Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaką replikę polecacie na początek?

Recommended Posts

Z replik sprężynowych polecam Tokyo Marui i UHC. Z tym kałaszem nie miałem do czynienia. Dobrą opcją jest też shotgun (świetny był AGM za 50 zł, ale jest już nie do dostania).

Za 160 zł możesz jeszcze kupić elektrycznego Glocka Cymy, który jest niezawodny, ale ma nieduży zasięg.

Zastanów się, może warto odłożyć trochę kasy i kupić AK CM028 za ok. 300 zł - to najtańszy z dostępnych dobrych elektryków.

Bardzo możliwe, że ta replika to Cyma rebrandowana przez Cyberguna, który nadaje oznaczenia broni ostrej. O replice, o której mówię można poczytać tutaj:

http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21928-oficjalny-p1093-ak47-cyma/page__hl__cyma

W dziale replik sprężynowych, w "Opisy i informacje" znajdziesz też trochę tematów poświęconych właśnie akaczom Cyberguna.

Dlaczego uważam, że to Cyma? Kod producenta zaczyna się od CG, co przywodzi na myśl Cyberguna, w dodatku oznaczenia są takie same. A zbyt wiele chińskich firm kałachów sprężynowych nie robi. Nie dalej jak 2 tygodnie temu miałem w rękach w tym samym momencie AK CG i AK Cymy i nie różniły się niczym. Choć starsze wersje z tego co wiem, mogły.

Nie zmienia to faktu, że jeśli chcesz sprężynową replikę - powinieneś się wyłącznie shotgunami zainteresować. Jeśli chcesz mieć AK - najtańszy i zarazem całkiem niezły wybór to CM.028 za nieco ponad 300 złotych.

Pozdrawiam.

Pamiętam mojego pierwszego shotguna z bazarku, miałem wtedy chyba z 11 lat. ;D Zadziwił mnie jego zasięg i wytrzymałość, miałem go chyba ze trzy miesiące, a kosztował mnie tylko 30 zł. :)

No to dobrze trafiłeś, ale co to wnosi do tematu? Staraj się pisać, jeśli masz coś sensownego do napisania :). /LgN

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...