Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Poszukuję kabury, co dość oczywiste. Ale nie proste. Potrzebuję bowiem kabury która spełni jednocześnie wszystkie poniższe warunki:

-będzie tania (poniżej stówki, najlepiej sporo, chociaż jest to najmniej ważny warunek)

-można ją zamontować na pasie LC

-będzie pasowała do colta 1911a1

-będzie dostosowana dla użytkownika prawo i lewo ręcznego.

Ewentualnie- powiedzcie mi prosze- co sądzicie o takim rozwiązaniu http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_82_122&products_id=6294&name=Mil-Tec_-_Kabura_Operacyjna_z_szelkami_-_Czarny (nie z tego sklepu nie za tą cenę, chodzi mi o rodzaj kabury) ? Czy to (w sensie ogólnym) wygodne, czy nie wypada, czy może zmarnowane pieniądze?

pozdrawiał: Minus25

Wytwory Miwo można rzucić w kąt bo kabury mają z d... do niczego, szczególnie projekty Lublińca. Kabur do 1911 przerobiłem sporo, włącznie z Omegą BHI. Jedyne co mi obecnie leży to tylko i wyłącznie sztywne kabury. Dla lewusa będzie Ci ciężko znaleźć jakąkolwiek kaburę w tym przedziale cenowym.

Edit: http://www.arobron.pl/kabura-fobus-e2-series-colt-1911-kmsp-p-8584.html

Powinni mieć lewą.

Edited by AnR

Dodam coś od siebie ws. kabur dla leworęcznych.

Rozmawiałem kiedyś z sędzią Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego właśnie o takich kaburach. Powiedział mi coś takiego: "Skoro jesteś leworęczny to kaburę masz na prawej nodze, wtedy podczas przechodzenia na boczną główna nie przeszkadza. Dobywasz krótką prawą ręką, a lewym okiem (zależy które dominujące) wchodzisz na cel.".

Posiadam Bianchi co prawda pod Glocka UM-84 któryś tam model ale polecam. Mam ją od 2007r. lepszej nie używałem, ale niech cię ręka boska broni przed zakupem jakiejś kopii z Miltec'a. Porażka. Ostatnio były dostępne za około 80zł z tego co pamiętam,