Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

magazynki low-cap ACM czy pasują do CYM.04X

Recommended Posts

witam,

przejdę do rzeczy, czy magazynek LOW-CAP firmy ACM działa bez problemu z replikami cymy, CM.048s czy CM.040C ?

http://allegro.pl/promocja-metalowy-magazynek-low-cap-ak-68-kulek-i1985013858.html

Pytam o magi ACM-a, bo nie mogłem znaleźć w naszych sklepach low-capów w normalnej cenie, albo nie ma , albo czekają na dostawę

//czy ktoś zna może jakaś stronkę gdzie jest model repliki i pasujące magi? czy jest coś takiego? może zrobimy?

od siebie dodam: do moich cymek pasują magi Classic Army i SRC.

Z ciekawostek, mam .048S i .040C, do każdego stockową baterię 1200 mah 8,4v, czyli niby 2 te same baterie, jednak na 048s na jednej bateri mam większego ROF-a niż na drugiej (przy pełnym naładowaniu baterii)...

pozdrawiam

kirs

Edited by kirs

Gdzieś tam czytałem że pasują, ale trzeba piłować bodajże naczep.

Gdzieś dzwoniło, ale gdzie to juz nie wiem.

Do CYMY pasują praktycznie wszystkie magi. Przy niektórych najwyżej będzie trzeba część wchodzącą w gniazdo maga owinąć taśmą izlolacyjną , żeby nie kiwały się na boki. Problem może być tylko z magami od BOYJa. I właśnie aby spasować magi CYMY do BOYJa trzeba zaczepy piłować.

Ale tak czepiając się, to jaki ma cel wpinanie magów do naboju 7,62x39 do karabinka na nabój 5,45x39 ;p

W warunkach ASG można , ale zupełnie będzie to z dupy wyglądało.

nie wyglądają aż tak "z dupy", mam już 3 magi plastikowe, i wiecznie im się łamie ząbek który jako pierwszy wchodzi do gniazda magazynka, zresztą ich też nie ma w sklepach. Na allegro są tylko metalowe.

Wyglądają, wyglądają. A Ty myślisz, że te znalowe magi, które chcesz kupić to jaki mają ząb? Podpowiem - PLASTIKOWY. Jak chcesz stalowe zaczepy - kup oryginalne magi i włóż wkład z maga ASG.

tak, znalowe, ale mam 5 magazynków (src, classic army) metalowych i zaczepy trzymają się świetnie (classic army mają już 5 lat), mam też 3 plastikowe- wszystkie z ułamanymi zaczepami...

pytam się o działające low/mid-capy, Panowie, a co jak komu wygląda...

a może wie ktoś jak naprawić taki plastikowy zaczep? w sklepie modelarskim mnie zawrócili...