pixxel Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Podczas ostatniej strzelanki moja replika odmówiła posłuszeństwa. Zasięg gwałtownie spadł, więc zajrzałem do komory hop up, ale tam wszystko było w porządku. Zaprzestałem strzelania i rozłożyłem GB w domu. Okazało się, że tłok ma starte zęby, a najprawdopodobniej było to spowodowane tym, że od głowicy tłoka poluzowała się ta śrubka, która przykręca głowicę do tego metalowego czegoś w środku tłoka. I teraz moje pytania: 1. Czy oprócz tłoka muszę też wymienić głowicę jako źródło usterki? 2. Czy winna poluzowania się śrubki może być wymiana sprężyny typu TM z haczykiem na normalną? Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Może po prostu dokręć mocno głowicę tłoka do cylindra. Jeśli chcesz to możesz podłożyć podkładkę sprężynującą lecz myślę że samo mocne skręcenie wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted March 19, 2012 Author Report Share Posted March 19, 2012 No właśnie szkopuł w tym, że ja to dobrze dokręcałem. Moim zdaniem to gwint w tym metalowym pierdolniku się zjechał. Gdybym miał jeszcze jeden taki to bym mógł porównać czy to wina gwintu. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Jeżeli nie żal Ci głowicy i tłoka to sklej gwint klejem epoksydowym i skręć (nie jestem pewien czy te kleje działają anaerobowo). W innym wypadku Loctite itp. środki :) Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Albo kup jakąś głowicę na komisie za pare groszy np. od cm04x. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Głowica ma tutaj najmniej do gadania bo ona jest tylko przykręcona do tej tulejki znajdującej się w tłoku. Widocznie gwint w tej tulejce się zerwał. Możesz spróbować wkręcić tam większą śrubkę lub kupić tą tulejkę. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted March 20, 2012 Author Report Share Posted March 20, 2012 Chyba najlepiej wyjdzie jak kupię cały zespół tłoka w komisie. Rozumiem, że tłok z GB v2 tez by się nadał? Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 (edited) Spróbuj nagwintować tą tulejkę i skręcić większą śrubką. Edited March 20, 2012 by kamir0014 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts