LogaN Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Na forum znajduje się kilka tematów, w których wymieniona jest ta replika, jednakże nie są to tematy jej poświęcone i występuje ona tam gościnnie ;). Będę pisał krótko. Replika w bardzo dużym stopniu przypomina odpowiednik Cymy - CM.028 (połączenie A i S - wersja Tactical ze składaną kolbą). Prawdę powiedziawszy niewiele się od niej różni, przynajmniej z zewnątrz. Elementy wykonane są w porządku, replika ma podobne problemy co produkty Cymy, czyli w niewielkim stopniu 'skrzeczy' i niektóre części (kolba, muszka) mają luzy. Poza tym - jest OK, replika z pewnością nie rozpadnie się od trzymania w ręce. Kolba, podobnie jak w CM.028S, może po pewnym czasie się wyłamać. W komplecie dostajemy wykonany z tworzywa magazynek hi-cap na około 600 kulek (w Cymach jest metalowy hi-cap na około 500 kulek), a także, co miłe, składany chwyt taktyczny na szynę RIS. Oprócz tego - paski, kulki, ładowarki, wyciory, instrukcje - standardowe wyposażenie chińskiego AEGa. Akumulator typu stick, powinien posłużyć trochę czasu, jeśli jest to taki sam akumulator co Shuang Bao, dołączany dawniej do replik JG (chyba jedne z najlepszych akumulatorów jakie były dodawane w komplecie do chińskich replik). Hmm, jeśli chodzi o wykonanie - jeszcze jedna ciekawostka. Tak jak Lesio opisywał CM.028 - w tej replice (JG) rzeczywiście kolor niektórych elementów metalowych, przy odpowiednim oświetleniu przybiera niebieskawą barwę. Co ciekawe, w wielu replikach CM.028, z którymi miałem do czynienia - nie odnotowałem wcześniej takich rzeczy (czyżby więc problem pojawił się niedawno?). Jeśli tak samo wygląda to w dzisiejszych CM.028 - zaczynam podejrzewać, że JG i Cyma korzystają z podobnych, jeśli nawet nie tych samych części w swoich tanich AK. Podczas przestrzeliwania repliki, doznałem pewnego deja vu. Osiągi, kultura pracy, odgłos repliki - wszystko to bardzo przypomina poziom reprezentowany przez CM.028. Jeśli chodzi o zasięg i celność (testowane na kulkach P&J Premium 0,25g): - 40 metrów - niemal pewny strzał w sylwetkę człowieka; - 45 metrów - wciąż duże prawdopodobieństwo trafienia, jeśli nie pojedynczą kulką, to krótką serią; - 50-55 metrów - po przeleceniu takiej odległości większość kulek spada na ziemię. Wybaczcie, że tak często odwołuję się do CM.028, ale te repliki są bardzo podobne i nie zdziwiłbym się, jeśli mają ze sobą coś wspólnego :). Czy polecam? Replika jest w porządku, bez problemu umożliwia konkurowanie na dzisiejszym polu Airsoftowej walki. Zobaczymy jak będzie z jej żywotnością. Przy dzisiejszej cenie (widziałem ją za ponad 430 złotych) - warto pomyśleć już o czymś lepiej wykonanym (o RK-01 myślę). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Kopia kopii w dodatku droższa, nie ma co furorę zrobi :) Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Co do dziwnego koloru części metalowych, to mam już dość starą Bete-Specnaz JG (ze 4 lata już ma) i ma metalowy dekiel, który normalnie jest ciemnoszary, a w świetle pod pewnym kątem robi się taki fioletowy. Widać takiej farby używają - tania, możliwe, że zlewka różnych resztek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts