Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki MC do G36 - zacinanie się.

Recommended Posts

Witam, mam mały problem, ostatnio postanowiłem polansić się i dokupywać powoli magazynki do G36 - MIDCAPy, bo sama radość zmieniać magi podczas wymiany ognia ;D

Zakupiłem jeden mag, załadowałem z 10 kulek i już widzę, że się zacinają, znaczy wchodzą dwie zamiast pod sobą, wchodzą obok siebie i się klinują w prowadnicy w magazynku, załadowałem te 10, wydłubałem potem i nie tykałem. Co robić?

Przesmarować? Wpuścić trochę oleju sylikonowego w mag?

Przesmarować? Rozkręcić i wysmarować prowadnice?

Czy coś innego zupełnie?

A że tak się zapytam, co kulki mają z tym wspólnego? Rozmiarowo są o tą setkę mniejsze?

Całkiem sporo-kulka musi być przede wszystkim okrągła (PJ'y i Rocketsy często gęsto nie są), nie mieć ubytków i być odpowiednio gładka i wypolerowana. Jakość kulek bardzo łatwo weryfikują właśnie midcapy oraz lufy precyzyjne.

• 3 months later...

Witam, druga sprawa :>

Magazynki Boyia do M4 - czytałem, że polecane. Do tego kulki Guardery. Dwa magi, jeden smarowany i postępowanie zgodnie z instrukcją do MC, (te magi i ta instrukcja: http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/magazynek-mid-cap-na-130-kulek-do-serii-m4-boyi.html), a drugi na pałę od razu full załadowany i do repliki.

Problem:

Oba magi ładnie wysypują kulki przez zwalniacz, jak nabiję i zwolnię. Po włożeniu do repliki i wolnym przestrzelaniu, kulki się zacinają. Coś z magiem? Sprawdzane na kulkach 0.23 i 0.25. To samo zjawisko na obu magach.

Guarder

W Guarderach zdarzają się felerne partie kulek. Ja na cztery paczki dwie miałem OK, a dwie cięły się w midach na potęgę. Przerzuciłem się na G&G i póki co jest OK.

Muszę mieć szczęście... :maniak_jezyk2: Używam wyłącznie Guarder 0,23 i nie mam zacięć, co prawda, jak dotąd posługuję się wyłącznie LC, ale teraz kupiłem MP40[sRC] z midami (nie ma lowów :maniak_smutny: ) i przetestuję jak się to sprawuje.

Troszkę, jestem zły, że kulki polecane Guardera się zacinają.

Magazynki zupełnie nowe.

Przed przystąpieniem do wymienionych przez Was czynności, spróbowałem jeszcze na kulkach G&G. Na sto kulek 98% jest podawanych. W jednym magu dwie ostatnie kulki się tylko zacinały, ale to nie przeszkadzało w niczym. Za każdym razem się cieły.

Dla mnie to trochę śmieszne, że kulki Guardera nie mają partii równych i trzeba kupować kulki, które pasują do magazynków. Chore...