wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 To teraz pytam ostatecznie.Do 100zł to tylko zostaje mi krótka wersja bisona, tak?? Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/188299 - Shotgun Bison Long za 100zł. Ładnie prosisz o kilka złociszy mniej i wraz z przesyłką wyjdzie ok.100zł. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Wolę nie ryzykować...Tak na prawdę mogę dołożyć 20zł i mam nowego.Proszę o szybką odpowiedź która zadałem 2 posty wyżej i można zamknąć temat. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 To teraz pytam ostatecznie.Do 100zł to tylko zostaje mi krótka wersja bisona, tak?? Nie. Masz jeszcze remingtony od GA, np ten: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152194426-SHOTGUN-Sprezynowy-wersja-dluga.html Są też krótkie. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Interesujące, nie wiem czy nie wezmę właśnie tego :icon_biggrin: A coś takiego:Kliknij tutajKolba od M4. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 To wszystko w środku to samo, budą się tylko różni. Bierz tę wersję, która Ci się najbardziej podoba. Flakami się różni tylko benelli od GA, ale jest droższa niż 100PLN. Tylko pamiętaj, że te "taktyczne" kolimatory i latarki to shit - za to ładownica fajna rzecz. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Hehe tak po części wiem że to shitek ;) No to już wiem więcej...A jeszcze małe pytanie, rozumiem, że TOjest krótką wersją remingtona od GA? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 No przecież chyba widać, że tak... Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Spoko, tylko się pytam :) A jak jest z ,,celownikiem''? bo dłuższa wersja widzę ma, a przy krótkiej to trzeba na wyczucie tak? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Ten "kolimator" to śmieć - i tak by się na nic nie przydał. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Ok, na 99% biorę M180B1.A czy do tego można kupić lunetę/kolimator czy jak to się tam zwie ? Jeśli tak to proszę coś taniego polecić. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 http://allegro.pl/kolimator-strzelec-asg-11-22-mm-lepiej-niz-laser-i2051290334.html Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 I to jest taki tani, a dobry tak? Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Sorry, że post pod postem ale to już jest na pewno ostatni post.Oczekuje odpowiedzi 1-sza lub 2-ga, a mianowicie:Czy wziąść tą replikę:kliknij tutaj czy tą:kliknij tutaj 5zł różnicy, ale ta druga ma tą śmieszną latarkę i kolimator oraz szybkoładowarkę.Ale z drugiej strony nie wiem dlaczego, ma ~250FPS a ta 1-sza 270FPS.Jest to ta sama replika, ale trochę ,,udoskonalona''.Czekam na odpowiedź 1-sza lub 2-ga Edited February 5, 2012 by wojszat Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Zarówno pierwsza jak i druga mają szybkoładowarkę w komplecie jak i te same FPSy. Czy warto dopłacić 5 zł i wziąć wersję z dodatkami - kolimator nie przyda Ci się absolutnie do niczego, bo plamka nie ma regulacji położenia. Więc zadaj sobie pytanie, czy chcesz dopłacić 5 zł za marną latarkę LEDową, która w całkowitej ciemności świeci na jakieś 5-10 metrów. W sumie to wziąłbym na Twoim miejscu tą wersję o 5 złotych droższą, bo do tej latarki masz montaż na replikę, który może się przydać. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 (edited) W tej za 70 zł z groszami niby nie jest napisane, że do kompletu dają szybkoładowarkę ale jak tak mówisz to ok :) Ogólnie to i tak tak się składa, że bawiłem się w modelarstwo i mam ładowareczkę Imax B6.To biorę wersję z latarką...Jeszcze już absolutnie ostatnie pytanie, mianowicie jakie kulki do tej repliki ? 0.2g wystarczą czy coś większego trzeba? Na pierwsze kulki chciałbym coś taniego, może Gunfire ? Ogółem to dzięki wszystkim za wcześniejsze propozycje co do replik itp. Widać forum porządne jak i użytkownicy :) Żeby można było dawać pomógł czy jakieś plusy to by każdy kilka miał ode mnie. Edited February 6, 2012 by wojszat Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Po prostu w jednej jest napisane "szybkoładowarka", a w drugiej "BB loader". A to jest rzecz jasna jedno i to samo. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Jaka szybka odpowiedź :icon_biggrin: Ok, to dzięki za info.To tylko proszę o odpowiedź na moje powyższe pytanie co do kulek.I proszę nie odsyłać mnie do jakiś tematów innych :wink: Edited February 6, 2012 by wojszat Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Przynajmniej 0,25g. Nic lżejszego. Gunfire wystarczą. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Ok, to biorę 0,25g i zobaczę jak się spiszą :) To jeszcze raz dzięki wszystkim ! Macie browara u mnie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 No ja nie wiem, czy 0,25 jest dobrym wyborem. Trochę ciężkie. Ja do repliki benelli http://redberet.pl/p/168/1152193500/de-benelli-m3-super-90-m56b--strzelby-repliki-sprezynowe-repliki-asg.html używam 0,2. Inne były za ciężkie i kulki spadały od razu. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 A ja do stockowego SWD od A&K używałem 0,3g. Tylko co z tego? Pytanie było o replikę M180 z GA. M56 od DE ma z nią niewiele wspólnego. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Właśnie też mi się wydaje 0,25g trochę za ciężkie...Dzięki wam za mentlik :D Może ktoś kto miał ten model lub bardzo zbliżony niech się wypowie jeszcze... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Ok, to teraz powiem jako posiadacz - weź 0,25g. Quote Link to post Share on other sites
wojszat Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Ok, mogłeś tak od razu :icon_biggrin: No to koniec pytań.Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts