sebek7804 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Witam, kupiłem sobie jakoś miesiąc temu replikę CM.048m.Byłem już na jednej imprezie z tą bronią i chce ją trochę sam tuningować, a konkretnie wymienić gumke na Guardera przezroczystą lub Systemy, wymienić lufe stockową na precyzyjną, i jakieś tam mechanizmy gaerboxa.Wiem ze strace gwarancję ale chce spróbować swoich sił. Wszystko dobrze by szło gdybym tylko wiedział jak sie tam dostać. Oglądałem, czytałem, sprawdzałem i patrzyłem jak moge tam sie dostać do środka, a tu wszędzie nity i prawie zero śrubek które można by było odkręcić. Proszę was o pomoc jak moge sie dostać do bebechów? I gdzie się reguluje hopka? Bo mam kluczyk który był dołączony do zestawu. Czytałem ze gościu mówił w którymś temacie ze pod imitacją zamka jest jakaś regulacja a tam nic niema co ten klucz by mógł przekręcić. Może jestem niespostrzegawczy ale próbowałem i nic nie wychodziło więc liczę na waszą pomoc. Czekam na wasze odpowiedzi, z góry dziękuje i pozdrawiam. :biggrin: Link to post Share on other sites
Attero Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 (edited) Nie bierz się za GB jeśli nie umiesz się do niego dostać. Ale tak: zdejmujesz pokrywę zamka, wyjmujesz suwadło, odkręcasz selektor, wyciągasz element dociskający komorę hop up do gearboxa (klocek w kształcie litery L lub sprężyna), odkręcasz śrubkę na dole chwytu pistoletowego, zdejmujesz chwyt, wyjmujesz GB, a hop-up wraz z lufą powinien ci jeździć po całej komorze zamkowej, odkręcasz dwie śrubki, zdejmujesz komorę, a lufa wyjeżdża przez lufę zewnętrzną. Dostęp do regulacji hopa masz po odciągnięciu zamka Kluczyk jest do regulacji muszki Edited March 13, 2012 by Attero Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Na youtubie masz pełno turtoriali jak rozłożyć gearbox (mi bardzo pomogły). Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 Hop-up regulujesz odciągając i dosuwając niewielką dźwigienkę, którą znajdziesz po odciągnięciu zamka. I zanim cokolwiek zaczniesz w replice zmieniać - wyreguluj hop-up, bo nie wiem jak mogłeś przeżyć miesiąc bez jego regulacji. Link to post Share on other sites
sebek7804 Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 :icon_razz2: Dziękóweczka za pomoc pozdrawiam! ;D Link to post Share on other sites
Jabol Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Udzielono odpowiedzi.Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts