wiciok Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Witam! Posiadam stary akumulatorek Pb 10V 850mah. Leżał dosyć długo nieużywany no i padł :sad: Ale... Podłączyłem żarówkę, sprawdziłem napięcie i jakieś jeszcze jest - poniżej 1V, ale jest. Teraz pytanie - da się coś z tym zrobić, czy od razu do kosza? Próbowałem właśnie naładować go imaxem b6 (zdjąłem tamyię i podłączyłem krokodylki pod styki, bo nie mam w tej chwili przejściówki do ładowarki), ustawiłem wg instrukcji capacity cut-off na 850mah, a prąd ładowania na 0,8A - ale ładowarka nie widzi aku (connection break). Najgorsze jest to, że to samo jest ze stockową wolnoładowarką - dioda się nie świeci... Kosz, czy da się coś z tym zrobić? I jeszcze jedno - po co od tego aku wychodzą aż 3 kable? Dwa normalne + jeden niebieski, działający jak drugi + Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 A może podał byś choć oznaczenie tego pakietu? Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 2, 2012 Author Report Share Posted February 2, 2012 To jest jakiś badziewny chinol, nic poza tym o nim nie wiem. Fotka: http://img337.imageshack.us/img337/8044/dscf09071.jpg Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Teoretycznie, jezlei w akumulatorze Pb napiecie bedzie niższe niż 1,8v na ogniwo przez wiecej niz 24h - jest do smieci... Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Dzięki za pomoc seger. Do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts