Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Mam pewien problem...

Poszukuje tlumika do mojego glocka.Mam juz w replice zamontowana lufe zew. z gwintem 14mm prawoskretnym,ale niestety nie kazdy tlumik do niej pasuje...

Chodzi o to,ze przy cofaniu sie zamka lufa sie tez cofa o 1-2cm,wiec jak dokrecimy tlumik i bedzie on dotykal zamku,nie bedzie dalo sie go odciagnac.Przy ok. 1cm luzie problem sie rozwiazuje,ale niestety tak sie nie da,poniewaz tlumik bardzo latwo wypadnie.

Bylem w sklepie i jak opisalem powyzej tlumik nie integrowal sie z replika.Sprzedajacy mial tlumik z przejsciowka? i wtedy dalo sie zainstalowac tlumik,ale niestety byl za dlugi.

Caly dzien szukalem tlumikow,ale sa same "gladkie" z brakiem przejsciowek.Sam wlasciwie nie wiem czego szukac,wiec szukalem wszystkich tlumikow w wiekszosci sklepach,niestety na marne.

Interesuja mnie tlumiki od 100mm do 150mm i o srednicy nie wiekszej niz 35mm.Oczywiscie musza miec ta przejsciowke?

Licze na pomoc i pozdrawiam,

Alexanderexis

PS lufa jest ruchoma

Edited by Alexanderexis

Gdy dokrecimy tlumik zamek sie zablokuje...

To wygladalo dokladnie tak:

W sklepie nakrecili mi tlumik(to byla plaska podstawa z gwintem w srodku) i zamek sie nie chcial odciagnac...

Potem dali mi jakis dlugi tlumik z jakims adapterem?/przejsciowka? z wezsza koncowka i dzialalo,ale niestety tlumik byl o wiele za dlugi...

Aaa chyba wiem o co chodzi. Prawdopodobnie gwint, przy zamku zamkniętym, jest doprowadzony do samego początku zamka i po nakręceniu tłumika tenże dociska się do zamka. Cóż, na szybko opcje... Gmmm dać lufkę do tokarza, naciąć milimetr przed końcem gwintu mały rowek i wsadzić tam pierścień Segera albo coś w ten deseń, co nie pozwoli tłumikowi wkręcić się do samego zamka.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...