dziadekmarek1 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Najpiękniejsza [choć u mnie na razie spsuta :maniak_smutny: ] repcia to Taurus PT99 od Cyberguna. Edited January 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Tsa WE to loteria. Według mnie lepiej kupić Colta od Army i do tego maga od TM'a. WE to loteria, a Army to nie.Jeszcze trochę to wyjdzie że Bell jest lepszy niż TM. Hehehehehe Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 A najlepiej glocka od kwa O właśnie, przecież też muszę za coś żyć!!! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Tsa WE to loteria. Według mnie lepiej kupić Colta od Army i do tego maga od TM'a. Zieloni nie powinni "pomagać" zielonym. Wiesz w ogóle o czym mówisz? :zastanawia: Edited January 27, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Tyle, że w tym przypadku to stupreocentowa prawda :D. ARMY robi swoje klamki lepiej niż WE. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Nie no, jak "niby zielony" to zawsze mówi źle.Prawda? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Nie ale zazwyczaj. Właściwie tak na prawdę zielony mówi, ze dobre jest to co on sam ma i dlatego czasem, przypadkowo, powie coś mądrego. Ty masz ARMY- chwalisz ARMY. OFF ma SG czyli de facto WE- chwali WE. A ja znam jedno i drugie i z tych dwóch wolę TM :D. No, niech już będzie to ARMY (i tak nie kupię). Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Coś w tym jest, ale to że jestem na forum jako nowy nie oznacza że w środowisko airsoftowym też. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Nie ale zazwyczaj. Właściwie tak na prawdę zielony mówi, ze dobre jest to co on sam ma i dlatego czasem, przypadkowo, powie coś mądrego. Ty masz ARMY- chwalisz ARMY. OFF ma SG czyli de facto WE- chwali WE. A ja znam jedno i drugie i z tych dwóch wolę TM :D. No, niech już będzie to ARMY (i tak nie kupię). Mam SG już 2 lata,nic się nie sypie. Farba nie złazi w sumie,nie mam się do czego przyczepić. Może trafiłem na taki świetny egzemplarz (chociaż chciałem kupić wtedy Colta MEU z TM,ale akurat był niedostępne,dlatego zaryzykowałem i wziąłem SG) ,ale co do tego że gaziaki ARMY są lepsze od SG/WE nie zgodzę się. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Coś w tym jest, ale to że jestem na forum jako nowy nie oznacza że w środowisko airsoftowym też. Nie martw się - każda (tak myślę) osoba nowa na forum, jest tak traktowana :wink: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Nie musisz się ze mną zgadzać. Wcale mi na tym nie zależy :D. Ty wierzysz, że WE jest lepsze, ja wiem, że nie jest. Ale serio, szacun, dwa lata, nie byle co. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 2 lata i działa ? A jaki ma "przebieg'' ? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Perski też tak myślę. Co do tego że SG/WE jest lepsze od Army mógłbym się zgodzić. EDIT:Mój znajomy też ma klamkę WE od dwóch lat i nic jej nie dolega,nawet farba nie schodzi. Edited January 27, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Nie musisz się ze mną zgadzać. Wcale mi na tym nie zależy :D. Ty wierzysz, że WE jest lepsze, ja wiem, że nie jest. Ale serio, szacun, dwa lata, nie byle co. Wiem,że Ci na tym nie zależy ;) Wiem też,że część osób narzeka na WE i nie jest to najwyższa półka ,ale jakoś daje radę (widzę,że nie tylko mój). kjujiczek - Nie zogdziłem się po prostu z tym,że jest to loteria. Według mnie loterią (przynajmniej kiedyś) było trafienie na dobrego Glocka Army. Nie wiem,dlaczego sądzisz że WE to loteria,ale widocznie masz jakiś powód. Tylko ja się z tym nie zgadzam. 2 lata i działa ? A jaki ma "przebieg'' ? Właściwie to nie liczyłem,ale trochę na mrozie go używałem,nie był oszczędzany ,ale też nie rzucałem nim o ścianę i nie sypałem do niego piasku :teethh: . Mam go w sumie od 3 lat,ale niecały rok spędził w walizce bo miałem przerwę w ASG. Tylko mam rozszczelniony jeden magazynek od niedawna ,ale jestem w stanie to przeboleć. Edited January 27, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Tyle, że na syczącego klocka pomaga uszczelnienie maga. Na plującego klocka- głowica tłoczka BB za 16zł na specu przykładowo. A na złamane szczęki maga w WE- cóż, nowe (trudno dostępne) szczęki. Na kilometrowe luzy w zamku w WE- nowy zamek. Obie klamki rypią się właściwie podobnie często. Tyle, że naprawa w WE jest zazwyczaj droga i nieopłacalna a w ARMY jesli już- zdychają części tanie i stosunkowo łatwo dostępne. No i stop oraz farba w WE są gorsze nawet od tego w ARMY. \ Żeby była jasność- i WE i ARMY to badziew. Po prostu ARMY troszkę mniejszy i łatwiejszy (oraz tańszy) w naprawie. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Tak się składa, że mam R27 (z wymienionymi paroma kosmetycznymi elementami) i naprawdę nie narzekam. Żeby było jeszcze zabawniej, na zawodach Airsoft IPSC był bardziej niezawodny od całej sterty Glocków KWA. Nawet firmowy magazynek (normalnie używam tercelowskiego do 1911) nie zawiódł. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 No przecie mowie :D Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 W takim razie czuję się jakbym wygrał los na loterii :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 (edited) Tyle, że w tym przypadku to stupreocentowa prawda :D. ARMY robi swoje klamki lepiej niż WE. Może nie mam Twojego przerobu, ale jakoś nie widzę większej różnicy w niezawodności działania. Tyle, że na syczącego klocka pomaga uszczelnienie maga. Na plującego klocka- głowica tłoczka BB za 16zł na specu przykładowo. A na złamane szczęki maga w WE- cóż, nowe (trudno dostępne) szczęki. Na kilometrowe luzy w zamku w WE- nowy zamek. Obie klamki rypią się właściwie podobnie często. Tyle, że naprawa w WE jest zazwyczaj droga i nieopłacalna a w ARMY jesli już- zdychają części tanie i stosunkowo łatwo dostępne. No i stop oraz farba w WE są gorsze nawet od tego w ARMY. \ Żeby była jasność- i WE i ARMY to badziew. Po prostu ARMY troszkę mniejszy i łatwiejszy (oraz tańszy) w naprawie. O i doczytałem. I z tym zdaniem się zgodzę. Acz z tym częstym zdychaniem to może bym troszku oponował. Westie braciszku kto ma dłużej zabawkę. Ja Hicapę czy Ty R27. Edited January 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Dlatego napisałem, że rypią się porównywalnie ale charakter usterek i dostępność części oraz jakość materiałów (a to wszystko składa się na koszta i czas spędzony na serwisie) przemawiają na korzyść ARMY. Ja Hicapę czy Ty R27. Ja swoją :D. A tak przy okazji, zdania pytające kończymy znakiem zapytania, nie kropką. Westiego pytałem. Arend Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 W takim razie czuję się jakbym wygrał los na loterii :D Ja też :biggrin: Może mamy partię która się nie rozsypuje (obydwaj kupiliśmy 3lata temu) :wink: Oczywiście Dexter najlepiej było by kupić Colta TM i do tego konwersje aluminiową, tylko żeby to było normalnie dostępne. Nie wiem dlaczego sklepy przestały ściągać repliki TM i konwersje. Wiem jest drogo, ale wole zapłacić i mieć latami niż czekać na tajemniczego INO ze stali, który jak mi powiedziano w Coyocie że nie będzie fajną giwerą do normalnej zabawy. (mieli go sprowadzić, ale widzę, że to chyba opowieści) Kupiłem Colta WE dlatego, że taki był i zachwalano mi go w GF. Teraz gdybym miał taką możliwość kupiłbym TM lub KWA (właśnie takiego jak mieli w Coyocie) Leży fantastycznie w ręce i wagą przypomina oryginał, biorąc go do ręki nie ma się wrażenia, że trzymasz zabawkę jak przypadku WE Czekam aż WE się rozwali (na razie jakoś nie chce) i może kupie Colta KWA (jak nie wydorośleje :icon_mrgreen: ) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 I będziesz czekał aż też się rozwali? :D Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 (edited) Oprócz pięknego i zepsutego taurusa mam brzydkiego za to niezawodnego S&W SIGMA F40.Tajwańczyk sygnowany przez Cyberguna z metalowym zamkiem,doskonale leżący w dłoni z mocnym blow-em.Dwa lata bez awarii. Edited January 28, 2012 by dziadekmarek1 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Wersja CO2 czy GG? Miałeś mi fotki podesłać, przypominam :d tego Taurusa. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Cieszę się Marek, że nie zrezygnowałeś z zabawy, miło Cię widzieć chociaż tutaj :wink: I będziesz czekał aż też się rozwali? :D To znaczy odradzasz, czy proponujesz powiększać kolekcję? Mam tylko dwie ręce :icon_mrgreen: Myślę, że powinno się zrobić taki ranking pistoletów GG i CO2, tak jak to zrobił Amadem w karabinkach GBB systemu WA. Na pewno by to ułatwiło życie wielu kolegom. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts