OssaPro98 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Zdecydowałem się na zakup CM.028. I tutaj pojawia się pytanie. Którą wersje karabinu najlepiej wybrać? Proszę o porównanie tych trzech karabinów. Który waszym zdaniem jest najlepszy? 1. CM.028 2. CM.028 S 3. CM.028 A TACTICAL Jakby można to prosiłbym o zalety i wady każdej wersji karabinu... Czekam na opinie.Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Wszystkie są identyczne pod względem gearboxa. Link to post Share on other sites
Werem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Był już temat - akurat o tych samych replikach. Dziwne nie? Już wspominali - który Ci się podoba bierz. W S kolba z shitmetalu - bardzo łamliwa 028 bardziej koszerny A tactical - posiada risy możesz podoczepiać jakieś rzeczy - w sumie to chwyt i latarkę chyba najrozsądniej było by dać. Po prostu to samo w innym opakowaniu Tyle w tym temacie Link to post Share on other sites
bajekk Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Repliki nie różnią się w środku niczym tylko zewnętrznie. Najlepiej weź normalnego albo tactical bo w "S" kolby pękają dość często miejscu mocowania z korpusem. Zresztą jest wiele takich samych tematów wystarczy poszukać. Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 Cyba zdecyduję się na CM.028 TACTICAL. Normala kolba i można doczepić latarkę. A wygodnie się trzyma za te risy czy musi być dokupiony chwyt ?? Link to post Share on other sites
sergi04 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Bierz ten, który Ci się najbardziej podoba. osobiście wziął bym TACTICALA, ponieważ ma szyny ris i jest najtańszy. Link to post Share on other sites
Werem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Kto co lubi - jak zwykle z resztą Chwyty są wygodne dla jednych dla innych nie. Kwestia osobita Link to post Share on other sites
sergi04 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Podobno AK za maga się najlepiej trzyma. Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 Mam jeszcze jedno pytanie: Moglibyście polecić mi jakiś niedrogi laser, który mógłbym podpiąć do tego TACTICALA ?? I jakich kulek używać do tej CM.028 ?? Link to post Share on other sites
Werem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 (edited) Ekhm nowi nie doradzają nowym ok? Trzymając bezpośrednio za maga mniej więcej w połowie ( wtf jak w ogóle można tak trzymać?) ryzykujesz wyrwanie,wyłamanie,wypadnięcie maga. Opierając jedynie rękę na magazynku a karabin na górnej części dłoni rzeczywiście się dobrze trzyma. Zresztą nawiązując do swojego postu - kto co lubi. Koniec, kropka. Jaki znowu laser? Kulki 0.23 lub 0.25 Edited March 29, 2012 by Werem Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 No... Myślałem żeby na RISa celownik laserowy przyczepić.. Lub jakąś latarkę.. Co by mi się na RISie przydało?? Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 EEE zgadzam się z Werem jak można trzymać za maga ? Oczywiście bierz cm 28a ponieważ cm28s ma wadliwą kolbę, a cm 28 nie posiada risów i nie można nic podczepić. Bierz wersję tactical kulki 0.23 g moga byc guARDERY lub g&g. Pozdrawiam ! Link to post Share on other sites
zuczek Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 (edited) W sumie nic. Może kolimator na górze. Magazynek jest zbyt duży, żeby używać w sposób wygodny chwytu przedniego. Ja swojego kałacha trzymałem za maga jakiś rok jak go używałem. Edited March 29, 2012 by zuczek Link to post Share on other sites
Werem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Laser - zbędny szpan, w ogóle nie funkcjonalny Latarka - przydatna w CQB - znowu 47 trochę za duży na CQB Najlepszym wyjściem rączka taktyczna Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Ej,wczoraj identyczny temat z identycznymi podpunktami. Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 A moglibyście dać linki do jakiegoś w miarę taniego kolimatora i porządnej rączki taktycznej ?? Nie chciałbym kupić takiej rączki za 5zł co mi odpadnie i tylko karabin byłby narażony na jakieś szkody ;D Gdzie wgl takie dodatki jak lasery, latarki i rączki kupować ?? A kolimator w czym pomaga, bo się nie znam.. Mój jedyny kolimator to taki kawałek plastyku do shotguna ;D.. Link to post Share on other sites
Werem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Budżet na koli jaki masz? W sumie kopie kolimatorów zaczynają się od 120 zł w miarę sensowne. Rączki popatrz na taiwanie,gunfire i poczytaj. Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 Heh.. Myślałem, że kolimatory są tańsze.. No ale nic.. Jak na razie kupię CM.028 TACTICAL i może do tego rączke.. Kolimator sobie na razie odpuszcze, bo zapomniałem, że trzeba jeszcze zainwestować w jakieś gogle lub okulary.. Gogle chyba lepiej chronią ?? Takie wystarczą ?? Link do Gogli Te będą dobre czy nie ?? A jak nie to jakie ?? Link to post Share on other sites
Werem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/120137-klasy-wytrzymalosci-ochrony-oczu/ Masz w tych B- resztę dopowiedz sobie sam. http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/122984-wybor-repliki-na-poczatek/ Twój temat - arend wypowiedział się na temat okularków - tak te bolle są w porządku. Używaj szukajki bo już robi się to nudne czytająć n-ty raz to samo. Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 Akurat jak odpisywałeś to zadawałem pytania zamiast szukać bo mi się nie chciało.. Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.. I narra.. Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Co do kulek to jeśli masz zamiar korzystać tak jak jest w stocku to wg najlepsze byłyby Excel 0.20g Link to post Share on other sites
Recommended Posts