Phopos Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Witam. Posiadam Colta Kimer'a od ARMY. Używam go głównie w budynkach, a że ma on szynę RIS, doszedłem do wniosku że przydałaby się jakaś latarka. Budżety mam jednak ograniczone i staram się zmieścić w 100zł. Znalazłem dwie 'lampki', które spełniają moje oczekiwania: http://gunfire.pl/product-pol-1152193181-Latarka-taktyczna-XENON.html oraz http://gunfire.pl/product-pol-1152196389-Latarka-wielofunkcyjna-3W-LED.html. Jednak pojawił się problem. Producent mojego boczniaka, niezbyt zadbał o to, aby na szynie dało radę cokolwiek zamontować - jest ona po prostu za gruba (na szerokość dobra), co powoduje że nie można wsunąć na nią akcesorii z montażem tego typu. Co więc należy zrobić aby dało radę latarkę zamontować? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Spiłować szynę? Quote Link to post Share on other sites
Phopos Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Nie wiem czy to dobry pomysł żeby piłować metalowy korpus (jest bardzo solidny, twardszy niż w niektórych AEG-ach) może wyjść nierówno , a poza tym zedrę farbę. Już prędzej mógłbym spiłować montaż na latarce (jest ABSowy - łatwiej piłować i nie zedrę farby), ale i tak jest ryzyko że nierówno wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Może trzeba poszukać latarki z bardziej "tolerancyjnym" montażem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Nie chcesz piłować klamki, ani latarki. Pozostaje więc: a) samobójstwo b) kupno nowej klamki c) kupno nowej latarki Bo i co więcej możemy Ci powiedzieć? Nawet nie podałeś wymiarów (grubości szyny), bym np. ja mógł zmierzyć, jak rzecz w moich latarkach wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Phopos Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Cóż wybieram opcję c) - jak w pierwszym poście napisałem, latarki jeszcze nie kupiłem. Ale problem się rozwiązał. Posiadam jeszcze starą szynę ze sprzedanego M4 o szerokości dokładnie 20mm, a większość moich akcesorii ma montaż właśnie na taką szynę. Jak je kupowałem było napisane że na 22mm. RIS w gaziaku jest więc dobry tylko te akcesoria jakieś zwalone i to wprowadziło mnie w błąd. Dzięki wszystkim za pomoc. Swoją drogą dlaczego w tych montażach są takie rozbieżności, że piszą że pasują na 22 a szerokość mają najwyżej 20.5? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Ouuu jeee, korpus w ARMY jest tak solidny, że bez widii nie podchodzić! Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Widii? Człowieku, my tu mówimy o pile laserowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts