Varrior Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 witam mam dość nie typowy problem z moim RPK mianowicie po włożeniu magazynka metalowego siedzi lecz jak lekko się go poruszy do siebie to wypada, a w bakelitowe się trzymają ale nie podaje mi kulek nie wiem w czym jest problem.Może to przez komorę bo mam Elementa... Testowałem moje magi w innych RPK trzymają się i nie wypadają jak u mnie i podają kulki. liczę na szybką pomoc z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Podłącze się pod temat, u mnie jest podobnie z tym podawaniem (mag podaje mi co 3 kulkę.) Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Panowie zacznijmy od tego (jaki to dokładnie mag i jakiej firmy jest ten magazynek metalowy ) jakiej firmy kulek używacie. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Mój magazynek jest firmy cyma (ten z zestawu). Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Mój magazynek jest firmy cyma (ten z zestawu). Dostałeś metalowy w zestawie ? jakiej firmy kulki? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Ja dostałem bakielita. Kulki to P&J. Mag SRC podaje bardzo dobrze tylko z tym stokowym mam problem. Edited December 7, 2011 by gewer12 Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Gewer i co Ci mam napisać ze mag stockowy nie podaje P&J bo ich nie lubi a zasypiesz go G&G i będzie śmigać .Lub rozbierz go wyczyść sprężynę ,zwin ja w druga strone i niech sie odkształci i zwiń tak jak powinna być nasmaruj i do zębatki.Lub wymiana samej sprężyny na nowa i to taka mocna dedykowana do kulek o wadze od 0,28g.Jak kanał kulek jest zryty to polerka i smarujemy. Obecnie używam tylko G&G i zapomniałem co to problem z podawaniem kulek . I Wam radze zrobić to samo bo to raczej główny problem -jakości używanej ammo. Warrior co replika to inne luzy w gnieździe magazynka. Ewentualnie rozbierz GB i sprawdź czy listwa dosyłacza nie jest zbytnio już wytarta i nie cofa dyszy do samego końca. Jak będzie zjechana to wymiana ewentualnie opóźniacz na zębatkę jak go nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Varrior Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 ja używam magów metalowych Cymy,jak patrzyłem na komory u kumpli to moja jest za płytka chyba nie wiem a u mnie na midach podaje po mocnym dociśnięciu do komory,używam kulek guarder Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ja się podczepię pod temat: mam świeżo kupioną używkę RPK Cymy, w zestawie był drum nie mam pojęcia jakiej firmy. Problem jest taki, że zatrzask wydaje się za krótki, na skutek czego tylna część maga lata w gnieździe w górę i w dół, co skutkuje tym że mag za płytko siedzi i nie podaje kulek. Identyczna sytuacja jest z low-capami TM i midami DBoys. Zatrzasku nie da się wymontować i wymienić na dłuższy, bo wszystko jest nitowane, a nie przykręcane. Jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Przerabianie magów nie wchodzi w grę, bo w innych moich kałaszkach siedzą dobrze. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ja sobie podpiłowałem maga boyia i teraz ładnie siedzi i podaje. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Problem jest taki, że mag nie siedzi za ciasno, tylko za lekko. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Ewentualnie zrób nakładkę z blachy na wajchę od zwalniacza maga. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Gallain. miałem ten sam problem ,że mag wchodził ,ale nie chciał się podpiąć. Trochę go podpiłowałem i teraz ładnie siedzi. Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Świetnie czytacie ze zrozumieniem panowie ;) Gallain, spróbuj podkleić przedni ząb maga poxipolem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts