Alexanderexis Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Witam, 5 min temu "napalilem" sie na otwarcie mojej repliki...(m4 g&g combat version) WyjĄlem 2 piny i zdjĄlem gÓrna czĘsc body i bach... "niebieska tuba" WyjĄłem lufę z hop upem i znowu wloŻylem (chcialem zobaczyc jak to wyglada...) Po zakonczeniu zamknĄlem replikĘ spowrotem i jak strzelam jest jakby takie tĘpe uderzenie w rĄczce/body - czytalem,ze mogĄ to byc zĘbatki,ale nie wiem jak to naprawic...Jeszcze hop up nie chce sie przekrecac. Bardzo bym prosil o pomoc,i czy to cos powaznego? Rozumiem zdenerwowanie awarią repliki, ale nie zwalnia Cię to od pisania po polsku. Arend @komputer kupilem nie w Polsce,i poprostu nie mam mozliwosci pisania polskimi literami...,probowalem opcji copy,wklej,ale czesto cos nie dzialalo,oraz wiadomo:strasznie dlugo to trwa... Edited November 27, 2011 by Alexanderexis Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Rozłożyłeś GB? Bo nie mogę nic zrozumieć. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Co to jest "bach niebieska tuba"? ? Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Expertem nie jestem,ale chyba mogĘ powiedziec,ze ta "niebieska tuba" ktora opisalem to element gearboxa. A dokladniej(albo bardziej nienormalnie): Jak zdjemujemy 2 piny to korpus dzieli sie na 1 czĘsci - dolna i gÓrna(w dolnej jest chwyt pistoletowy,"komora" magazynka,spust) Zeby dostrzec "niebieska tubĘ" (w mojej replice) trzeba otworzyc okno wyrzutnika Łusek i tam sie reguluje hop up - to tam powinna byc "ta tubka" @widac niedokladnie sie wyrazilem - cala sytuacja: -zdjecie 2 pinow trzemajacych/ŁĄczacych body, -zdjĘcie gÓrnego body, -wyjĘcie prec lufy i hop siupa, -wlozenie spowrotem, -zamkniĘcie calosci, -problem z tĘpym uderzeniem - taki gŁos jakbym tlukŁ swojĄ glowe o ŚcianĘ (przy zdejmowaniu gÓrnego body lekko szarpnĄlem za kabelki,ale na szczĘscie normalnie przewodzĄ prĄd) Ostatni raz poprawiam Twoje posty. Kolejne tak napisane będę kasował. Arend Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Lesio, niebieska tuba to chyba osłonka gearboxa i komory HU. Jeśli nie rozbierałeś GB to nic nie powinno się stać z zębatkami... No chyba że wciskałeś łożyska. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Post skasowany za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) "niebieskiej tubki" Wg mnie oznacza to cylinder. edyta: Cylinder siedzi na stałe i "lekkie dotknięcie" go nic mu nie zrobi. Postaraj się to opisać lepiej co to znaczy "tępe uderzenie w rączce/body". Edited November 27, 2011 by screw Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Nie wiem jaki kolor mają cylindry w G&G ale to mógł być cylinder :O. Daj fotkę, tego co dotknąłeś. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Jak naciskam na spust to jest takie "tyk,TYK" i jakby cos sie tam zablokowalo... Ta "niebieska tubka" znajduje sie w oknie wyrzutu lusek obok regulatora hop-up ##Drogi Adminie!Zamiast non-stop mi posty edytowac i kasowac,to moze by mozna bylo wytlumaczyc co mam w takim przypadku zrobic...(jak juz wspomnialem komputer nie byl kupowany w Polsce!)Czytalem regulamin,ale niestety nie mam mozliwosci pisania polskimi znakami,a copy/wklej nie sprawdza sie... W takim wypadku masz darowane, ale poproszę Cię o jak najszybsze zainstalowanie polskiej czcionki na kompie. Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Misiu, można pisać bez polskich znaków czytelnie i schludnie, zachowując zasady gramatyki i interpunkcji. Trzeba tylko chcieć. Zobacz czy nie zapchałeś kulkami komory HU. Edited November 27, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
Jackobik Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Zobacz czy nie zapchałeś kulkami komory HU. Albo czy masz naładowaną baterię :huh: Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Replika przed rozebraniem strzelala normalnie... Po tym "zabiegu" cos sie stalo. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 Replika przed rozebraniem strzelala normalnie... Po tym "zabiegu" cos sie stalo. Dziekuje za pomoc,ale problem juz zostal rozwiazany (tak to jest z chinskimi bateriamii...) Przepraszam za wszelkie problemy i pozdrawiam. TEMAT DO ZAMKNIECIA Link to post Share on other sites
Perski102 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Jak naciskam na spust to jest takie "tyk,TYK" i jakby cos sie tam zablokowalo... Ta "niebieska tubka" znajduje sie w oknie wyrzutu lusek obok regulatora hop-up ##Drogi Adminie!Zamiast non-stop mi posty edytowac i kasowac,to moze by mozna bylo wytlumaczyc co mam w takim przypadku zrobic...(jak juz wspomnialem komputer nie byl kupowany w Polsce!)Czytalem regulamin,ale niestety nie mam mozliwosci pisania polskimi znakami,a copy/wklej nie sprawdza sie... Z tego co mi wiadomo , Arend nie jest adminem , tylko moderatorem . Link to post Share on other sites
Recommended Posts