Kow@l Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Witam Szukałem na forum ale nie znalazłem. Chciałbym wiedzieć ile mogą kosztować Uwexy . Na GUNFIRE kosztują one około 50 złotych a na allegro znalazłem niby takie same za 30-38 zł. Czy moglibyście sprawdzić czy tamte okulary są oryginalne ? Z góry dzięki za odp. :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 (edited) Jak mamy je sprawdzić? Kupić,przestrzelić i dać Tobie znać czy wytrzymały? Przeważnie na allegro można kupić taniej ,nie tylko okulary. Sklep musi zapłacić m.in. pracownikom itd. ,więc takie okulary będą tam droższe. Btw. Uvex ,a nie Uwex . Edited January 12, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Kow@l Posted January 12, 2012 Author Report Share Posted January 12, 2012 Nie . Chodziło mi głównie czy z wyglądu one wyglądają na oryginalne . A tak wgl to off dzięki za upomnienie Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 (edited) Po prostu sprzęt de facto BHP kupowany w sklepie airsoftowym jest drogi. I nie tylko to. Popatrz na ceny smarów na przykład, porównaj smary ze sklepu ASG ze smarami, nieraz identycznymi, kupionymi w sklepie z chemią tego typu. Za swoje i-vo w sklepie BHP dałem 35zł, w Krakowie na Zawiłej. Edited January 12, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Jeżeli napis Uvex nie wystarcza ci do zweryfikowania czy są oryginalne czy nie to ja wymiękam... Jeżeli się nie mylę to jest twój drugi temat o okularach. A co do tego tematu ,to mówisz ,że znalazłeś okulary za 38zł i mamy sprawdzić czy są one oryginalne . Dobrze! @CBŚmodeON! Włączam swój mega super komputer do przechwytywania danych z połączeń pomiędzy satelitami a odbiornikami na ziemi i wyszukuje twoje IP. Znalazłem. Skoro mam już twoje IP ,to banalne jest znalezienie twojego adresu zamieszkania i historii adresów internetowych na które wchodziłeś. Sprawdzam historie: uuu , dużo xxx, wmasg, znów xxx , jest! Allegro! Namierzam sprzedającego po IP i po 3 sekundach mam jego dane i wszystkie niezbędnie informacje odnośnie tego gdzie jadł śniadanie i ilość spalonych kalorii podczas prowadzenia samochodu z pracy do domu. Wsiadamy ekipą do samochodu i pędzimy do sprzedającego. Jesteśmy pod jego drzwiami. Proste drzwi z machoniu, żadne wyszukane. Pukamy. Nikt nie otwiera, pozostaje nam tylko wywarzyć drzwi. Jak się okazało w domu nie było nikogo prócz Yorkshire Terriera i 3 rybek w akwarium. Możemy w takim razie spokojnie przeszukać dom. Znajdujemy szufladę w której prawdopodobnie znajduje się nasz cel ,lecz przed otwarciem sprawdzamy czy nie jest w żaden sposób zabezpieczona przed "niechcianymi gośćmi". Otwierając ukazały nam się piękne okulary Uvex I-vo ,obok była karteczka z informacją ,że kosztują 38 zł. To to czego szukaliśmy!! Szybka weryfikacja czy są oryginalne czy nie i możemy wracać. Po expresowych oględzinach i konsultacjach doszliśmy do wniosku ,że są oryginalne! York dalej ujadał ,ale nie przeszkodziło nam to doprowadzić dom do takiego stanu w jakim go zastaliśmy. Droga powrotna przebiegła szczęśliwie i cieszę się ,że mogę podzielić się z tobą moimi doświadzczeniami i pomóc w wyborze okularów ,ale mam nadzieje ,że następnym razem naprawdę ruszysz głową ,a nie będziesz innym rozkazywać myśleć za ciebie! Dobranoc! Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Mi by się nie chciało tyle pisać . Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Pisać? Mi się tego czytać nie chce:D Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Opłaca się przeczytać... :) Naprawdę. Genialne. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Jest taka stara prawda, że towar wart jest tyle, ile ktoś jest gotów za niego zapłacić. Zgłoś sprzedawcę do prokuratury, żeby sprawdzili, czy nie sprzedaje podróbek. Nie zapomnij tylko podczas zgłoszenia podać im danych sprzedawcy, bo Troczek może wpaść Ci na metę podczas CBŚmodeON! i będzie lipa. Myślenie ma przyszłość, zwłaszcza przy aukcjach, czy ogłoszeniach internetowych, gdzie możesz upchnąć każde zdjęcie. Podobno gdzieś nawet sprzedawcy replik karabinów wsadzali zdjęcia gołych lasek, wyobraź sobie! Skandal! Ja nawet znalazłem przed chwilą na alledrogo i-vo za 36 zł z informacją, że nie parują. Podróba na pierdylion procent! Wszystko paruje! @Troczek:Musisz mieć taki specjalny skaner, który sprawdza oryginalność okularów na miejscu. Respect. Też bym taki chciał mieć. Atesty też wystawia? :P BTW, york+akwarium=cisza podczas skanowania. True story! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts