Bimbo Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Wiem że zaraz rzucicie się na mnie z postami typu "taki temat już był x1000 razy" ale chcę właśnie kupić taką replikę Tylko że mam problem, chciałem wymienić sprężynę na 130 ale aktualnie ich nie ma na taiwangunie, jest tylko sp 140 ale nie wiem czy gearbox to wytrzyma. Więc pytam czy gb v.3 cymy wytrzyma sp 140? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 "Powinno wytrzymac" Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Wiem że zaraz rzucicie się na mnie z postami typu "taki temat już był x1000 razy" ale chcę właśnie kupić taką replikę Nikt się na ciebie nie rzuci bo to bardzo dobry wybór. Co do sprężyny to różnie bywa, ogólnie GB CYMY uważany jest wręcz za pancerny ale mi właśnie po ok. 2000BB na sprężynie Guardera M120 poszły prawdopodobnie zębatki (replika idzie do serwisanta). Proponuje poczytać wątek o Cyma G36C (CM003) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Wiem że zaraz rzucicie się na mnie z postami typu "taki temat już był x1000 razy" ale chcę właśnie kupić taką replikę Tylko że mam problem, chciałem wymienić sprężynę na 130 ale aktualnie ich nie ma na taiwangunie, jest tylko sp 140 ale nie wiem czy gearbox to wytrzyma. Więc pytam czy gb v.3 cymy wytrzyma sp 140? Wytrzyma nawet sp.150 . Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Sam szkielet wytrzymywał mi i m170 ale nie trzymałem jej tam zbyt długo. Oczywistym jest to że bebechy GB były wymienione na wytrzymalsze. Co do tuningu stwierdzam że lepiej zainwestować w naprawdę dobrą lufę, gumę, komorę, kulki i na sam koniec bawić się w moc. Quote Link to post Share on other sites
Bimbo Posted March 21, 2012 Author Report Share Posted March 21, 2012 (edited) Dzięki wszystkim za pomoc:) Jeszcze jedno pytanie jak zamontuję sp140, preckę z górnej półki, dobrą gumkę hop-up ile "na oko" wyciągnę pfs ? Nie chcę przesadzać z tymi pfs-ami, najwyżej sam dokupię sp130 z innego sklepu i sam zamontuję... Edited March 21, 2012 by Bimbo Quote Link to post Share on other sites
Puchacz79 Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Na M120, lufie Guardera 6,02 miałem 460fps Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Bimbo, bedzie 500Fps Lekko Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 A czy nie będzie lepiej pobiegać z pół roku na stokowej spręzynie. I ten czas wykorzystać na zbieranie doświadczeń. Repliki z mocami powyzej 420fps mogą narobić sporo kłopotów w niedoświadczonych rękach. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Jestem za przedmówcą. Zostaw stok ,a potem myśl o tuningu. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Przestańcie się ludzie bawić w fps-y. Quote Link to post Share on other sites
Bimbo Posted March 22, 2012 Author Report Share Posted March 22, 2012 A czy przy wymianie stokowej m120 na m120 guardena uzyskam więcej fps ? Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Ja bym kupił porządną preckę (Promyk lub KM Head), porządną gumkę hop-up, nic nie grzebał w gearboxie ciesząc się gwarancją. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Zmiana, o ile wystąpi w ogóle, nie powinna być znacząca. Różnica będzie w -większej powtarzalności pomiaru -sprężyna nie będzie się zbijać, przez co nie będziesz z czasem "gubił" fps Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 Początkująca osoba i SP140 guardera, która daje często więcej niż jej oznaczenia? Nie, dziękuję. Bierz stoka, który dostajesz bo to wystarczająco dobra konstrukcja. Fps czy m/s to nie wszystko, od tego się nie zaczyna zabawy w ASG, wymiany sprężyny na taką z 88 Flak. Daj sobie spokój. Co do wytrzymałości, szkielet da radę, zapewne przebieg w granicach 10k+ W moim przypadku podobny gb pękł w końcu z taką sprężyną i przy 11v lipo. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 (edited) Sprężynę wymień, tak jak koledzy mówią na M120. Stockowe sprężyny mają tendencje do powodowania zacinek z racji ich miernego wykonania. W wielu przypadkach "zacinek" wymiana sprężyny na jakąś o szlifowanych czołach i niejednolitym skoku (nawet SHS) pomagało. Resztę zostaw, wstaw preckę i gumę. Będziesz miał spokojnie z 10m skutecznego więcej. Ewentualnie poślij replikę do kogoś kto zna się na kałaszkach, celem uszczelnienia, wypodkładkowania, smarowania, dopieszczenia etc (FPS po takim zabiegu potrafi skoczyć o 20, jak nie czasem 50). Są serwisanci którzy za taką robotę więcej jak 30zł nie wezmą. Edited March 22, 2012 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Jeżeli pierwszy raz będziesz do airsoftu podchodził na poważnie,nie bierz nic mocnego.Może tobie nic się nie stanie ale bardziej martwił bym się o innych uczestników gry. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts