otix96 Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Witam mam pytanie chcę kupić ak i nie wiem jakiej firmy proszę o pomoc tu dam 2 linki do karabinów które mnie interesują :D http://gunfire.pl/product-pol-1152193369-DropZone-Karabinek-szturmowy-CM040.html http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html jeszcze raz proszę o pomoc :) Nie bd tuningować Następny półpiśmienny. Ten post zostawiam ku pamięci. Reszta leci w kosz. Arend Edited March 4, 2012 by arend Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 No to się zaraz zacznie... Wybrałeś bardzo drażliwy temat. Jeśli bardziej zależy Ci na wnętrzu - bierz Cymę. Jeśli na wyglądzie - bierz Boyi. Za chwilę część osób będzie Cię przekonywać, że lepiej wziąć Boyi, bo wnętrze jest OK, jeśli nie masz zamiaru tuningować, a jeśli masz zamiar tuningować - to nic nie stoi na przeszkodzie do wymiany części. W międzyczasie odezwą się posiadacze Cymy, którzy będą udowadniać, że znalowa obsada kolby i niektóre inne elementy wcale nie są takie złe jak Boyi'owcy je malują, i że wnętrze jest na dużo lepszym poziomie. Jeśli ja stanąłbym przed wyborem - wziąłbym Cymę. A ogólnie - obie repliki warte są swojej ceny. Link to post Share on other sites
Radziul Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Zaraz wejdzie Lesio z swoimi monologami. Ode mnie: Boyi Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Zaraz wejdzie Lesio z swoimi monologami. Ode mnie: Boyi Lesia od 24 lutego nie ma . Ja również polecę boyi . Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 BOYi, tylko zmień gumkę HU na starcie (np biały guarder) i wstaw firmową sprężynę. Najlepiej M110 guardera, powinno być te 380-400 FPS. Sprężyny montowane fabrycznie (twarde, krótkie bojowskie druty), powodują czasem zacinki. Po pewnym czasie tracą również swoją "sprężystość". FPS jest mniej + są sporo skoki prędkości wylotowej. Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Niech tu wpadnie Arend i w diabły zamknie ten temat! Było 3 miliony razy. Ale co do tematu, słuchaj kolegów wyżej. Edited March 4, 2012 by Crusader Link to post Share on other sites
Kowal9 Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Od siebie polecę ci cymę ;] Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Cyma i Boyi są dobre,jeśli bierze cm 040 to znaczy że osiągi będą stały na bdb poziomie.Rk 01 jest nieco słabsze ale wykonanie zewnętrzne jest na zadowalającym poziomie. Link to post Share on other sites
McFly Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Jeżeli chcesz coś do lasu to Cyma, a na mniejsze dystanse to Boyi. Polecam obydwie firmy, lecz z tego co się orientuje GB Cymy z serii 0.40 jest pancerny. A Boyi ma stalowy korpus czego już cymie brakuje.! Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Jak cię stać kup wydmuszkę Boyi i gb cymy :P. Link to post Share on other sites
Clean Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Jeżeli chcesz coś do lasu to Cyma, a na mniejsze dystanse to Boyi. Polecam obydwie firmy, lecz z tego co się orientuje GB Cymy z serii 0.40 jest pancerny. A Boyi ma stalowy korpus czego już cymie brakuje.! Naprawdę? A ja zawsze myślałem że CM.040 mają stalowe korpusy. Brałbym Cymę ;) Edited March 4, 2012 by Clean Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 "Jeżeli chcesz coś do lasu to Cyma, a na mniejsze dystanse to Boyi." Czemu? Ja do lasu używam bojca RK01w i zasięg ma porównywalny do cm.040 cymy. Link to post Share on other sites
arend Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Temat poruszany setki razy. Wszystkie dane na forum. Trzeba tylko poszukać.Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts