pin-king-pin Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Owszem, w pewien sposób tak. Marpat też. I co z tego? :wink: Nie zrozumiesz miłości do Cadpata, póki go nie włożysz na siebie ;-) Quote Link to post Share on other sites
eMAGie Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 No tak się składa, że dość wyraźnie się różnią. Cadpat jest typowym pikselem z bardzo dobrą stroną mimetyczną kamuflażu. Wzór mikro jest dobry natomiast kompletnie brak makro wzoru. M/05 został stworzony w oparciu o technikę cyfrową jednak najmniejsze plamy nie przypominają kształtem piksela. Są to nieforemne figury o poszarpanych krawędziach. Dodatkowo większe skupiska plam przypominają fraktale w różnej fazie rozrostu. Czyli mamy też makro wzór. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 uuuu.. sorry... już się nie odzywam.. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 kompletnie brak makro wzoru. Yyy, nieprawda? Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 (edited) Ja będę zamawiał o taką kamizelkę: i jeszcze boonie hat'a, pokrowiec na hełm, i tzw. "bush rag" u tego samego gościa. (więc przesyłka będzie jedna) razem wyniesie mnie to ok. 230$ - czyli ok. 700zł I tutaj problem, i pytanie do was ;) :uśmiech: 1. Czy za cło się płaci? jeśli tak to ile? :strach: 2. Czy za wat się płaci? jeśli tak to ile? ;P :strach: 3. Ile potrwa dostarczenie przesyłki drogą lotniczą? tą za 50$ - ok. 150zł Bardzo bym prosił o odpowiedzi ;) ;-) Edited June 2, 2009 by szturmowiec Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Może coś Ci pomoże lektura tych dwóch postów Yurika: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=39949 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=45057 Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 ale tam jest o USA, a z Kanadą jest tak samo bądź podobnie? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 (edited) Mam tą kamizelkę, polecam ją, jest mega solidna. Z drugiej strony jest średnio funkcjonalna - cóż :mrgreen: Ja cła ani vatu za samą kamizelkę nie płaciłem, a przesyłka szła ok tygodnia. u tego samego gościa. (więc przesyłka będzie jedna) - no to żebyś się nie zdziwił ;) Dopytaj najpierw, czy kolo na pewno ci policzy raz za przesyłkę, bo śmiem wątpić. O, i widzę że masz gietkę. A więc przygotuj się na kupno adaptera do magów STANAG, bo gietkowych nie wciśniesz w te ładownice. Tzn. wciśniesz, ale już nie wyjmiesz :D. Edited June 2, 2009 by pin-king-pin Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 pin-king-pin ---> mówiąc przejściówka do magów STANAG masz namyśli adapter magów M14/M16? do gietki? ------------------------- Ja chcę się odwzorowywać, patrzyłem na zdjęcia z woja (kanadyjczyków) i mieli tą kamizelkę, i teraz tak: czyli kupuje od gościa... płacę np. 600zł + 150zł przesyłka i to wszystko? 750zł i problem z głowy? Ale się napaliłem... jeszcze nikt mi tak nie pomógł jak ty "pin-king-pin" dzia ;P :D Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 Tak, magi od m4. Jeśli chcesz się "odwzorować", to będą potem jak znalazł. Kanada używała co prawda thermoldów, ale teraz już z nich rezygnują/zrezygnowali. ----------------- Kanada owszem, używa tej kamizelki, ale kontrakt ma siatkę i taśmy nie olive, a też w cadpacie, więc jest różnica. No ale kontraktu nie zdobędziesz, wiec to najlepszy wybór. Co do opłat, to powtarzam: zapytaj sprzedawcę ile policzy ci za kilka rzeczy, bo cwaniak może sobie zsumować koszty przesyłki, niektórzy tak robią. Co do cła, to ja nie płaciłem, ale zamawiałem samą kamizelkę, tobie za kilka rzeczy mogą, choć wcale nie muszą dowalić dodatkową opłatę. Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted June 2, 2009 Report Share Posted June 2, 2009 aha, no ja to dopiero na początku sierpnia będę kupował no ale się podpytam gościa co do kosztów wysyłki do POL. kurcze cło to jeszcze ujdzie, ale jak za vat mam płacić to ja dziękuję 22% :/ no ale dzięki za info, czytałem już dużo tematów z przesyłkami z za oceanu, no ale mam jeszcze czas do środka lata ;) Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Interesuje mnie jakiego bagnety do M16 używają Kanadyjczycy, dla przykładu dam zdjęcie: Wydaje mi się że to jest bagnet M7, ale może wy wiecie lepiej... :-F Quote Link to post Share on other sites
Szczepi Posted June 6, 2009 Report Share Posted June 6, 2009 Z drugiej strony jest średnio funkcjonalna Przeciez wszyscy wiemy ze mamy te kamizelki nie dla funkcjonalnosci ( ktora jest zadna) tylko dla CADPATA :D Ale ze pozwole sobie znowu zacytowac. Nie zrozumie milosci do Cadpata nikt kto go nie mial. Na szczescie jest nas niewielu w Polsce. pozdrawiam Polskich Kanadyjczykow Quote Link to post Share on other sites
moongoose Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Szczera prawda z tą funkcjonalnością, dysponuję tą kamizelą, ogólnie jest wygodna, niemniej wkurzająca jest nieco zbyt mała pojemność ładownic, za Chiny ludowe razem z Japonią nie wciśnie się do nich dwóch magów, po drugie - duże kieszenie cargo wprawdzie łatwo otworzyć, ale zamknięcie ich z powrotem to męka Pańska. Z drugiej strony - wiadomo jak jest z miłością do cadpata 8-) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Zawsze możecie dać komuś do przerobienia te kieszenie ;) Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Ale to już nie będzie to samo. Quote Link to post Share on other sites
szturmowiec Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Dokładnie... jak jest, to niech tak już zostanie ;D Quote Link to post Share on other sites
Szczepi Posted June 11, 2009 Report Share Posted June 11, 2009 Co???? NA STOS Z NIM !!!!!!! ON BLUŹNI!!! :P A co do cargo to ciesze się ze nie tylko ja mam z nimi problem. Już myślałem że ze mną jest coś nie tak. Z drugiej strony zawsze można kupić HSGI....... hehehe :-F Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Albo od Orkana ktory też szyje z cordury w cadpat... Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 niemniej wkurzająca jest nieco zbyt mała pojemność ładownic, za Chiny ludowe razem z Japonią nie wciśnie się do nich dwóch magówA jakie magazynki tam próbowałeś wsadzić ? Termoldy czy STANAGi ? Być może jest to po prostu pouch na jednego termolda ;-) Ta kamizelka do której link podał szturmowiec [LINK], to jakiś konkrety model Arktisa czy twórczość Kanadyjczyków ? Przejrzałem ofertę serii 160x Arktisa i nic o takim układzie kieszeni nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Dokładnie, wchodzi tam jeden Thermold, albo jeden STANAG, nieprzewidziano dwóch magazynków w jednym pouchu (dlaczego? to już tylko Cannucki wiedzą). A ten vest z linka to kopia kontraktowego wymysłu Kanadyjczyków. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 http://www.allegro.pl/item665406178_komple...g_kroj_acu.html Witam. Co sądzicie o tym szicie? Opłaca się to kupić( strzelam że nie :D )? A helikon robi wogóle CADPATA? Jeżeli miałbym kupować nie kontrankt to tylko z helikonu. Jeżeli ktoś coś wie to proszę o link. ;) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 To jest "chińczyk" z EBB Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 A Helikon? Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Póki co Helikon nie robi CADPATów ;) ebaybanned.com i wpisz w wyszukiwarce CADPAT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts