szneqz Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Witam! Jestem nową osobą, która pragnie zagłębić się w temacie ASG. Ale do rzeczy: Szukałem, szukałem i szukałem jakiejś taniej repliki (okolice 100zł, gdybym się zraził do ASG to nie płakałbym o kasę). Więc czytając forum najbardziej do gustu przypadły mi shotguny. Oto modele, które mi się podobają: M3000 wersja long http://www.military.pl/smith-amp-wesson-m3000-shotgun-asg-328-fps_3269t.html M3000 wersja short (z pistolecikiem :P) http://www.military.pl/smith-wesson-m3000-short-pistolet-cs4-1000-kulek-0-12-g_10511t.html Bison http://allegro.pl/shotgun-bison-501c-short-mocny-320-fps-asg-i2235835310.html oraz jedna broń, która nie jest shotgunem: G36K2 http://allegro.pl/karabin-snajperski-hk-g36k2-m49k2-celne-asg-i2260297468.html No i mam dylemat M3000 wygląda nieźle, ale zraża mnie brak przyrządów celowniczych oraz częsta awaria spustu. Bison jest tani, ale lud mówi, że to "zuo". A G36K2 jest tani, ale nie jest on shotgunem, którego tak pożądam. Budżet podejdzie u mnie nawet do 140zł, po prostu chcę zobaczyć czy ASG mi się spodoba. O ochronie oczu nie musicie wspominać, bo ja wiem co sobie kupię. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
pl123 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Poszukaj gdzieś Shotgun Long 003 AGM. Słyszałem że idealne na początek. Edited April 7, 2012 by pl123 Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Jeśli chcesz shoty, to popatrz na zbrojownia.com.pl, tam chyba teraz promocja, ale w komisie ktoś sprzedawał shota za 60 zł nówkę, jak znajdę link to Ci podrzucę Proszę :D http://wmasg.pl/pl/consignment/show/250189 Edited April 7, 2012 by Piotrekill Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Kolega ma Franchi SAS 12 od ASG i bardzo fajnie strzela i nieźle wygląda . Koszt nowego to od 140-170zł. Edited April 7, 2012 by arend Link to post Share on other sites
hokager Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Odpuść sobie zabawki z military.pl,jedynym sensownym wyjściem będzie Bison. Edited April 7, 2012 by arend Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Nie mogę znaleźć info na temat osiągów Double Eagle M47, czy jest on dobry, opyla mi się go kupić z Komisu ? Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=1093 fajny Shot ale nie dostępny ale gdzieś na pewno można dostać . Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Zdecydowanie bison. Edited April 7, 2012 by arend Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 (edited) A istnieje może gdzieś wersja shotguna z kolbą i celowaniem ? (nie chce mi się ręcznie go robić XD) EDIT: Z informacji na forum, allegro itp. doszedłem do wniosku, że kupię tego oto M47A2, ponieważ zawiera cały zestaw dodatków oraz jest wielce polecany przez forumowiczów. Myślę, że to dobry wybór, dziękuję wszystkim za odpowiedzi w tym temacie. Edited April 7, 2012 by szneqz Link to post Share on other sites
arend Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 A istnieje może gdzieś wersja shotguna z kolbą i celowaniem ? (nie chce mi się ręcznie go robić XD) Z kolbą istnieje, tylko jest drogi. Z celowaniem i niechceniem ręcznie? Może Sentry Guna kupisz. Ale to jest jeszcze droższe. Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Kolega mi powiedział, że TanieMilitaria mają badziewne bronie, czy to prawda ? Jeżeli tak, to ciągle muszę szukać. EDIT: Na pewno nie kupie na Tanichmilitariach, bo na allegro popodrabiali sobie pozytywy, bo raczej wszyscy nie piszą "Transakcja przebiegła pomyślnie. Polecam." Edited April 8, 2012 by szneqz Link to post Share on other sites
kurcze997 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Lepiej unikaj tego sklepu jak ognia. Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 Dobra pozostała mi ostatnia broń, o którą chcę zapytać (no chyba, że coś zaprezentujecie) http://wmasg.pl/pl/consignment/show/250189 to M47 DE za 6 dych jest dobre ? Nie rozleci się pierwszego dnia ? (Szczególnie zachęca cena i napis nowy) Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Sorki, że post pod postem, ale chcę odświeżyć. W gunfire przyszła dostawa M47D2, wydaje mi się, że to dobra oferta ? Niech wypowie się parę osób, a jutro zakupię i przestrzelam. (oczywiście, gdy dojdzie :D) Edited April 8, 2012 by szneqz Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Dobra to może ja dodam od siebie parę groszy. Odkąd zainteresowałem się AS, pompki DE jak i AGM, to legendy, nieśmiertelne na dodatek, jeśli ten model ma chociaż z 90 % starej, to będziesz zadowolony. Nie patrz na te wszystkie dodatkowe bajery tj. "latarka, laserowy znacznik celu czy replika celownika kolimatorowego" latarka- nie będziesz używał, poza tym ta o ile działa to świeci gorzej niż w zapalniczce :blush: laser- hmm możesz sobie kupić na odpuście taki, chociaż spotkałem się z dobrym laserem w Sigu od DE :biggrin: celownik- już Ci piszą że to replika, poza tym nie widziałem strzelby z celownikiem :maniak_killer: Także ja bym zaryzykował na twoim miejscu, albo poczekał na recke kogoś z forum. Okularki te co są w zestawie wyrzuć do worka z plastikiem (segreguj odpady) :maniak_OK: Polecam Bolle Silium. Edited April 8, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Powała Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Weź M47. Te gadżety, które do niej dodają nie na wiele się przydadzą, śmiesznie z nimi wygląda i niepotrzebnie tylko go obciążają, ale replika nie do zdarcia. :maniak_OK: Poleciłbym Ci remingtona 870, ale w tej chwili niedostępny. Edited April 9, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 No nie wiadomo jak tam jest z jakością, ale ryzyko może się opłacić, radzę wziąć szybko bo Ci wykupią wszystko. Ap ropo wagi, dla jednych atut dla innych wada. :maniak_killer: Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 Chyba wezmę m47a2, ale jakie najlepiej kulki dokupić 0.2g czy 0.25g ? Bo jedni mówią, że takie dobre, a drudzy, że te drugie. Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Weź 0.2 grama . Edited April 9, 2012 by arend Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Weź 0.2 grama No bez jaj. Edited April 9, 2012 by wiciok Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Hmm jeżeli źle doradziłem popraw, a jak Ci się wszystko z jednym kojarzy no to wybacz. Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Lepiej unikaj tego sklepu jak ognia. Sklep sam w sobie zły nie jest, pod warunkiem, że możesz pojechać i zobaczyć, bo w sklepie jest wiekszy asortyment niż na necie wg mnie, choć kupowałem wiele rzeczy przez neta i zawsze wszystko było git. Link to post Share on other sites
szneqz Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 Pojechałbym do tego sklepu, ale on jest na drugim krańcu Polski. Wróćmy do mego pytania, czy 0.2g jest dobre do M47A2 ? Jedna odpowiedź to mało. Link to post Share on other sites
Powała Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (...)Ap ropo wagi, dla jednych atut dla innych wada. :maniak_killer:Z mojej strony to była ironia, też jestem zwolennikiem replik odzwierciedlających choćby w przybliżeniu wagę oryginału (M870, który polecałem jest dwa razy cięższy od M42). :wink: Link to post Share on other sites
arend Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Jedna odpowiedź to mało. A czy zadałeś sobie minimum trudu i poszukałeś. Jedna odpowiedż. Dobre sobie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts