Rogi Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 O gustach się nie dyskutuje. O :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 (choć pełnowymiarowy kałach też zły pod tym względem nie jest). Zgodzić się z tym niestety nie mogę. "Wiosła" w budynkach są bardzo niewdzięczne do operowania. Najpierw kałach, potem ręka i dopiero wtedy widzisz cel. Albo ryzykujemy ostrzelanie broni, albo nosimy ją wylotem w ziemię, a to oznacza opóźnioną reakcję na widok celu. Do pełnowymiarowego kałacha (jak np. moja cm048, niby dłuższa niż repliki karabinu AK47, ale raptem o mniej niż 10 cm) trzeba mieć boczniaka. Wybrałbym 028 ponieważ ma risy, jak pisano powyżej. Poza tym jest to karabin szturmowy i na początek powinien dać Ci więcej frajdy z biegania. Jeżeli jednak planujesz kolejne zakupy dosyć szybko, a omawiane repliki są tylko krótkotrwałym stanem przejściowym, to kup krótszego. Będzie później idealny na "ciasne zakamarki", zarówno z wymiaru, jak i z wartości fps. Tak właściwie, to są to już tylko niuanse. Obie mają praktycznie to samo w środku, więc weź tę, która bardziej Ci się podoba i już. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Ale o replikach jak najbardziej :) Cyma 028 będzie fajna (jeśli na nią dozbierałeś), ale tak jak Lesio mówi, replika jest niebieskawa, więc najlepszą rzeczą dla niej będzie psiknięcie po korpusie czarnym sprejem. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 No to lepiej kupić .031, już jest czarna. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Będzie później idealny na "ciasne zakamarki", zarówno z wymiaru, jak i z wartości fps. Tak właściwie, to są to już tylko niuanse. Obie mają praktycznie to samo w środku, więc weź tę, która bardziej Ci się podoba i już. Pitu pitu, ona ma tyle samo FPS, co CM.028/CM.031, bo to JEST to samo WEWNĄTRZ. I czy tego chcecie, czy nie - jest niebiesko-brokatowe. I czy tego chcecie, czy nie - nie wygląda to na nic innego prócz plastiku. Co więcej - w odpustowych pistoletach plastik jest przynajmniej czarny... I nie mówię tego jako przeciwnik CM.028 - ona ma dobre bebeszki na początek. Ale mówienie, że jest wykonana na wysokim poziomie... Umówmy się - jeśli masz NAPRAWDĘ ograniczony budżet, to jest okay. Ale jeśli masz możliwość dozbierania - są lepsze repliki. Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Na przykład RK od Boyi :D. Ostatnio siekałem z RK-01 i sieka lepiej niż CM028CM/031. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Świetnie,tylko zostaliśmy zapytani o pomoc w wyborze POMIĘDZY,a nie o DORADZANIE droższych replik. Dlatego skończcie już ty wywody co będzie lepsze od tych dwóch replik... Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Ja bym wziął cm 028a. Bardziej mnie się podoba xD. No i ma szyny ris, więc możesz jakąś rączkę zapodać czy kolimator. Takie moje skromne zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Ja bym wziął cm 028a. Bardziej mnie się podoba xD. No i ma szyny ris, więc możesz jakąś rączkę zapodać czy kolimator. Takie moje skromne zdanie. Ja bym wziął cm031 , bo wygląda jak kałach , choc ma abs-owe body . ps. nie znam takiego utworu/hitu jak "rączka" i "kolimator" :blink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts