Alexanderexis Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 (edited) Witam, Mam pewien problem... Poszukuje tlumika do mojego glocka.Mam juz w replice zamontowana lufe zew. z gwintem 14mm prawoskretnym,ale niestety nie kazdy tlumik do niej pasuje... Chodzi o to,ze przy cofaniu sie zamka lufa sie tez cofa o 1-2cm,wiec jak dokrecimy tlumik i bedzie on dotykal zamku,nie bedzie dalo sie go odciagnac.Przy ok. 1cm luzie problem sie rozwiazuje,ale niestety tak sie nie da,poniewaz tlumik bardzo latwo wypadnie. Bylem w sklepie i jak opisalem powyzej tlumik nie integrowal sie z replika.Sprzedajacy mial tlumik z przejsciowka? i wtedy dalo sie zainstalowac tlumik,ale niestety byl za dlugi. Caly dzien szukalem tlumikow,ale sa same "gladkie" z brakiem przejsciowek.Sam wlasciwie nie wiem czego szukac,wiec szukalem wszystkich tlumikow w wiekszosci sklepach,niestety na marne. Interesuja mnie tlumiki od 100mm do 150mm i o srednicy nie wiekszej niz 35mm.Oczywiscie musza miec ta przejsciowke? Licze na pomoc i pozdrawiam, Alexanderexis PS lufa jest ruchoma Edited January 19, 2012 by Alexanderexis Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Nie rozumiem, zamek względem lufy się cofa wiec o co chodzi? Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 19, 2012 Author Report Share Posted January 19, 2012 Gdy dokrecimy tlumik zamek sie zablokuje... To wygladalo dokladnie tak: W sklepie nakrecili mi tlumik(to byla plaska podstawa z gwintem w srodku) i zamek sie nie chcial odciagnac... Potem dali mi jakis dlugi tlumik z jakims adapterem?/przejsciowka? z wezsza koncowka i dzialalo,ale niestety tlumik byl o wiele za dlugi... Link to post Share on other sites
0wn Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 A coś takiego nie podejdzie? Z tego co kojarzę to u kolegi działał. W zestawie masz końcówki prawo i lewoskrętne. Jeszcze możesz zapytać o dostępność tego. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 19, 2012 Author Report Share Posted January 19, 2012 A zebym to ja wiedzial... Ma wezsza koncowke,wiec prawdopodobnie tak,ale jak juz pisalem,wolalbym tlumik od 100mm do 150mm Dziwi mnie,ze nie zauwazylem tego tlumika,przegladalem ten sklep z 5 razy... Link to post Share on other sites
0wn Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 (edited) W ofercie też jest 100mm. Edited January 19, 2012 by 0wn Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 19, 2012 Author Report Share Posted January 19, 2012 Ok, Dzieki za linka,w ostatecznosci zamowie ten,jednak bym byl wdzieczny za inne propozycje. Own dzieki za pomoc,tradycyjnie masz u mnie piwko jak sie spotkamy,chyba ze jestes niepelnoletni ;) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Aaa chyba wiem o co chodzi. Prawdopodobnie gwint, przy zamku zamkniętym, jest doprowadzony do samego początku zamka i po nakręceniu tłumika tenże dociska się do zamka. Cóż, na szybko opcje... Gmmm dać lufkę do tokarza, naciąć milimetr przed końcem gwintu mały rowek i wsadzić tam pierścień Segera albo coś w ten deseń, co nie pozwoli tłumikowi wkręcić się do samego zamka. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 19, 2012 Author Report Share Posted January 19, 2012 Dokladnie o to mi chodzilo,ale jest prostszy sposob - tlumik z przejsciowka. Pieknie to ujales :P Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Jaka przejściówką? :D Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 20, 2012 Author Report Share Posted January 20, 2012 W sklepie dali mi najpierw zwyczajna rurke z gwintem (czyt. tlumik),a potem w 2 tlumiku gwint jakby wchodzil w siebie o kilka cm. Sam juz nie wiem jak to napisac,grr. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_244&products_id=1697&name=G&G_-_Tlumik_Socom_Short_-_14mm_CCW#!prettyPhoto Czy taki tlumik bedzie pasowac? Edited January 22, 2012 by Alexanderexis Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Jesli masz gwint 14mm lewoskrętny to tak. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 (edited) Ok, Zamawiam raczej ten tlumik...Czy on bedzie pasowal do tego glocka? Chce sie upewnic zanim zamowie. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1853&name=G&G_-_Tlumik_SS-100_-_14mm_CW_/_CCW Edited January 22, 2012 by Alexanderexis Link to post Share on other sites
arend Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 A nie lepiej zapytać w sklepie z którego kupujesz? I pisz po polsku proszę. Te ogonki przy niektórych literach też mają znaczenie. Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 Jeszcze raz witam, Tlumik doszedl, pasuje idealnie, niestety jeszcze go nie sprawdzilem, czy faktycznie tlumi. Dzieki za pomoc,prosilbym o zamkniecie tematu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts