ravon Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Do sedna: Mamy przykładowo tanią replikę z bazarku albo allegro bez HU. Po przeładowaniu pobierana jest kulka do komory i pytanie brzmi co blokuje kulkę, że po nachyleniu lufy do dołu nie wypadnie z niej. Żyje w przekonaniu że w replikach z HU kulkę w komorze blokuje gumka HU (jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu) a jak to jest w replikach bez HU? Z góry dziękuję za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 Nic. Kulka siedzi "na słowo honoru" i czasem wypada. Quote Link to post Share on other sites
ravon Posted December 24, 2011 Author Report Share Posted December 24, 2011 Wydaje mi się, że "słowo honoru" to trochę za mało nawet jak na syf za 10zl. Pamiętam, że w moim dawnym UZI bazarkowym spokojnie mogłem trzymać dziada lufą w dół i kulka nie wypadała, więc jakaś blokada musi tam być :P Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Różnie to bywa - spotykałem się w lufach tanich sprężyniaków z różnymi bajerami.. Jak wyżej - niektóre nic nie miały, inne miały małą wypustkę przypominającą hopka (i w sumie nic nie każe mi twierdzić, że to miałoby nie działać jak hopek), a niekiedy uszczelka znajdowała się dokoła lufy. Wszystko w zależności od pomysłowości producenta. PS: Ravon, upewnij się, czy Twoje dawne UZI 'bazarkowe' nie było przypadkiem z Double Eagle'a. Jeśli tak - to, o ile dobrze pamiętam, zarówno te repliki jak i np. tanie Skorpiony tej samej firmy miały hopka. Quote Link to post Share on other sites
ravon Posted December 24, 2011 Author Report Share Posted December 24, 2011 Jest taka opcja, że to był DE, ale głowy nie dam, bo do było dawno temu... W każdym razie wychodzi na to, że są tam jakieś wypustki HU-podobne i w sumie tyle chciałem wiedzieć. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Ja w shitgunie silver (p.788 cyma) pomiędzy lufą, a dyszą miałem taką plastikową 'przejściówkę". Kulka raz się w niej trzymała, a raz nie - krótko mówiąc kwestia przypadku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts