Guest Mati13k Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Biorąc pod uwagę cały ten temat, ciężko mi jest wyobrazić sobie, że autor miałby cokolwiek zapuszczać. Może za 5-10 lat. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Angua Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Nie ma żadnego szerokiego pola manewru jeśli chodzi o "stylizacje" czy też "reko" Brytyjskich sił specjalnych. Wierz mi, że porządna stylizacja, taka z większością gratów oryginalnych a nie oparta tylko na chińskich kopiach, nie wspominając o reko to duże wyzwanie... Używany jest bardzo konkretny sprzęt kilku firm raptem, często drogi i trudny do kupienia na wolnym rynku, a większość operatorów nie kupuje ton gratów na własną rękę - przynajmniej istniejąca dokumentacja fotograficzna i głosy z "kręgów zbliżonych do" (o ile im wierzyć) pozwalają na takie wnioski. Oczywiście nikt, ani tym bardziej ja, nie twierdzi że żołnierze UKSF nie personalizują sobie sprzętu i wszyscy popierdzielają wyłącznie w gratach które im MOD dostarczył. Sporo widać i słynne głosy insiderów też to potwierdzają, gratów firm turystycznych jeśli chodzi o ubranie i obuwie. Jednak mówienie o dowolności w doborze jest gigantycznym naciąganiem faktów. Nie wiem, czy się rozumiemy. Nie wydaje mi się, żeby w tym temacie chodziło o reko, czy nawet o "porządną" stylizację, raczej o nazwijmy to, inspirację. To miałąm na myśli pisząc "speszjal forces" :P Moim zdaniem jest tu dowolność, tym bardziej, że w temacie chodzi o odwzorowanie postaci fikcyjnej, a nie można rekonstruować czegoś, co nie istnieje. Jeżeli mowa o rekonstruowaniu konkretnych elitarnych jednostek UK, to zapewne i wymogi są bardziej sprecyzowane. Ale to już jest rekonstrukcja konkretnej jednostki właśnie. Z tym, że w przypadku SF, choćby SAS, nie do końca wiadomo, na czym oprzeć tę rekonstrukcję, bo ze wspomnianej przez Ciebie dokumentacji foto i "kręgów zbliżonych do", wynika, że noszą różne graty, w tym mundury amerykańskie, czasem jakieś firmy cywilne/outdoor, a częściej zwykły brytyjski szpej, który nie jest w większości ani bardzo drogi, ani całkiem niedostępny i nie ma w nim nic "specjalnego". Ale nie interesowałam sie tematem aż do szczegółów. Zresztą wszystko na ten temat już było wałkowane x razy na forum. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
YumMmyy Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 @gewer12 To ja chcę być MacTavish'em w stylizacjii z MW3. :) Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 Dla chcącego nic trudnego ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 A ja nie wiem co jest złego w stylizacji na postacie z gier/filmów jeżeli robi się je z głową. Część ludzi zaczyna przygodę w AS dzięki grom komputerowym które nie spełniają ich oczekiwań. Choć temat mógłby się znaleźć w Hydeparku bo wśród rekonstruktorów może być rzeczywiście śmieszny. Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 Buniek popieram cie w pełni, być może powinien :) Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 " Część ludzi zaczyna przygodę w AS dzięki grom komputerowym które nie spełniają ich oczekiwań." Potem się pytają jaka snajpa do 150zł i chcą być koniecznie snajperami bo w call of duty biegali jako snajperzy. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Potem się pytają jaka snajpa do 150zł i chcą być koniecznie snajperami bo w call of duty biegali jako snajperzy. Niestety , ale tak jest :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
paint Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Panowie, nie oszukujmy się. Na początku KAŻDY chce być snajperem. ' _^ Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Też tak miałem. Kupiłem shotguna, parę strzelanek się zaliczyło, forum poczytało. Dowiedziało się co, jak i z czym się je w rzeczywistości. No i doszedłem do wniosku, że snajper praktycznie nie ma bytu w AS*. *no chyba, że mówimy o imprezach typu "aleja snajperów", czy milsimach 48h i dłuższych. Quote Link to post Share on other sites
rusek159 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 I oczywiście chcą robić QucikScopy jak w CoD, spadać z 15m nie łamiąc sobie nóg/ginąc :D Quote Link to post Share on other sites
YumMmyy Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Łuuu...a co dopiero jak byłoby odgrywania ostatniej misjii w MW2? ;p Spaść z takiej wysokości z pontonem :D. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Kurde, ponotonem się martwi. o_0 A nóż w bebechach to co? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 I to jeszcze takiej wielkości że niedźwiedzie można by szlachtować :D Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Ale co tam przecież i tak cie złoża pod gradem kul, tak żebyś mógł 3 misje dalej pomykać z EBRą, i tłuc w murzynów. Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted February 28, 2012 Author Report Share Posted February 28, 2012 dostaniesz, skryjesz się i znowu napier#@!?ć :) Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 A gdzie ograniczenia? Kto to widział wejść ze snajperą do budynku? Albo z RPG? Gdzie limity fps ja sie pytam?? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/121905-pj-spr-full-metal-short-vs-pj-25-carbine/page__p__1644415__fromsearch__1#entry1644415 Jemu to powiedz. Quote Link to post Share on other sites
komandos wiewiorka Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Minus bez przesady... Quote Link to post Share on other sites
pwek47 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Ale tak wracając do tematu, Price to Price drugiego takiego wg. mnie nie będzie :) Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted February 29, 2012 Author Report Share Posted February 29, 2012 wiadomo ,że nie ale pobawić się można :) Quote Link to post Share on other sites
pwek47 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 No jasne ! :D Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Ej a przeszkadzać nie będzie ten czarny sweterek w lato? Na jaką odległość mogą mnie zobaczyć (ale z kamizelką jak będę)? Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 Nie martw się. Czarne sweterki są widoczne dopiero z połowy mapy.... A tak serio - to czarny nie jest jakimś mega maskującym kolorem bo bardzo się odznacza. I nawet jak założysz kamizelkę to jednak rękawów nie zakryjesz, więc może to trochę demaskować. Aczkolwiek to człowiek się maskuje, nie szmata - po prostu będzie trudniej stać się "niewidzialnym". Quote Link to post Share on other sites
sZary123 Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Jestem tego świadomy mniej więcej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts