Tadzwirz Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Jako że to mój pierwszy post na forum chciał bym wszystkich serdecznie powitać ! Pisze tutaj ponieważ mam zamiar na nowo zacząć swoją przygodę z ASG tym razem jednak z nowym elektrycznym karabinem. Chwile spędziłem na szukaniu jakichś informacji na temat interesującej mnie broni po czym założyłem temat. Mam do dyspozycji 150zł rozważam zakup tego (( http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1147378956-Amerykanski-karabin-M933.html )) karabinu , jakoś przypadł mi do gustu. Bardzo bym prosił abyście mi powiedzieli czy ta broń jest warta swojej ceny i czy w ogóle warta kupna ? Ewentualnie czy moglibyście mi polecić jakiś karabin do 150zł ? Pozdrawiam serdecznie - Tadzwirz. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 To jest zabawka niewarta nawet tych 150 zł. Popatrz na górne wątki w tym dziale, tam są tematy, co kupić sensownego za nieduże pieniądze. Albo zbieraj na CM 028/031. Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 4, 2012 Author Report Share Posted March 4, 2012 Przejrzałem powyższe tematy oraz linki do polecanych sklepów z ASG i nie ukrywam że w większości sklepów / tematów nie znalazłem informacji o broni ani samej broni w moim przedziale cenowym. Czy mi się to podoba czy nie mam niestety taki budżet jaki mam :( Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Z przykrością muszę Ci powiedzieć, że z tym budżetem repliki (bo z uporem maniaka nazywamy sprzęt do ASG "repliką", nie "bronią") karabinu, która by się nadawała do sensownej gry - nie kupisz. Używane CM.028 raczej poniżej 200zł nie schodzi, a i wtedy nie jest to w mojej opinii propozycja dla nowicjusza (sam CM.028 nie jest zły - ale nigdy nie wiesz, co dolega używce. A jako zielony możesz sobie nie poradzić z diagnozą i naprawą). Edited March 4, 2012 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 4, 2012 Author Report Share Posted March 4, 2012 Bardzo dobrze zdaje sobię sprawę że za tą kasę nie kupię nic zajebistego , lecz liczę na coś co przetrwa przynajmniej jeden sezon , pozwoli się wprawić i da mi czas aby uzbierać kasę na coś sensownego :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Bardzo dobrze zdaje sobię sprawę że za tą kasę nie kupię nic zajebistego , lecz liczę na coś co przetrwa przynajmniej jeden sezon , pozwoli się wprawić i da mi czas aby uzbierać kasę na coś sensownego :) To ta replika, do której linka podałeś - nie spełnia żadnego z tych wymagań. Prędzej zrazisz się z nią do Airsoftu. Jeśli nie stać Cię na elektryka z metalowym gearboxem, to najlepszym rozwiązaniem będzie kupno sprężynowej repliki strzelby firm takich jak AGM / DE / GA / Bison . Dużo więcej zdziałasz. Ewentualnie możesz pokusić się o najprostszego gaziaka (Beretta z STTI), ale do tego dojdą koszty gazu (około 30 zł na każde 1500-2000 strzałów). Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Po pierwsze takie coś w każdej chwili może się rozlecieć (mówię tu głównie bebechach bo o body nie wspominam). Po drugie zasięg będzie takie że dalej kulką rzucisz. Miałem kiedyś coś takiego rozleciało się po 3 strzelankach. W tej cenie jedynie jakiś shotgun osiągi będzie miał 3x lepsze, a potem może Ci posłużyć jako zapasowa. Edt: Shothuny patrz wyżej post Logana. Edited March 4, 2012 by FlynN Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts