morf420 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 zalezy jaki tłok tam w stocku siedzi. Ale raczej daj wzmocniony ze stalowymi zębami np. SHS Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Stokowy tłok wytrzyma M120, jak dobrze złożysz możesz uzyskać około 460fps. Edited April 6, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 460 na m120? nie wydaje mi się. Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 mi też nie Stokowy tłok wytrzyma M120, jak dobrze złożysz możesz uzyskać około 460fps. Btw M120 razem z tłokiem sa w stocku :) Quote Link to post Share on other sites
ShiftyPL Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Czołem, Noszę się od paru dni z zamiarem zakupu emki od KWA, mianowicie Defendera4 S.I.R i podmianki paru bebechów na starcie - gumy i lufy na preckę. Skłaniałem się ku zielonej G&G/białemu Guarderowi i precce Systemy, ale facet ze zbrojowni polecił mi tańsze elementy firmy Ultimate: gumkę RH50, którą jeszcze byłbym w stanie przełknąć bo opinie ma dosyć pochlebne. Aczkolwiek co do poleconej mi precki mam pewne zastrzeżenia, bo opinii na temat ichnich luf znalazłem... aż jedną. Albo szukać nie umiem. Czy ktoś montował do swojego Kwaka jakąś preckę Ultimate? Jak się spisują? A może jednak skłonić się ku jednej ze sprawdzonych firm? Myślałem pierwotnie nad Systemą 394mm 6.04. Quote Link to post Share on other sites
dandzione Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Lufy stosowane w m4 KWA są porównywalne do precek Systemy. Więc jeżeli chcesz zmieniać na lufę to jedynie na coś pokroju Prometheus albo KM Heada... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Kup sprawdzoną preckę, a gumkę zieloną G&G/ Przeźroczystego Guardera, dostępne są na azteko. Z precek polecam PDI (miałem promyka, madbulla i SRC). Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 ja się pytam o M120 chociaż nie wiem czy to ma znaczenie Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Sp120 guardera daje więcej fps od standardowych m120. I tak finalna ilość fps zależy od wielu czynników, jak uda Ci się uzyskać strzykawkę to nawet bez Bore-up możesz wycisnąć 440fps Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Bore-up bym nie zakładał -nie ma sensu przy takiej sprężynie, szczególnie ,że zespół cylindra w KWA jest mega szczelny.To ,że producent napisał ,że siedzi tam 120 to też nie do końca prawda ;) , raczej słaba 115. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Łatwiej będzie jak powiesz ile fps chcesz uzyskać. Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 To może tak chciałbym uzyskać prędkość tak od 400 do 500 fps'ów i chodzi mi o to ile będę miał po zamontowaniu M120 czy SP120. Dołączę jeszcze jedno pytanie: Czy jak wsadzę M130 lub SP130 to będzie grubo ponad 500?? Quote Link to post Share on other sites
mike21 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Czołem, Noszę się od paru dni z zamiarem zakupu emki od KWA, mianowicie Defendera4 S.I.R i podmianki paru bebechów na starcie - gumy i lufy na preckę. Skłaniałem się ku zielonej G&G/białemu Guarderowi i precce Systemy, ale facet ze zbrojowni polecił mi tańsze elementy firmy Ultimate: gumkę RH50, którą jeszcze byłbym w stanie przełknąć bo opinie ma dosyć pochlebne. Aczkolwiek co do poleconej mi precki mam pewne zastrzeżenia, bo opinii na temat ichnich luf znalazłem... aż jedną. Albo szukać nie umiem. Czy ktoś montował do swojego Kwaka jakąś preckę Ultimate? Jak się spisują? A może jednak skłonić się ku jednej ze sprawdzonych firm? Myślałem pierwotnie nad Systemą 394mm 6.04. Hej w 3 replikach kwa montowałem lufę ultimata, dwie o długośći coś około 300mm i jedna chyba 283mm, mam w domu lufę promyka coś około 510mm, którą też wczoraj testowałem i co ciekawe podczas testu w.w. luf- lufy ultimata miały takie same skupienie a kulka leciała dalej... właśnie na krótszych lufach ultimata. Mało tego założenie lufy ultimata i zielonej gumki dołożyło jakieś 10 m/s więcej. Co do gumki Ultimata o ktróej piszesz to są problemy z montażem. Wczoraj chciałęm sprawdzić jak się zachowują kuleczki przy tej gumie ale niestety nie starczyło mi odwagi na upychanie jej w komorze (jedną komore do kwa już połamałem). Założyłem wczoraj również oryginalną gumkę kwa i zasięg jest większy niż na zielonej... pierwsze 10 strzałów to jakaś masakra ale później jest ok. Wczoraj było jakieś 8-9 stopni, ale myślę, że jak temperatura będzie powyżej 15 stopni to będzie wszytsko śmigać. Co do luf systemy to według mnie są lepsze od stockowych... mam systeme wstawioną w ak i wczoraj dla porównania strzelaliśmy również z ak.. celność podobna zasięg również, z tym że w ak mam springa 140 Quote Link to post Share on other sites
Thompson2908 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Czy jak wsadzę M130 lub SP130 to będzie grubo ponad 500?? Ja na M130 SHS mam 510 FPS. Wymienione jedynie tłok na SHS z 14 zębami metalowymi. Edited April 8, 2012 by Thompson2908 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Hej w 3 replikach kwa montowałem lufę ultimata, dwie o długośći coś około 300mm i jedna chyba 283mm, mam w domu lufę promyka coś około 510mm, którą też wczoraj testowałem i co ciekawe podczas testu w.w. luf- lufy ultimata miały takie same skupienie a kulka leciała dalej... właśnie na krótszych lufach ultimata. Mało tego założenie lufy ultimata i zielonej gumki dołożyło jakieś 10 m/s więcej. Co do gumki Ultimata o ktróej piszesz to są problemy z montażem. Wczoraj chciałęm sprawdzić jak się zachowują kuleczki przy tej gumie ale niestety nie starczyło mi odwagi na upychanie jej w komorze (jedną komore do kwa już połamałem). Założyłem wczoraj również oryginalną gumkę kwa i zasięg jest większy niż na zielonej... pierwsze 10 strzałów to jakaś masakra ale później jest ok. Wczoraj było jakieś 8-9 stopni, ale myślę, że jak temperatura będzie powyżej 15 stopni to będzie wszytsko śmigać. Co do luf systemy to według mnie są lepsze od stockowych... mam systeme wstawioną w ak i wczoraj dla porównania strzelaliśmy również z ak.. celność podobna zasięg również, z tym że w ak mam springa 140 Długość lufy jest uzależniona od zastosowanego cylindra, stąd spadek zasięgu na fifie 510mm. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ja przy sp130 guardera również mam kosmiczny wynik i szczerze mówiąc, chyba będę musiał robić downgrade, nie widzi mi się mieć parasnajperkę zamiast szturmówki :D. Mam tłok 7 stal zębów, do tego głowice tłoka guardera wentylowaną - w stockowej wiercić mi się nie chciało :D Boreupa tam nie pchaj,bo zespół stockowy cylindra->głowicy->dyszy ma 100% szczelność i żal tego marnować. Fajnie by było gdyby wypowiedział się ktoś kto ma w tej replice około 430-460fps na jakich częściach to złożył... Jeśli chodzi o stockową sprężynę to będzie ona dość słaba - m120 bym tego nie nazwał... Prędzej m110. Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Która lufa będzie lepsza do M4A1 LMT Defender 4 KWA (stockowy GB, wymieniona tylko sprężynka i tłok)? 407mm czy 363mm ? (oczywiście mowa o promyku) i dlaczego. Właśnie się zastanawiam nad kupnem i kolega wyżej wprawił mnie w dylemat :D bo prawdę mówiąc przymierzałem się do 363mm Edited April 16, 2012 by piotrekgun Quote Link to post Share on other sites
BragA Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Która lufa będzie lepsza do M4A1 LMT Defender 4 KWA (stockowy GB, wymieniona tylko sprężynka i tłok)? 407mm czy 363mm ? (oczywiście mowa o promyku) i dlaczego. Właśnie się zastanawiam nad kupnem i kolega wyżej wprawił mnie w dylemat :D bo prawdę mówiąc przymierzałem się do 363mm Dołączam się do pytania, chociaz ja jestem raczej za 407mm, podobno zwieksza celnosc i wydłuza dystans, ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem.. Dzwoniłem dziś do ASG shopu, dostawa za 3 tyg. Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Czołem. Przymierzam sie do zakupu LMT def. CQB http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1754 Z ciekawości wysłałem maila do zbrojowni co by proponowali wymienić by podbić fpsy do ok 450. Zaproponowano mi gumkę i tłok Ultimate + sprężynę 110 ult. Ktoś miał z tymi częściami styczność? pozdro Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 co to za replika że na sprężynie 110 daje 450 fps o.O ? Quote Link to post Share on other sites
Hellelvis Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Właśnie nie wiem, więc pytam :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 wątpię żeby jakakolwiek replika na sprężynie 110 dawała 450fps, ale znawcą nie jestem, także mogę się mylić Quote Link to post Share on other sites
mike21 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Czołem. Przymierzam sie do zakupu LMT def. CQB http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1754 Z ciekawości wysłałem maila do zbrojowni co by proponowali wymienić by podbić fpsy do ok 450. Zaproponowano mi gumkę i tłok Ultimate + sprężynę 110 ult. Ktoś miał z tymi częściami styczność? pozdro Mi w taktycznym założyli sprezyne 130 ultimata do m4 kwa cqb i replika miała ok 138 m/s na kulkach 0,25. Po tym jak założyłem zielona gumke i lufę ultimata dł. 283mm na kulkach 0,25 wykreca ok 145 m/s. Co daje jakieś 480 fps na kulkach 0.25 Więc wydaje mi sie, że 450 fps na kulkach 0.20 dla kwa to nie będzie wielkim problemem. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 piotrekgun skończ chrzanić zanim AnR wpadnie. Można osiągnąć tyle i to zwłaszcza w KWA. Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Ponawiam pytanie: Która lufa będzie lepsza do M4A1 LMT Defender 4 KWA (stockowy GB, wymieniona tylko sprężynka i tłok)? 407mm czy 363mm ? (oczywiście mowa o promyku) i dlaczego.Właśnie się zastanawiam nad kupnem i kolega wyżej wprawił mnie w dylemat :D bo prawdę mówiąc przymierzałem się do 363mm Edited April 21, 2012 by piotrekgun Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts