Elric Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Witam Was bardzo serdecznie. Mam spory problem, bowiem chciałbym kupić replikę M4, nie wiem jedynie na co się zdecydować - KWA czy G&P? Pierwsze jest podobno niezwykle wytrzymałe, drugie natomiast prezentuje się ślicznie wizualnie. Doradzilibyście mi co jest, ogólnie rzecz ujmując, lepsze? Pozdrawiam Elric Edited March 14, 2012 by Elric Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 kwa Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 JA mam emke kwa i jestem zadowolony lecz mam ją dopiero 2 tygodnie więc nie mogę za dużo o niej powiedzieć ale kolega ma g&p i już ma 2 lata jest drugim właścicielem i oprócz kabli nic z nią się nie dzieje a przebieg ma spory więc co nie wybierzesz będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Elric Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 @ku_charz a możesz mi powiedzieć jak wizualnie wygląda KWA? I czy masz KWA USA czy może KWA LMT? Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 http://wmasg.pl/pl/armoury/show/86095 I nie zadawaj więcej tak głupich pytań. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Co do porównania replik, KWA jest dobre, jednak można zauważyć pewne różnice między KWA a G&P między innymi te wizualne. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Jedno i drugie będfzie dobre, aczkolwiek jeśli masz pieniądze to wziąłbym G&P, lub zastanowił się nad G&G i VFC. Quote Link to post Share on other sites
Helgaszwaben Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Od siebie polecam G&P. Według mnie wizułalnie nie ma nic do zażucenia. A GB posłuży Ci lata. Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Jeśli lecisz na wygląd G&P jeśli na osiągi w stocku to KWA Quote Link to post Share on other sites
Elric Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 No właśnie przeżywam rozłam wewnętrzny. Chciałbym żeby i wyglądało, i działało. @Helgaszwaben Czy szkielet gearboxa Ci kiedyś pękł? Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Ale G&P i wygląda i działa. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 A co do KWA to mam porównanie do na prawdę wielu eMek i KWA wypada najgorzej wśród tych droższych zewnętrznie. Także w moim przekonaniu jedno i drugie wymaganie najlepiej spełnia G&P, G&G, CA, VFC. Mimo, iż wszyscy mówią, że CA już się nie opłaca itd. i że to stara konstrukcja, bo GB ma bodajże ok. 6 lat nadal nie odstępuję konkurencji, aczkolwiek jeśli chodzi o inne repliki CA no to niestety nie wprowadzjaą nic nowego i chińczyki już CA przegoniły, ale oczywiście nie w eMkach, gdyż nie ma dobrych chińskich eMek. Quote Link to post Share on other sites
Helgaszwaben Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Nie spotkałem się z pękniętym GB w G&P a wielu ludzi twierdzi że to najmocniejszy stockowy GB. Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 G&P lub VFC. Chociaż do drugie ma trochę gorsze bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Elric Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Hmm...Czyli mam problem. Jestem po lekturze tematu o KWA i wszyscy tam jojczą nad świetnością tegoż. Mam natomiast obawę, o pęknięty gearbox. No i nie wiem gdzie G&P można kupić, wszędzie niedostępne a wolałbym nie sprowadzać z zagranicy. Kolejna sprawa, jaka jest różnica pomiędzy G&P a G&G? PS: Dałoby się ewentualnie dać body G&P do gerboxa KWA? Edited March 14, 2012 by Elric Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 jaka jest różnica pomiędzy G&P a G&G? G&G jest moim zdaniem gorzej wykonane. No i ma dziwne oznaczenia ;) Quote Link to post Share on other sites
Helgaszwaben Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 W Polsce raczej nie dostaniesz G&P ale sprowadzenie z za granicy to nie taka straszna sprawa jak się wydaje. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Jest na komisie G&P z granatnikiem,wystarczy poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Przylaczam sie do pytania, Martwi mnie ostatnio wysyp g&p m4 na komisie. Slyszalem, ze g&p ma znacznie gorszy gb od KWA, ale za to o wiele ladniej wykonane - moglby to jakis uzytkownik tej repliki potwierdzic? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Można tak powiedzieć,to znaczy nie znacznie gorszy ale różnice można zauważyć i to gołym okiem ;). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 W moim gb sypnął się po trzech latach, ale strzelany był nawet w -20, więc nie dziwota że nie dał rady. Quote Link to post Share on other sites
Larakis Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Przylaczam sie do pytania, Martwi mnie ostatnio wysyp g&p m4 na komisie. Slyszalem, ze g&p ma znacznie gorszy gb od KWA, ale za to o wiele ladniej wykonane - moglby to jakis uzytkownik tej repliki potwierdzic? Mam M4 RASII od G&P. Nie wiem jak KWA, ale ja nie słyszałem o pękniętym gb w eMce G&P. Moja strzela już ponad 3 lata. Kilka razy w temperaturze mocno poniżej 0. I nadal ma się dobrze. Polecam z czystym sercem G&P choć mam kilka innych. A tu mała recenzja napisana daaaawno:) http://www.airsoft.org.pl/index.php/grupa-bat-lodz/bat-zbrojownia/76-m4-ras-ii-colts-firearms-firmy-gap Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Mam dwie Emki od G&P Od siebie mogę dodać że gearbox przy mądrym użytkowaniu jest niezniszczalny. Mój pękł ale to z mojej głupoty. Emki G&P są w tej chwili najlepiej wykonanymi zewnętrznie replikami na rynku. Miałem w rękach M4 KWA LMT i muszę powiedzieć że zewnętrznie jest biedna. Za to wsadzenie do korpusu G&P szkieletu 2GX od KWA przy odrobinie samozaparcia nie stanowi żadnego problemu. Wiem bo wsadziłem ! :) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Korzystajac z okazji, jeszcze sie o cos spytam :wink: G&P kosztuje obecnie ok ~1800zl, a KWA ~1000, czy naprawde warto wydawac te 800 stowek, czy KWA tez "da rade" ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 (edited) Miałem porównanie mojej emki KWA do m16g&p.Może jest zewnętrznie ciut lepiej wykonana,ale bebechy kwa to rekompensują.Tuning na ok.470 fps polegał jedynie na wymianie sprężyny na sp130,i śmigała jak ta lala. Edited March 17, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts