zajaszcze Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Witam poszukuje nakładki (tak to sobie nazwę) silikonowej na chwyt pistoletowy do giety. Mniej więcej o coś takiego chodzi tyle, ze do giety. Niedawno taka "nakładka była na aukcji wraz z gietą "TM", pisałem do alledrogowicza, niestety odpowiedzi od niego się nie doczekałem. W miarę możliwości proszę o pomoc w poszukiwaniu owego gadżetu. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Wystarczyło wpisać w google gumowa nakładka na chwyt. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_230&products_id=885&name=Strike_Systems_-_Gumowy_chwyt_rekojesci Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Sam czegoś takiego szukam. A w Specshop'ie nie mają pojęcia czy pasuje do G36. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 10, 2012 Author Report Share Posted April 10, 2012 Ja się przejadę do speca, raczej w tym miesiącu to sprawdzę. Chociaż wątpię żeby pasowało. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 To czekam z wytęsknieniem :) Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Ja się wypowiem. Mialem nakładkę Strike Systems o której wspominacie. Oryginalnie niepasuje. jak kolwiek założycie to itak z góry lub dołu będzie wolna przestrzeń i dyndający "forfocel". Można by to wypełnic jakąś masą. Ja osobiście z tej nakładki odciełem częśc profilowaną pod palce i przykleiłem do chwytu giety taśma 3M Scotch dwustronną. Następnie okryłem bardzo szeroką koszulką termokurczliwą i zgrzałem suszarką do włosów. Trzymało się wygodnie ale faktura koszulki termokurczliwej była zbyt śliska. Zdjęc niemam. Ogólnie zrezygnowalem z tego pomysłu i zastąpiłem taśmą antypoślizgową o gumowanej fakturze. Więc jeśli ktoś kupi nakładkę Strike Systems i myśli że bedzie dzialać na giecie to się myli. Może na kałaszu by działało. Jeśli ktos chce brać tą opcję to tylko do majsterkowania. Wynika to z faktu że chwyt giety jest z profilu szerszy niż góra. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 (edited) Miałem ten chwyt Strike Systems na G36 JG. Wchodzi ciasno (przez specyficzny kształt dolnej część chwytu repliki), ale jak już wejdzie to okazuje się, że jest jednak odrobinę za luźny. Daje to brzydki efekt, bo trochę odstaje od chwytu na krawędziach - nie przylegają one ściśle. Rozwiązaniem jest nałożenie na chwyt pistoletowy warstwy na przykład taśmy izolacyjnej. Niestety im więcej tego nałożymy tym grubszy staje się chwyt i coraz mniej wygodny. Poużywałem trochę replikę z tą gumową nakładką, ale jak musiałem wymienić chwyt pistoletowy z powodu zepsutego selektora, to już mi się nie chciało tej nakładki montować. Wyglądało to tak: Edited April 10, 2012 by Pietraszka Quote Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Generalnie ta nakładka projektowana jest z myślą o pistoletach, używam tego w swojej Sigmie 40F i się sprawdza. Jak każda rzecz z założenia "uniwersalna" ma niestety swoje wady- właśnie wymiary - na jedne chwyty nie wchodzi, po innych lata jakby jej za to płacili. Można próbować różnych form dopasowania - na klej, na taśmę , na ciepło, jednak to zawsze nie będzie to samo co profilowany chwyt monolityczny czy też z wymiennymi nakładkami. Z moich doświadczeń- do SIG-ów i M4/16 też średnio (albo wcale) nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 15, 2012 Author Report Share Posted April 15, 2012 Panowie dzięki za te zdjęcia, w takim razie nie ma co jechać do speca. To co panowie radzicie może jakieś inne rozwiązanie. Powiem wam, że mam zapasowy chwyt pistoletowy i próbowałem to sam zrobić z silikonu: Nie pytajcie jak wyszło... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts