Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK CYMA czy BOYI?

Recommended Posts

Witam mam pytanie chcę kupić ak i nie wiem jakiej firmy proszę o pomoc tu dam 2 linki do karabinów które mnie interesują :D

http://gunfire.pl/product-pol-1152193369-DropZone-Karabinek-szturmowy-CM040.html

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html

jeszcze raz proszę o pomoc :)

Nie bd tuningować

Następny półpiśmienny. Ten post zostawiam ku pamięci. Reszta leci w kosz.

Arend

Edited by arend

No to się zaraz zacznie...

Wybrałeś bardzo drażliwy temat.

Jeśli bardziej zależy Ci na wnętrzu - bierz Cymę. Jeśli na wyglądzie - bierz Boyi. Za chwilę część osób będzie Cię przekonywać, że lepiej wziąć Boyi, bo wnętrze jest OK, jeśli nie masz zamiaru tuningować, a jeśli masz zamiar tuningować - to nic nie stoi na przeszkodzie do wymiany części.

W międzyczasie odezwą się posiadacze Cymy, którzy będą udowadniać, że znalowa obsada kolby i niektóre inne elementy wcale nie są takie złe jak Boyi'owcy je malują, i że wnętrze jest na dużo lepszym poziomie.

Jeśli ja stanąłbym przed wyborem - wziąłbym Cymę. A ogólnie - obie repliki warte są swojej ceny.

BOYi, tylko zmień gumkę HU na starcie (np biały guarder) i wstaw firmową sprężynę. Najlepiej M110 guardera, powinno być te 380-400 FPS.

Sprężyny montowane fabrycznie (twarde, krótkie bojowskie druty), powodują czasem zacinki. Po pewnym czasie tracą również swoją "sprężystość". FPS jest mniej + są sporo skoki prędkości wylotowej.

Jeżeli chcesz coś do lasu to Cyma, a na mniejsze dystanse to Boyi. Polecam obydwie firmy, lecz z tego co się orientuje GB Cymy z serii 0.40 jest pancerny. A Boyi ma stalowy korpus czego już cymie brakuje.!

Naprawdę? A ja zawsze myślałem że CM.040 mają stalowe korpusy. Brałbym Cymę ;)

Edited by Clean
Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Temat poruszany setki razy. Wszystkie dane na forum. Trzeba tylko poszukać.Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...