Miksus Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Kupiłem ostatnio replike MP5 A4 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=461.Dzisiaj po ok 1,5h strzelanki gdzie nie strzelałem za dużo replika przestała strzelać...Jestem pewny że to wina akumulatora,ładowałem go 5h bo tak pisało na instrukcji ładowania akumulatora.Czy mogłem przesadzić ładując go tyle czasu?Czy może ładowałem go za krótko? Drugie pytanie odnośnie mid-capa,czy możliwe jest załadowanie do niego zbyt dużej ilości kulek co skutkowałoby jego zepsucie?Mid cap do MP5 Link to post Share on other sites
Christophy Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Nie. Możliwe. Nie, bo nie da się "przeładować" magazynka. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 6, 2012 Author Report Share Posted January 6, 2012 (edited) Dziękuje za pomoc Edited January 6, 2012 by Miksus Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Wydaje mi się, że za krótko ładowałeś akumulator. Jaki prąd ładowania ma ładowarka (mA)? Jakie kulki używasz w Mid-Capie? Musisz wiedzieć, że ten typ magazynków jest bardzo wybredny i z wieloma tanimi kulkami ma problemy. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 Wydaje mi się, że za krótko ładowałeś akumulator. Jaki prąd ładowania ma ładowarka (mA)? Jakie kulki używasz w Mid-Capie? Musisz wiedzieć, że ten typ magazynków jest bardzo wybredny i z wieloma tanimi kulkami ma problemy. Akumulator 8,4V 1500 mAh, Ładowarka 220/230V Kulki 0,20g Gold Fire,powinienem używać lepszych?Jak tak to jakich? Co zrobić jeśli sprężyna w mid-capie zablokowała się "na zakręcie" ? Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Podaj prąd ładowania ładowarki (wyrażony w mA [w miliamperach]). Spróbuj użyć kulek innej firmy (np. G&G, Guarder). Możesz spróbować doładować magazynek - może pomóc. Możesz też próbować uderzać nim, rozebrać go, itp. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 Magazynek naprawiony :icon_biggrin: będę używać teraz kulek G&G albo Guarder,Dziękuje za pomoc w sprawie magazynka.Niestety replika nadal nie działa.To raczej nie wina akumulatora bo dzisiaj ładowałem go 8h i replika nie strzela... Używałem jej zgodnie z instrukcją,strzeliłem z niej w sumie 90 kulek na single i auto,przez chwile strzelania lekko kropił deszcz,na replice było może 20 kropek ale tylko na obudowie.Przed wejściem do domu strzeliłem 3 razy na pojedyńczym żeby zwolnić sprężynę(czytałem że trzeba tak robić)jak przyszedłem do domu wyjąłem magazynek i chciałem strzelać żeby rozładować akumulator lecz nic nie strzeliło. Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 A słyszysz jak by silnik chciał na nie mógł.? Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 nie słychać silnika wcale Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Bezpiecznik sprawdzałeś.? Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Jak go sprawdzić?Jak sie do niego dostać? Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Bezpiecznik masz w kolbie, taka długa plastikowa rurka ją otwierasz i masz tam bezpiecznik. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Jak otwieram kolbe to jest taki kabel i do niego się podpina baterie,bezpiecznik jest w plastikowej rurce na tym kablu?Jeśli tak to co i jak mam sprawdzić na bezpieczniku? Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Otwórz tą osłonkę na bezpiecznik, wyjmij bezpiecznik, zewrzyj styki i wtedy sprawdź czy replika zacznie strzelać. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Jak mam zewrzeć styki? Jestem zielony w tym temacie,wybaczcie. Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Złączyć te 2 blaszki które trzymają bezpiecznik do siebie. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Wysłałem maila do zbrojowni,opisałem wszystko i że też mam sprawdzić bezpiecznik.Da rade zewrzeć te blaszki ale strasznie ciężko to idzie,bezpiecznik jest w kolbie i nie ma tam za dużo miejsca na manewrowanie blaszkami Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Odkręć kolbę, i masz całe kable na wierzchu. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc,zwarłem te blaszki i replika zaczęła strzelać.Ci ze zbrojowni napisali mi żebym kupił akumulator 20A lub 25A.Który lepszy do elektryka?Jest to moje ostatnie pytanie. Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Eee? A nie przypadkiem bezpiecznik 20A lub 25A? Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Możesz też po prostu olać ten bezpiecznik i zostawić na stałe zwarte styki bez niego. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 12, 2012 Author Report Share Posted January 12, 2012 (edited) tak bezpiecznik,pomyliłem sie EDIT: a jak będę strzelać bez kulek żeby rozładować akumulator to replice nic sie nie stanie? Edited January 13, 2012 by LogaN Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Będzie się zużywać, rzecz jasna. Nie jest to dobre rozwiązanie. Albo kup ładowarkę z funkcją rozładowywania (najlepsze wyjście!), albo możesz podpiąć akumulator pod żarówkę 12V, ale wtedy musisz mieć urządzenie, które pozwoli Ci ciągle monitorować napięcie akumulatora (pod obciążeniem, czyli podczas rozładowywania - nie może spaść poniżej 0,9-1V na KAŻDE ogniwo pakietu), bo łatwo jest uszkodzić akumulator. Link to post Share on other sites
Miksus Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc a w szczególności LogaN'owi za bardzo przydatną pomoc.Replika działa.Wszystko co chciałem wiedzieć już wiem.Temat można zamknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts