Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wypadający magazynek RPK cyma

Recommended Posts

witam mam dość nie typowy problem z moim RPK mianowicie po włożeniu magazynka metalowego siedzi lecz jak lekko się go poruszy do siebie to wypada, a w bakelitowe się trzymają ale nie podaje mi kulek nie wiem w czym jest problem.Może to przez komorę bo mam Elementa...

Testowałem moje magi w innych RPK trzymają się i nie wypadają jak u mnie i podają kulki.

liczę na szybką pomoc z góry dzięki :)

Gewer i co Ci mam napisać ze mag stockowy nie podaje P&J bo ich nie lubi a zasypiesz go G&G i będzie śmigać .Lub rozbierz go wyczyść sprężynę ,zwin ja w druga strone i niech sie odkształci i zwiń tak jak powinna być nasmaruj i do zębatki.Lub wymiana samej sprężyny na nowa i to taka mocna dedykowana do kulek o wadze od 0,28g.Jak kanał kulek jest zryty to polerka i smarujemy.

Obecnie używam tylko G&G i zapomniałem co to problem z podawaniem kulek .

I Wam radze zrobić to samo bo to raczej główny problem -jakości używanej ammo.

Warrior co replika to inne luzy w gnieździe magazynka. Ewentualnie rozbierz GB i sprawdź czy listwa dosyłacza nie jest zbytnio już wytarta i nie cofa dyszy do samego końca. Jak będzie zjechana to wymiana ewentualnie opóźniacz na zębatkę jak go nie ma.

Ja się podczepię pod temat: mam świeżo kupioną używkę RPK Cymy, w zestawie był drum nie mam pojęcia jakiej firmy. Problem jest taki, że zatrzask wydaje się za krótki, na skutek czego tylna część maga lata w gnieździe w górę i w dół, co skutkuje tym że mag za płytko siedzi i nie podaje kulek. Identyczna sytuacja jest z low-capami TM i midami DBoys. Zatrzasku nie da się wymontować i wymienić na dłuższy, bo wszystko jest nitowane, a nie przykręcane.

Jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Przerabianie magów nie wchodzi w grę, bo w innych moich kałaszkach siedzą dobrze.