lysyjunior Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Witam posiadam repilkę Boyi/Dboys M4 3886M i mam problem z magazynkami. Gdy magazynek włożę to po lekkim ruchu wypada. Słychać jak zatrask łapię magazynek lecz wypada. Próbowałem wyjąc wewnętrzny mechanizm magazynka i zostawić tylko samą obudowe i już nie wypada wie ktoś o co może chodzić ? ;> Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Może zatrzask łapać, ale niezbyt pewnie. Spróbuj okleić magazynek taśmą dając trochę więcej taśmy po drugiej stronie zatrzasku. Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 A czy możliwe ze komora jest krzywa i nie chce magazynek zaskoczyć? Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 A podaje kulki, jak go włożysz i póki jeszcze nie wypadnie? Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Nie. Tutaj link do zdj. Komory http://imageshack.us/photo/my-images/831/komorahosiup.png/ Edited February 17, 2012 by lysyjunior Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 No jak dla mnie to wina komory, jakoś dziwnie krzywo siedzi. Jest jakby skręcona wzdłuż osi lufy. Tu już musi się wypowiedzieć ktoś, kto siedzi w temacie głębiej. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 przekrzywiona lufa zewnetrzna. Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Jak temu zaradzić? Dam radę zrobić to sam, czy potrzebna interwencja serwisu ? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 To nie jedyny taki przypadek, w mojej M16 z Bojca też komora jest krzywo, ale magi się trzymają i wszystko jest ładnie podawane Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Po próbowaniu odgięcia komory w drugą stronę magazynki powoli wchodzą i nie wypadają oraz kulki podają. Jeżeli ktoś wie jak rozebrać Emke to byłbym wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php Tutaj jest całkiem przystępny opis, również na youtubie polecam poszukać filmików. Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Ja skorzystam z tego tematu i się dołączę, bo mam troszkę zbliżony problem. Wczoraj przyszedł mi magazynek low-cap do M4 z firmy ARES. Naturalnie od razu zabrałem się za testy. Załadowałem go kulkami(nie na full'a), wkładam magazynek i siedzi, ale nie do końca. Też słychać taki zatrzask, że go łapie, ale problem jest inny. Strzelam i pierwszą kulkę zawsze łapie(pewnie dlatego, że przy wkładaniu od razu wskakuje do komory). Strzelam dalej, ale magazynek nie podaje kulek. Dociskam go i wtedy normalnie podaje kulki, ale niestety nie uśmiecha mi się bieganie podczas strzelanki z dociśniętym ręką magazynkiem. Wszystkie inne wchodzą normalnie(High-cap, mid-cap). Czy w moim wypadku pomoże ta taśma? Piłować chyba czegoś tam nie ma sensu, bo magazynek jest za cienki na to wygląda. Myślę, że sam sobie z tym problemem jakoś poradzę, bo wystarczy główką trochę ruszyć, ale wolę z zasady zapytać, bo może ktoś miał podobny problem lub ktoś kto się zna poleci mi lepszą metodę :icon_razz2: . Replika: M4A1 Boyi(BI-3681) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Może być w magazynku za nisko to okienko, za które łapie zatrzask. Przez co komora nie dociska tego dzyndzla, który przytrzymuje kulki w magazynku. Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Rozumiem... w takim razie taśma powinna pomóc, nie? PS. Taki magazynek zakupiłem. http://zbrojownia.linuxpl.com/images/asg/akces/star_30.jpg Edited February 18, 2012 by Laki Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Tak więc rozłożyłem replikę i wyjąłem komorę przeczyściłem lufę próbowałem ustawić ją trochę prościej lecz przesunęła się może o 2mm i jest lepiej. Przypiłowałem troszkę magazynek pod kątem żeby kulki do komory się dostawały i jest lepiej . Podaje już kulki lecz trzeba mocno dociskać maga żeby zaskoczył. Wszystkim dzięki za pomoc ! Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 A co w takim razie z moim przypadkiem? :) Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 20, 2012 Author Report Share Posted February 20, 2012 Może taśmą coś zdziałasz ale ciemno to widzę ;/ Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Może taśmą coś zdziałasz ale ciemno to widzę ;/ Weź nie strasz nawet :P Co byś sugerował co do tego mojego maga? Quote Link to post Share on other sites
lysyjunior Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 (edited) Sprężyna w magazynku może nie wypychuje kulek. Edited February 22, 2012 by lysyjunior Quote Link to post Share on other sites
Laki Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Nie to nie to... z tym jest wszystko w porządku. Chodzi po prostu o samo trzymanie się maga. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Z tym wiele nie zwojujesz. Można piłować zaczep, okno w magazynku, ale to nie daje pewności i niekoniecznie pomoże. Lepiej sprzedaj tego maga i kup takie, które będą pasować. Dobra rada. Zanim kupisz maga, najpierw sprawdź na forum, czy będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Sam miałem podobny problem z magazynkami PMAG wersja eco. Aby współpracowały z moją emką G&P musiałem dociskać maga ale mi sięto nie uśmiechało, podkleiłem więc magi i problem się rozwiązał dopóki gdy taśma się nie odklejała, potem znowu były problemy. Sprzedałem PMAGI i kupiłem w zamian polecane na forum low-capy Boyia i nawet w wymagającym gnieździe G&P leżą luźno ale podają normalnie nie trzeba ich w ogóle trzymać - no i jak dla mnie mają jeszce jedną zaletę - są wykonane z metalu. Więc moja rada brzmi - jeśli masz kasę to wymień magazynek/magazynki. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Z tym wiele nie zwojujesz. Można piłować zaczep, okno w magazynku, ale to nie daje pewności i niekoniecznie pomoże. Lepiej sprzedaj tego maga i kup takie, które będą pasować. Ale piłowanie czy to zatrzasku magazynka czy też samego okienka w magazynku nic nie da, bo magazynek i tak siedzi już zbyt nisko/płytko, żeby podawał kulki. Tego typu majstrowanie tylko pogłębi efekt! Podklejanie czy to magów czy gniazda taśmą da tylko chwilową poprawę, dopóki taśma się nie zedrze od wkładania i wyjmowania magów. Rozwiązaniem mogłoby być przedłużenie szyjki komory hop-up lub zakup komory z odrobinę dłuższą szyjką, jednak wątpię, czy takowe są dostępne, bo większość robiona jest w jednym standardzie. @jaymz87 - u mnie z kolei jest odwrotnie. Mam emkę G&P i magazynki Boyia sprawiają opisane problemy. Za to low-cap Classic Army działa jak złoto. Jak widać samo sprawdzenie na forum, czy mag będzie pasował też nie daje stuprocentowej pewności, że będzie dobrze podawał. Quote Link to post Share on other sites
Rafcior Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 witam, mam rowniez podobny problem z HK416 boyi, trzyma sie tylko jeden z 4 magazynkow ktore posiadam ale nie chce ich podklejac. Chcialbym ponadto zeby pasowala mi jak najwieksza ilosc magazynkow (np. magazynki kolegow z druzyny). Czy wymiana zwalniacza magazynka dalaby cos ? czy jest w ogole jakis zwalniacz kompatybilny z replika boyi oraz wiekszoscia magazynkow ? Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 (edited) przekrzywiona lufa zewnetrzna. No właśnie. Kolega Seger napisał najczęstszą przyczynę wypadających/źle trzymanych magów w emkach. Niestety nie rozwiną tematu i nikt nie zaskoczył o co chodzi. 1. Odkręcić tłumik płomienia/dżwięku 2. Zdjąć osłony lufy 3. Ściągnąć muszkę z atrapą dyszy gazowej i pierścieniem montażowym osłon 4. Patrząc od przodu repliki, poluzować delta ring w lewą stronę 5. Przekręcić w gnieździe lufę zewnętrzną w lewą stronę i przytrzymując dokręcić delta ring w prawą. 6. Sprawdzić czy są problemy z trzymaniem magazynków w gnieżdzie Taka operacja pomogła w moim przypadku. Mam 4 rodzaje magazynków i nie mam problemów z żadnym z nich. Edited April 3, 2012 by bizon96 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts