kfercik Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Witam, mam mały problem, ostatnio postanowiłem polansić się i dokupywać powoli magazynki do G36 - MIDCAPy, bo sama radość zmieniać magi podczas wymiany ognia ;D Zakupiłem jeden mag, załadowałem z 10 kulek i już widzę, że się zacinają, znaczy wchodzą dwie zamiast pod sobą, wchodzą obok siebie i się klinują w prowadnicy w magazynku, załadowałem te 10, wydłubałem potem i nie tykałem. Co robić? Przesmarować? Wpuścić trochę oleju sylikonowego w mag? Przesmarować? Rozkręcić i wysmarować prowadnice? Czy coś innego zupełnie? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Jakie magi i kulki? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Jeśli Pejoty, albo Gunfire, to to powszechne zjawisko :). Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted December 10, 2011 Author Report Share Posted December 10, 2011 Magi Boya, wsadzalem kulki pejota. Jakieś rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Tak, zmień kulki :dry: . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 10, 2011 Report Share Posted December 10, 2011 Zmień kulki na Guardery albo G&G i przestaną się ciąć. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Ja do moich magów z CA i G&P też wsadziłem na początku P&J ;) Już nigdy tego nie zrobię. Odkąd zmieniłem na Guardery wszystko pięknie śmiga tak jak powinno. Moje M16 zresztą też nie toleruje P&J ;/ Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 A że tak się zapytam, co kulki mają z tym wspólnego? Rozmiarowo są o tą setkę mniejsze? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Jesteś już 2 lata na forum i jeszcze nie zdążyłeś doczytać, że te tańsze kulki są robione z jakiś odpadów i chińskiego ryżu i przez to są o różnych kształtach, co powoduje ich tnięcie się? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Nie tylko. Są wykonane precyzyjnie. G&G, Guardery to jedne z lepszych kulek. P&J nie są dobre, często są jakieś ubytki. Edited December 11, 2011 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
wespoli Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Mają chropowatą powierzchnię. Za słabo jedna ślizga się po drugiej żeby ładnie z magazyka wylatywać. Edited December 11, 2011 by wespoli Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 A że tak się zapytam, co kulki mają z tym wspólnego? Rozmiarowo są o tą setkę mniejsze? Całkiem sporo-kulka musi być przede wszystkim okrągła (PJ'y i Rocketsy często gęsto nie są), nie mieć ubytków i być odpowiednio gładka i wypolerowana. Jakość kulek bardzo łatwo weryfikują właśnie midcapy oraz lufy precyzyjne. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted April 11, 2012 Author Report Share Posted April 11, 2012 Witam, druga sprawa :> Magazynki Boyia do M4 - czytałem, że polecane. Do tego kulki Guardery. Dwa magi, jeden smarowany i postępowanie zgodnie z instrukcją do MC, (te magi i ta instrukcja: http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/magazynek-mid-cap-na-130-kulek-do-serii-m4-boyi.html), a drugi na pałę od razu full załadowany i do repliki. Problem: Oba magi ładnie wysypują kulki przez zwalniacz, jak nabiję i zwolnię. Po włożeniu do repliki i wolnym przestrzelaniu, kulki się zacinają. Coś z magiem? Sprawdzane na kulkach 0.23 i 0.25. To samo zjawisko na obu magach. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Na JAKICH kulkach 0,23 i 0,25? Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 Guarder Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Spróbuj otworzyć, przeczyścić (na sucho, żadnego smaru) i sprawdzić na czymś lepszym, np G&G. Przy okazji sprawdź, czy popychacz kulek nie ma nadlewek etc. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 W Guarderach zdarzają się felerne partie kulek. Ja na cztery paczki dwie miałem OK, a dwie cięły się w midach na potęgę. Przerzuciłem się na G&G i póki co jest OK. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 Mam paczkę G&G, więc sprawdzę, przed rozkręceniem na tych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Guarder W Guarderach zdarzają się felerne partie kulek. Ja na cztery paczki dwie miałem OK, a dwie cięły się w midach na potęgę. Przerzuciłem się na G&G i póki co jest OK. Muszę mieć szczęście... :maniak_jezyk2: Używam wyłącznie Guarder 0,23 i nie mam zacięć, co prawda, jak dotąd posługuję się wyłącznie LC, ale teraz kupiłem MP40[sRC] z midami (nie ma lowów :maniak_smutny: ) i przetestuję jak się to sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Wyczyść magi i zmień kulki. Mówiąc wyczyść mam na myśli głównie usuń smar i brud. Odtłuszczania powierzchni nie wymagamy :D. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted April 13, 2012 Author Report Share Posted April 13, 2012 Troszkę, jestem zły, że kulki polecane Guardera się zacinają. Magazynki zupełnie nowe. Przed przystąpieniem do wymienionych przez Was czynności, spróbowałem jeszcze na kulkach G&G. Na sto kulek 98% jest podawanych. W jednym magu dwie ostatnie kulki się tylko zacinały, ale to nie przeszkadzało w niczym. Za każdym razem się cieły. Dla mnie to trochę śmieszne, że kulki Guardera nie mają partii równych i trzeba kupować kulki, które pasują do magazynków. Chore... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Bo kulki trzeba kupować porządne. A guardery porzadne nie są. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted April 15, 2012 Author Report Share Posted April 15, 2012 Wybacz ale sugerowałem się Waszymi postami wyżej, gdzie polecacie Guardery. Jakie kulki Twoim zdaniem są porządne? I w miarę rozsądnie kosztują? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts