misza999 Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Witam, ostatnio naszła mnie ochota postrzelać sobie troche z repliki stara dobra CA ostatnio zakupiony nowy silnik i batka, już byłem na dwóch strzelankach i wszystko chodziło, teraz podłączyłem batke strzeliłem raz na sucho było ok, wpinam maga i nic, za pierwszym razem minimalny jakis odgłos wydała replika jakby chiała a nie mogła :/, i nic w sumie teraz nic sie juz nie rusza nic nie słychać, replika rozkręcona na razie gearboxa nie ruszałem, batka dobra sprawdzona i naładowana, silnik sprawdzony "na sucho" podpięty do napięcia i kręci :), i teraz pytanie co może być nie tak, wszystkie kable widoczne poza geraboxem w całości i nie przecięte ani przetarte. Będę wdzięczny za informacje czego szukać w gearboxie bo pewnie nie uniknie sie jego rozkręcenia. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 A przypadkiem tłok się nie zatrzymał w tylnym położeniu? Quote Link to post Share on other sites
misza999 Posted December 18, 2011 Author Report Share Posted December 18, 2011 raczej nie, przez cały otwór gearboxa widac sprężnę, nie jest naciągnięta całkowicie tłok jest tuż za krawędzią otworu gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Może kostka stykowa nie łapie? Bez rozkręcenia raczej nie dojdziesz, bo tak to można gdybać. Quote Link to post Share on other sites
misza999 Posted December 18, 2011 Author Report Share Posted December 18, 2011 nom spodziewałem się tego :), nic jutro jak będę miał trochę więcej czasu to rozkręcę gearboxa i się zobaczy co w trawie piszczy :) Quote Link to post Share on other sites
misza999 Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 witam, święta za pasem, pełne brzuchy czyli czas najwyższy zabierać się za rozkręcenia gearboxa :), wnioski jakie wyciągnąłem, wszystko w miarę wygląda na sprawnę po otworzeniu puszki, kable w całości, jedynie styki może troszke nadpalone, kostka stykowa wydaje się spełniać swoje zadanie, jedynie listwa będąca poza GB ma płytkę miedzianą która powinna chyba dotykać kostki (czesci miedzianej), wydaje mi sie ze to do semi (które u mnie szwankuje) bo nie dotyka w ogole nie ma możliwości bo plastyk przeszkadza, ale to chyba nie mój główny problem bo sama kostka zamyka obwód, a przynajmniej tak mi sie wydaje, tak wiec głównym podejrzanym teraz zostaja kable, które zamierzam wymienic (może mostef się sfajczył chociaż wyglada na cały), no chyba ze macie jakis inny pomysł jeszcze co mogło sie skopcic... dodaje zdjecia tej listwy, mam nadzieje ze widac o co chodzi :), w razie co mam zdjecia z rozkrecania całego GB. https://plus.google.com/photos/112192170989548103015/albums/5690776794626288289 Quote Link to post Share on other sites
misza999 Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 witam ,z tego co doszedłem, kostka stykowa działa jak powinna (podłączając do żaróweczki :), miernik gdzieś uciekł :p, ze sprawa jest na kablach, a dokąłdniej z tego co sprawdziłem na mosfecie, albo on sie zfajczył albo rezystorki od niego, mam zamiar sprawdzić czy replika bedzie chodzic na sztywno bez mosfeta, a jak bede miał juz czesci to dorobi sie i mosfet :), co o tym sadzicie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts