Guest Macio8 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 (edited) Witam, chciałbym przefarbować moją arafatkę która ma kolor pomarańczowo-czarny na kolor mniej więcej khaki-czarny albo taka lekka oliwka-czarny. Problem w tym że w moim małym miasteczku nigdzie nie mają barwnika khaki (kiedyś był) no i nie mam jak tego pofarbować. Słyszałem też o farbowaniu naturalnym, jak to działa i czy jest możliwość i z czego uzyskania takiego koloru. Taki kolor : http://hanet.com.pl/media/products/12611000/images/thumbnail/large_11.jpg?updated_at=1319809499 Edited February 14, 2012 by Macio8 Link to post Share on other sites
Death_man Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 A nie lepiej i taniej kupić po prostu taką arafatkę? Np. ta: http://allegro.pl/arafatka-najwiekszy-wybor-kolorow-od-importera-i2118285235.html Z przesyłką 12 zł... Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Właśnie chodzi o to że chciałbym wykorzystać tą okropną pomarańczową chustę i nie wydawać pieniędzy, a nie żeby leżała w szafie i nikt z niej nie będzie korzystał :D Link to post Share on other sites
rafi90 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Farbuj i pokaż wyniki co wyszło. Barwniki możesz poszukać w jakiejś pasmanterii. :) Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Muszę poczekać na przesyłkę, zamówiłem 3 barwniki w kolorze "khaki" bo u mnie w mieście nie było nigdzie. Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 A nie taniej było kupić nową arafatkę, niż te trzy barwniki? :icon_eek2: Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Barwniki kosztowały razem z wysyłką 5 zł więc zaryzykować tyle pieniędzy to mi nie szkoda, pożyjemy, zobaczymy co z tego wyjdzie :D Link to post Share on other sites
Johann Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 A jak Ci nie wyjdzie to wydasz na nową arafatkę. Ludzie mnie zadziwiają. :bialaflaga: Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 No nie wierzę - na przyszłość zapamiętaj, że kto chce oszczędzić, to zazwyczaj dwa razy płaci. Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Może jednak wyjdzie i komuś przyda się to co zrobiłem, a jeśli nie to ktoś po przeczytaniu tego nie popełni takiego błędu i kupi od razu nową. Link to post Share on other sites
rafi90 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Sprawa jest śmieszna, ale myślę, że większość czeka na efekt. Opłacalność tego rozwiązania jest znikoma. :) Link to post Share on other sites
Death_man Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Zawsze zostaje, żeby mieć na wózek w Biedronce ;) Link to post Share on other sites
Angua Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Ciekawość mnie zżera, gdzie Ty dostałeś trzy farbki za 5 zł z wysyłką? :P W każdym razie pokaż co wyszło, śmieszne bo śmieszne, ale zawsze to DIY i inwencja twórcza ;) Link to post Share on other sites
Johann Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Co jeden to lepszy. :bialaflaga: http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=barwnik+do+tkanin&order=d&change_view=1 Link to post Share on other sites
Anka Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Macio8: Gratuluje pomysłowości, niestety jestem zmuszona poinformować Cię, iż nie przemyślałeś swojego szalonego pomysłu i stracisz 7 zł, a arafatka będzie ci zalegała w szafie (w której chyba już nie masz miejsca, skoro się o to martwisz), bo nie uda Ci się osiągnąć zamierzonego efektu (bywa). Mogłeś pomarańczową arafatkę podarować słodkiej krejzolce z gimnazjum, wydać dodatkowo 5 zł i zyskać i nową piękną arafatkę i nową (być może piękną) dziewczynę. Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 (edited) Sorry za OffTop, ale wpadłem na pomysł: otóż zalegają mi w szafie spodnie CamoGrom, a jako że do rekonstrukcji potrzebuję gaci w kolorze Khaki, kupię odpowiednie barwniki w pasmanterii i zafarbuję spodnie do odpowiedniego koloru. Co o tym sądzicie? Edited February 21, 2012 by proteziaksaspl Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Farbowany Camogrom średnio nadaje się do rekonstrukcji, że o samym farbowaniu nie wspomnę. Sprzedaj Camogron, kup nowe khaki. Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 *Zapomniałem dodać, że moją wypowiedź celowo utrzymałem w tonie ironii chcąc pokazać mój stosunek do pomysłu autora tematu. Nikt chyba nie jest aż taki głupi, żeby celowo niszczyć spodnie za 140zł....chyba. Link to post Share on other sites
Brozek Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Jeżeli jest to Helikon to mi nawet szkoda by nie było :) Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 (edited) Z arafatką nie wyszło, ponieważ była z poliestru ale zafarbowałem inny materiał i wykonałem chustę w kolorze khaki, bardzo fajnie się sprawdza wraz z flecktarnem. ;D Edited February 22, 2012 by Macio8 Link to post Share on other sites
shardac Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Arafata z poliestru? Osz w mordę. Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Jakieś gówno, przywiezione chyba z Czech, no ale co by nie powiedzieć kolorek wyszedł na pofarbowanym materiale bardzo fajny. Link to post Share on other sites
Recommended Posts