Jackson Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Jestem szczęśliwym posiadaczem G36C , jednak podczas eksploatacji straciłem śróbkę stabilizującą silnik na spodzie chwytu. Niby nic - giwera strzela jak strzelała, ale poważnie obawiam się, że może to być przyczyną problemów w przyszłości. Napiszcie proszę gdzie zdobyć taką śróbę, ewentualnie jak zabezpieczyć sinik... Brakuje mi też śróbki mocującej szynę ris - gdzie je dostać? Pomóżcie dobrzy ludzie! Link to post Share on other sites
Piotersky Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Cześć Bez przesady, z tym problemem możesz spokojnie poradzić sobie s.a.m :] Pierwszy lepsz sklep metalowy, pójdź z gunem i dopasuj średnicę, a długość wybierz taką, jaką uważasz że będzie wystarczjąca żeby złapać element dociskany ale nie za duża żeby gdzieśtam wystawać etc. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
cube Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Cześć Pierwszy lepsz sklep metalowy, pójdź z gunem... a co bys zrobil na miejscu sprzedawcy gdyby wszedl gosciu z karabinkiem i poprosil o srubke? ja najpierw bym sie zesr..l ze strachu, nacisnal guzik alarmu, potem bym stwierdzil ze swir jakis, i staral sie byc grzeczny i poprosic zeby tym za bardzo nie machal :wink: Link to post Share on other sites
Xychu Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 dramatyzujesz cube... :wink: zawsze przecież można ostrzec sprzedawce: teraz prosze sie nie przestraszyć bo tak na prawde to nei jest broń palna... a tak serio to zawsze można użyć genialnego narzędzia zwanego suwmiarką żeby wymierzyć jaka powinna być ta srubka :wink: Link to post Share on other sites
Foka Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 Albo uzyc duzo prostrzego narzedzia, zwanego srubokret, wykrecic plytke podtrzymujaca silnik i pojsc do sklepu tylko z nia :P Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 Albo pójść z samą rączką. Jak szukałem imbusa do mag catcha to łaziłem po supermarketach z kawałkiem emki i nikt nawet nie zwrócił na mnie uwagi. Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Wymiary i typ srubek powinny byc podane chyba w rysunku rozbicia na czesci dostepnym w manualu uzytkownika... Tak przy okazji, to czy moze widzieliscie gdzies w sieci manual SERWISOWY do G36??? Bo na airsoftplayers nie ma akurat instrukcji do tego modelu... Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Wymiary i typ srubek powinny byc podane chyba w rysunku rozbicia na czesci dostepnym w manualu uzytkownika... Tak przy okazji, to czy moze widzieliscie gdzies w sieci manual SERWISOWY do G36??? Bo na airsoftplayers nie ma akurat instrukcji do tego modelu... a) srubka z szyn to "5" sprawdzilem bo sam zgubiłem a pózniej kupiłem, nalezy takze pamietac o tym ze ta przednia srubka jest znacznie dluzsza od pozostalych i ze koniecznie musi byc n imbus lub srubokret bo inaczej sie jej nie wkreci. B) ciezko z manualem sam szukalem dlugo... jednak rozmiar srubki dociskajacej bedzie zapewne identyczny jak w innych modelach (to tylko moje niepoparte doswiadczeniem rozwazanie) Link to post Share on other sites
Procent Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Mnie w G36c też ta śróbka odpadła po około 2 miesiacach. Nie zastąpiłem jej niczym, a wkrótce karabin sprzedałem. Z użytkowniekiem nadal mam kontakt i czasami nawet widzę swą zabawkę. Nadal bez problemu, wiec chyba brak tej śróbki (przynajmniej w G36) niezbyt przeszkadza, póki silnika nie wyciągamy. Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 12, 2005 Report Share Posted May 12, 2005 Smieszne, ale prawdziwe. Dzis na wszelki wypadek sprawdzilem ta srubke w raczce mojego G36. Glowe bym dal, ze jest przykrecona na fest. Oczywiscie - byla zupelnie luzna! :D Dobrze, ze jeszcze nie wypadla. Na razie dokrecilem, alel pewnie trzeba bedzie maznac jakims locktitem... Link to post Share on other sites
SID Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 Troche mnie wystraszyliście ile tych śrubek ma być w rączce mam 3 ale jest otwór na jeszcze jedną po środku ma tam być jeszcze jakaś czy nie Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 Maja byc 3 (dwie male na skrajach i wieksza w srodku). Otwor tez powinien byc - do regulacji silnika. Link to post Share on other sites
Recommended Posts