Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co kupić do 2000zł

Recommended Posts

Witam chcę zacząć przygodę z asg .

Przepraszam za moje błędy ale to mój pierwszy temat :icon_biggrin:

Mam zamiar kupić replikę http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/pj-25.html na broń główną

i http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_47&products_id=4580&name=WE_-_M1911_-_Full_Metal na broń boczną . Repliki mam zamiar używać okazjonalnie tzn. raz na jakiś czas na działce i czasami postrzelać się z kolegami.

Niewiem czy te repliki to dobry wybór i jeszcze się trochę wacham . Czekam na opinię o tym i propozycje do 2000zł

Hej.

Myślę że przy tej kwocie warto zainwestować w eMkę od KWA. Ma pancerny GB.

Co do tego Colta to ma go mój kolega. Nie wiem jak z osiągami czy awaryjnością, ale jest dość ciężki, fajnie leży w dłoni i ma całkiem mocny BB (przynajmniej w moim odczuciu).

Wpierw lepiej kup główną replikę i akcesoria do niej,a później dopiero boczną. M4 z KWA będzie dobre,sklep COYOTE ASG robi też różne customy na bazie dobrych replik. Jak chcesz gaziaka i masz więcej kasy to popatrz na Tokyo Marui.

Zależy mi na replice której mógłbym używać jako snajperki i karabinu , więc odpadają takie modele jak m4 czy ak47. Ale rozważam również kupno 3 replik snajperki, karabinu i broni bocznej.

Troszkę pomogę. Może nie było go na lekcji z przecinkami i kropkami.

Arend

Edited by arend

Jak chcesz wydać w sumie do 2000zł to chyba nie kupisz snajperki (i mówię o snajperce co ma zasięg większy niż typowy aeg) i w miare dobrego karabinu oraz pistoletu. Mogę się mylić ale sama snajperka to wydatek conajmniej 1500 czy nawet 2000zł. No chyba, że chcesz się bawić w tuning jakiś pseudosnajperek.

A i jeszcze jedno. Na klawiaturze po prawej stronie literki "M" są dwa fajne klawisze. Jeden to "," a drugi to ".". Użyj ich od czasu do czasu. Sam nie jestem mistrzem interpunkcji ale bez przesady.

Replika karabinu wyborowego 1600zł + precka promyka 250-300zł + tuning do 500FPS jakieś 1000zł + lunetka 400zł. Wychodzi 3200 i dopiero teraz ma to ręce i nogi.

Ale prawdę mówiąc prawdziwe karabiny wyborowe są o napędzie sprężynowym ( co strzał naciągasz ) I ceny takich profesionalnych moim zdaniem 6 tysięcy +/-.

Edited by arend

Jeśli chcesz postrzelać rekreacyjnie do tarczy na działce to kup sobie wiatrówkę, to nie ironia to fakt, wyjdzie taniej i lepiej ...

Tak samo z repliką, nie kupuj czegoś za 2000 zł, jeśli ma to leżeć i zbierać kurz, kup sobie cm 028 i zobacz czy ci się to podoba ...

Ostania rzecz snajperstwo jest dla doświadczonych żołnierzy, naucz się podstaw maskowania, poruszania itd ... bo sam zasięg ci nic nie da ...

Edited by sirdagor

Jak na działkę ,to sirdagor ma rację. Kolega ma taką wiatrówkę . Ze 100 metrów ,100 % celności w puszkę po piwie . Napęd CO2 ,piękna sprawa.

http://www.ilsemaforo.eu/catalog/product_info.php?cPath=127_132&products_id=1378

Dam jeszcze link na You Tube jak sie z tego strzela .

Istnieje też możliwość zwiększenia mocy w bardzo prosty sposób , ale nie wiem czy jest sens .

Edited by darekk

Dokładnie. Wiatrówka będzie dla Ciebie lepszym wyborem. Przynajmniej moim zdaniem. Obawiam się, że jak kupisz replikę za 1000 czy nawet 2000zł to postrzelasz kilka razy do puszek na działce, znudzisz się lub zawiedziesz osiągami i porządny sprzęt wyląduje w szafie albo będziesz chciał go opchnąć.

Chcesz posmakować prawdziwego asg (czyli takie gdzie strzela się do ludzi) to kup sobie na początek coś tańszego a dobrego albo zgadaj się z kimś, kto już ma replikę i niech da Ci postrzelać pare razy na strzelance (nawet małej, kilkuosobowej). Spodoba się to wtedy kupuj coś drogiego. Jak się nie spodoba to przynajmniej nie będziesz miał problemu z odzyskaniem tysiaka.

No i jeszcze kolejna rada. Jeżeli będziesz strzelał się w małym gronie to broń boczna przyda Ci się tylko do wiszenia w kaburze i ładnego wyglądania więc na początek nie wywalaj w nią kasy. Hi-cap albo dwa czy trzy mid-capy wystarczą na małe strzelanki w zupełności (chyba, że będziesz sypał kulkami jak jakiś Rambo). Jak zaczynaliśmy z kumplami strzelanie to też myślałem, że kupie sobie pistolet, kabure i milion szpeju (kamizelkę, ładownice, plecak w systemie MOLLE, camelbacka i inne graty) a do tej pory nic z tych rzeczy by mi się nie przydało. Jeszcze nie byłem na dużych imprezach z respawnami więc co runde (gdy "zginie" jedna ekipa) mogę się napić, uzupełnić amunicje. Wszystko noszę w zwykłym plecaku. Magazynki w kurtce mundurowej. Nawet pokrowca na replikę nie mam. Noszę ją owiniętą w bluzę - nie jest to może najwygodniejsze rozwiązanie ale nie trzeba wydawać kasy, wystarczy jakaś stara bluza. Jak się wciągniesz i będziesz wybierał się na większe imprezy (a nie na małe strzelanki) to wtedy będziesz wydawał kasę i nie będziesz żałował. Teraz sypniesz kasę i może tego pożałujesz.

A i jeszcze jedna rada. Nawet jak już kupisz broń i się wciągniesz to czytaj forum. Na początku szczególnie dział "jestem zielony". Dużo rzeczy można się dowiedzieć z takiej lektury.

Nick akurat nie musi oznaczać, że ma 14 lat. Ale jeśli ma tak mało lat to powinien się podwójnie zastanowić nad wydaniem grubej kasy. W takim wieku normalne są "słomiane zapały". Kupi a po miesiącu czy trzech się znudzi i stwierdzi, że wolałby jednak nowy komputer (i tu pozdrowienia dla chłopaka z mojego otoczenia, który tak właśnie zrobił).

papa97 spacje stawia się po przecinku i kropce a nie przed.

Troszkę się pomylilście sądząc się że mam 14 lat. :biggrin: Naprawdę mam 15 lat a zapału do asg mi nie brakuje.

Za te pieniądze komputera nowego też nie kupię, bo od niedawna mam nowy.

A co sądzicie o tej sr-ce, za tą kasę może być ?

Lubię dużą broń więc jej długość mi pasuje. A co do tuningu to ta replika z tego co wyczytałem na taiwangunie to ma wymienione

"* sprężyna (140 m/s)

* chromowany cylinder o zwiększonej średnicy

* wzmocniona metalowa głowica cylindra (o zwiększonej średnicy przeznaczona do zestawu cichego)

* wzmocniona stożkowa kierunkowa głowica tłoka z łożyskowaniem (przeznaczona do zestawu cichego, łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny)

* silnik o zwiększonym momencie obrotowym

* wszystkie zębatki są stalowe osadzone na stalowych łożyskach ślizgowych 6mm

* prowadnica sprężyny jest w standardzie wzmocniona(metalowa) wraz z łożyskowaniem, które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny)

* zastosowano niskooporowe okablowanie gearboxa

Do tego chce dokupić lunetę i dwójnóg

Napisałem abyś poczytał na forum o jej tuningu. To co wkładają krakmani to chińskie części,czasem dają radę,czasem nie ..ale jeśli to nie ma być snajperka tylko z wyglądu to licz się z tuningiem wewnętrznym,a nie tylko zewnętrznym.

Najpierw piszesz, że masz 2000 na start (co i tak już jest kupą kasy, ja zaczynałem z pompą za 20 zł i musiałem ostro harować, żeby kupić coś lepszego) , a teraz mówisz, że nie masz zbyt wysokiego budżetu. Pj 25 kosztuje 825zł, a jeśli się postarasz i poszperasz trochę więcej to z reszty kasy możesz z niej zrobić takie cudo, że będzie Ci tańczyło do lambady.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...