Skwar0 Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Chcę sobie kupić nową replikę. poszukałem trochę w internecie kilka interesujących replik do ceny 950zł. oto one AGM.056B www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/agm-056b.html cm.048 www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-048-cm.html PJ 25 CARBINE taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj-25-carbine.html DSA SA58 S www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152195139-Replika-karabinu-DSA-SA58-S.html PJ16A3 [P&J ] www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj16a3-p-j.html RK-05 - FULL METAL [bOYI] www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-05-full-metal-boyi.html SC-01 - DARK EARTH [bOYI] www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/sc-01-dark-earth-boyi.html SR36 E2 [sRC] GEN.III www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/sr36-e2-src-gen-iii.html SR36 MG [sRC] GEN.III www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/sr36-mg-src-gen-iii.html SR4A1 CARBINE [sRC] GEN.III www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/sr4a1-carbine-src-gen-iii.html Chciałbym zapytać się którą z nich najbardziej opłaca się kupić? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Nie piszesz na czym Ci zależy (osiągi/wykonanie), jaka rodzina replik najbardziej Ci się podoba, czy chcesz tuningować, czy nie itp. Więc - poczytaj forum i dowiedz się o nich, a później sam sobie odpowiedz. Link to post Share on other sites
Skwar0 Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 najbardziej zależy mi na zasięgu, szybkostrzelności i możliwości tuningu, ale także żeby była w miare dobrze wykonana. a co do czytania forum to przeczytałem sporo artykułów o tych replikach , ale często zdania były podzielone i ciężko było sobie wyrobić jednoznaczną opinie. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 W stocku w chińskich rpelikach zasięg jest "sprzężony" z fpsami. Szybkostrzelność z użytą baterią. Więc wybierz co chcesz. A zdania raczej rzadko są podzielone, chyba, że dla Ciebie głos kogoś z doświadczeniem jest równoważny z głosem zarejestrowanego miesiąc temu dzieciaka, który w życiu widział jedną replikę, i to przez szybkę w sklepie. Kup M4 KWA (jeśli chcesz taniego tuningu) lub RK boyi (jeśli zależy Ci na bardzo dobrym wykonaniu zewnętrznym), ewentualnie Cymę 0.48 (trochę tańszy tuning niż Boyi, więcej FPS w stocku, słabo z porównaniu z RK z zewnątrz). Link to post Share on other sites
Susinron Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 (edited) Witam, Z tych modeli, które podałeś w przedziale cenowym 550-950zł nie opłaca się kupować żadnego tak na dobrą sprawę. Jedyne co mogę Ci polecić w stosunku cena do jakości, osiągów i wykonania to RK BOYI. Reszta jest za droga o jakieś 300-400zł i nie warta uwagi może po za cymą 048 jeszcze. Firmę SRC odradzam 2 repliki i 2 rozczarowania. Ten AGM za 955 zł to już brak słów... Jeśli mogę doradzić coś w tej cenie to naprawdę polecam tą replikę: http://redberet.pl/p/38/1152190944/ics-sig-sauer-sg-551-swat-ics-51--sig-repliki-elektryczne-repliki-asg.html Cena w granicach a karabin jest naprawdę porządny i na tym sklepie najtaniej bo niedawno sam szukałem. Jeszcze lepszy jest nowy ares i seria g36 ale już wykupione. Edited December 30, 2011 by Susinron Link to post Share on other sites
Skwar0 Posted December 31, 2011 Author Report Share Posted December 31, 2011 Susinron mógłbyś podać link do tej repliki tylko w innym sklepie, ponieważ ten link nie działa Link to post Share on other sites
Didi Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Sig Sauer od ICS. Reszte sobie sam znajdź. Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 (edited) Lesio jak zwykle dobrze prawi, włącznie z Sigiem. Bierz coś z gearboxem v.3 - mało problematyczny i dobrze się tuninguje. Edited December 31, 2011 by Stalker Link to post Share on other sites
Skwar0 Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 a ten sig to gdzieś tak ma jaki zasięg? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Jezu, jaki zasięg? Całkowity? Skuteczny? Na jakich kulkach? Jak zasięgu Ci mało, to stuningujesz. Link to post Share on other sites
Padaka Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 (edited) a ten sig to gdzieś tak ma jaki zasięg? jak "stond do tamtond". Mój syn korzysta z SIG'a ICS'a - kupiony 2 lata temu - na springu m130 ma stałe 470 fps. Jedyne co w nim przez dwa lata wymieniałem to styki. Teraz po zamontowaniu MOS'a i o stykach zapomniałem. SIG przemielił grubo ponad 50k kulek. Replika nie do zarżnięcia. Z preclufą na gumce systemy skupienie i zasięg rewelacyjny. http://madonion.eu/Seria_SIG_c135.html Edited January 3, 2012 by Padaka Link to post Share on other sites
Jabol Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> II klasa -> Opisy i informacje" do "Airsoftowe przedszkole -> Jestem zielony". Link to post Share on other sites
Recommended Posts