Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Prasa do zdejmowania zębatek z osi silników

Recommended Posts

Witajcie!

Jak w temacie (i opisie zarazem), czy ma ktoś może na terenie warszawy wymienioną w tytule tematu prasę do zdejmowania/zakładania zębatek silnika?

Mam silnik któremu gearbox zjadł zęby. Silnik może i nie najmocniejszy (srebrny SRC długi ale M120 ciągnie) a szkoda go wyrzucać. Generalnie patenty z imadłami i młotkami zachowajcie dla siebie - próbowałem, niestety nie skutkuje a mocniejsze napierdzielanie mogło by uszkodzić silnik.

/Mam rozwalony silnik (krótki) z calusieńką zębatką którą chciałbym przełożyć do długiego. Niestety ani w jednym ani w drugim zębatka nie jest na śrubkę...

Tak, mam kupić tą prasę za 120+koszt wysyłki żeby zdjąć zębatkę z silnika wartego pewnie nie całe 50pln... Gdzie tu logika? Za 120 to już nowy silnik mógł bym kupić. Skoro się pytam czy ktoś ma to pewnie nie chcę w/w prasy kupować... Wolę użyć browarowej waluty...

W caprim nie pytałem, ale jeśli mają to chyba czas i pora się w końcu do nich przejechać... Ale dziwne w sumie bo swojego czasu jak Defcon miał ileś tam sztuk na sprzedaż to zeszły wszystkie w gigantycznym tempie... Teraz się przyznać nie chcą o.0

Dobra, dziękuję panowie za pomoc, udało się! Zadzwoniłem do znajomego serwisanta z BBmax'u i okazało się że on ma takie cudo :D

Zdjął mi to przełożył zębatki i jestem zajefanie zadowolony.

/Temat do wywalenia albo niech sobie wisi dla potomstwa ;P