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 A skąd mamy to wiedzieć? Mamy się domyśleć? Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Podaj linki,aukcje to może coś pomożemy... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Beretta M92F to nazwa broni, którą odwzorowuje jakaś replika. Natomiast P818 (a dokładniej mówiąc P.818) - to oznaczenie producenta typowe dla sprężynowych replik Cymy i odpowiada ono właśnie sprężynowej replice Beretty produkowanej przez Cymę. Są więc dwa wyjścia: a) "Beretta M92F" kosztuje więcej, ponieważ robi ją inna firma (musiałbyś poszukać informacji czy jakieś jeszcze firmy robią sprężynową Berettę w wersji full metal); b) "Beretta M92F" to Cyma, ale rebrandowana i wypuszczona przez inną firmę, która nadała jej oznaczenia (i doliczyła sobie konkretną marżę). Z tego co wiem, to Umarex (mający licencje Beretty) wypuszczał replikę Beretty mającą oznaczenie P818, ale czy to na pewno jest to samo - musiałbyś zrobić rozeznanie. Osobiście bawiłem się kiedyś jakąś chińską, full metalową Berettą i nie przypadła mi jakoś wybitnie do gustu. Metal sprawiał wrażenie bardzo nietrwałego i z zewnątrz lepiej prezentowała się sprężynowa Beretta z tworzywa firm takich jak UHC czy STTI. Przy okazji - do czego jest Ci potrzebna sprężynowa replika pistoletu? Takie znajdują bardzo nikłe zastosowanie na Airsoftowym polu walki. Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Zwykła zabawa z kolegami w amatorskie asg. A jaki pistolet polecacie najbardziej do 100 zł już razem z przesyłką?Najlepiej sprężynowy Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Beretta UHC - mam od dawna i dobrze strzela. Niedawno ją odkurzyłem i wszystko działa jak należy, kule lecą zaskakująco daleko. Polecam coś od UHC, HFC i oczywiście TM. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Tylko pistolety wchodzą w grę? Jeśli tak, to patrz post Stalkera. Jeśli nie - strzelby od AGM/DE/GA. Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 A co sądzicie o Sig Sauer P228? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Duży zasięg, niezła celność, świetne wykonanie i bardzo realistyczny system odrzutu zamka. Ale Twoim znajomym na strzelankach może się nie podobać, jeśli będziesz go używał. Podawaj nazwy producenta i modelu repliki, a nie broni. Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Kłopot w tym że kupiłem ten model na asg.pl i pryszedł ale zepsuty :( Teraz muszę go oddać na reklamacje i chyba kupie UHC Beretta M92F bo mi się podoba. Edited November 27, 2011 by Masteruswww Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Jakie są zalety i wady tego pistoletu? Opłaca się go kupić? http://allegro.pl/pistolet-beretta-92f-280-fps-nowosc-1000-kulek-i1929379206.html Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Takie zalety: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/113776-oficjalny-beretta-m92f-uhc/ I takie wady: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/113776-oficjalny-beretta-m92f-uhc/ A czy się opłaca, dowiesz się tutaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/113776-oficjalny-beretta-m92f-uhc/ Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Dałeś 3 takie same linki :) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Dałeś 3 takie same linki :) To była sugestia Logana, żebyś najpierw szukał, potem pytał. Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted December 5, 2011 Author Report Share Posted December 5, 2011 (edited) Czy te pistolety to to samo? http://www.comando.pl/beretta-beretta-92f-asg-kal-6mm,id333.html http://allegro.pl/pi...1929379206.html Na comando.pl napisane jest że ma 0,5J czyli poniżej 200 FPS? Edited December 5, 2011 by Masteruswww Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Drugi link nie działa. Kup Berettę UHC, czylu Unicorn Hobby Corporation. To jeden z najlepszych pistoletów sprężynowych, będziesz zadowolony. I nie marudź już. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Osobiście dziwi mnie jakoby ta replika STTI z linku powyżej miała metalowy zamek i magazynek. Chyba, że są różne wersje, moja jest niemal w całości z tworzywa. I to, co o niej mogę powiedzieć, to że w miarę ok wygląda w kaburze, bo do strzelania się średnio nadaje. Również uważam, że UHC będzie lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 UHC jest napewno droższe, ale najtaniej na allegro bo za 95 zł już z przesyłką i 1000 kulek i muszę czekać bo koleś nie ma narazie Quote Link to post Share on other sites
wxp31 Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Logan widziałem taką berettę stti i nie znalazłem metalowego zamka, ale wiesz jak jest, sprzedać chce każdy. Masterus te 1000 kulek wyrzuć od razu, szkoda czasu na otwieranie opakowania. Pozdrawiam Iwan Quote Link to post Share on other sites
Masteruswww Posted December 9, 2011 Author Report Share Posted December 9, 2011 Logan widziałem taką berettę stti i nie znalazłem metalowego zamka, ale wiesz jak jest, sprzedać chce każdy. Masterus te 1000 kulek wyrzuć od razu, szkoda czasu na otwieranie opakowania. Pozdrawiam Iwan Beretta UHC jest na allegro a nie stti,a mój kumpel kupił za 95zł i zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 To też sobie kup za 95 i bądź. Quote Link to post Share on other sites
wxp31 Posted December 9, 2011 Report Share Posted December 9, 2011 To też sobie kup za 95 i bądź. I nie truj gitary. Amen Pozdrawiam Iwan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts